yv2024215yv2024215a1c03435

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Er was een grote kans dat ik naar Chelsea was gegaan"

Stan

Quilindschy Hartman was zondagochtend te gast bij Goedemorgen Eredivisie, de talkshow van ESPN. Daarin vertelt de goedlachse linksback onder andere over een mogelijke overstap naar het Engelse Chelsea, dat voor zijn zware blessure concrete belangstelling in hem toonde.  

Hartman krijgt de vraag hoe graag Chelsea hem wil inlijven. "Ik denk dat ze me nu niet willen hebben, maar ze wilden me wel heel graag hebben", geeft de linksback toe. "Het is eigenlijk in de winter al begonnen. Afgelopen winterstop zijn ze naar Feyenoord gekomen, maar ik wilde het eigenlijk zelf ook niet op dat moment, omdat ik pas net was doorgebroken en ik begon nu pas het eerste half jaar alles te spelen. Ook met het Nederlands Elftal en het EK wat er aankwam. Dus er was niet echt sprake van en vanuit Feyenoord was ook wel duidelijk: in de zomer staan we ervoor open, maar nu totaal niet."

De club uit Londen liet zich echter niet zomaar uit het veld slaan. "De laatste maanden is dat weer teruggekomen. Ze wilden me heel graag hebben en ik stond daar ook zeker voor open, maar nu helaas is het anders gelopen", verwijst Hartman naar zijn zware knieblessure. "Tegelijkertijd blijf ik lekker bij Feyenoord. Dat vind ik ook prima. Maar ik denk dat er wel een grote kans was, dat het gebeurd was."

Sjoerd Mossou, journalist bij het Algemeen Dagblad en ook aanwezig bij de uitzending, merkt op dat Chelsea een moeilijke club kan zijn voor een jonge speler. "Ik snap wel dat mensen dat ook zeggen", reageert de Feyenoorder daarop. "Maar kijk: het is een club met heel veel jonge spelers, met een bepaald plan voor de komende jaren, hoe ze dat willen aanpakken. Ik snap wel voor iemand die daarbuiten staat dat je dat zo ziet, omdat ze natuurlijk ook makkelijk nieuwe spelers kopen."

Hartman heeft echter vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten. "Tegelijkertijd denk ik dat als je zelf heel goed speelt, dan ga je gewoon spelen. Het is wel zo inderdaad dat als je niet goed speelt, er iemand anders op jouw plek komt. Maar je praat wel over de Premier League en een club met alle mogelijkheden om elke speler van de wereld te kopen." Een transfer naar Stamford Bridge in de toekomst is, ondanks de kwetsuur van de Feyenoord-back, nog zeker niet van de baan. "Ze hebben me veel sterkte gewenst en laten weten dat de interesse niet stopt. Wie weet, we gaan het zien."

Delen

Reacties

Die zie ik nog wel 2 seizoenen bij Feyenoord blijven. Volgend seizoen eerst maar eens fit zien te worden en ritme op te bouwen.