hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Het gaat dit seizoen heel snel voor mij"

Van de redactie

Quilindschy Hartman kijkt met gemende gevoelens terug op de wedstrijd van donderdagavond in Polen tegen Shakhtar Donetsk. Volgens de verdediger had er zeker meer in gezeten voor de Rotterdammers. In gesprek met Feyenoord Media reageerde de pas 21-jarige Hartman op de wedstrijd en de komende thuiswedstrijd aankomende donderdag tegen de Oekraïners. 

"Mijn gevoel na de wedstrijd? Toch wel teleurgesteld", begint Hartman. "In de rust zeiden we tegen elkaar dat we veel balbezit hadden, maar er gebeurde niet echt veel. Met name aan mijn kant moest ik daarin iets meer initiatief nemen. De tweede helft ging dat beter en kwamen we tot meer kansen. We speelden ook beter van de ene naar de andere kant. Daardoor kregen we ruimtes en creëerden we een aantal kansen. Ik denk dat het niet nodig was. We hadden ze veel eerder kapot kunnen maken."

"Het mag ons niet gebeuren dat we weer een goal tegen krijgen uit een standaardsituatie. Daar hebben we het al zo vaak over gehad." Aankomende week is de return in Rotterdam. "Als we net zo spelen als vandaag en zorgen dat de standaardsituaties beter georganiseerd zijn dan denk ik dat wij een grote kans maken om door te gaan."

Hartman gaf een goede voorzet op de kopbal van Danilo welke de Shakhtar-keeper ternauwernood met zijn vingertoppen uit het goal kon houden. "Ik dacht echt dat die zat. Ik was al onderweg. Ik weet niet hoe die keeper die bal er uit hield, jammer", vervolgt Hartman. "Volgende week moeten we gewoon net zo spelen als vandaag, dan ben ik ervan overtuigd dat het goed komt."

De linksback kent een sterke ontwikkeling dit seizoen, wat is beloond met een plek in de voorselectie van Oranje. Hartman is er niet mee bezig. "Nee, niet echt. Ik probeer gewoon lekker door te gaan. Het gaat dit seizoen heel snel voor mij, dus dan kan dit er ook wel bij denk ik", glimlacht hij.

Delen

Reacties

'Quilindschy' Dat vergeef je je ouders toch nie?! Klinkt als een water pok├ęmon ­č¬╝
Twee jaar amper gevoetbald door blessures en jezelf dan zo presenteren, zelfs zo goed dat de bondscoach hem in de gaten houdt, dan ben je wat mij betreft een kanjer, en dan rte bedenken dat het beste nog moet komen..

Wordt veel met Malacia vergeleken, iedereen is uniek maar een ding is wel een feit, waar Malacia met pieken en dalen begon is Hartman een rechte lijn omhoog, nou hopen dat het verval mee gaat vallen, denk t bijna wel.
Topper. Denk dat hij beter wordt dan Malacia.