jim-breeman-sports-photography-ado-den-haag-v1-feyenoord-v1-0-2-117

Jim Breeman Sport photography

Vrouwen

Melis: "Ze legt de lat in alle opzichten hoog"

Van de redactie

Manon Melis had dit seizoen meer verwacht van de prestaties van Feyenoord Vrouwen 1. “We hoeven er niet omheen te draaien dat de eerste seizoenshelft niet heeft gebracht wat we ervan gehoopt hadden”, zo vertelt de Coördinator Vrouwenvoetbal in Feyenoord Magazine.

De tegenvallende resultaten zorgden er uiteindelijk voor dat afscheid werd genomen van Danny Mulder. “Uiteindelijk heel vervelend. Tegelijkertijd weet je dat dit kan gebeuren in het voetbal. De weg naar succes verloopt altijd met pieken en dalen”, zo vertelt Melis.

Jessica Torny werd daarna aangesteld als nieuwe trainer. Torny was voor Melis de ideale kandidaat. “Jessica heeft zelf op hoog niveau gespeeld, ze was hiervoor assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal, waarvoor ze zelf meer dan zestig duels speelde.” Melis, zelf ook voormalig international, kreeg tijdens het trainingskamp in Spanje de bevestiging dat Torny een goede keuze was. “Dat merk je aan de trainingssessies, maar ook bijvoorbeeld aan de teambesprekingen en de manier waarop ze omgaat met de staf. Ze maakt heel duidelijk welke verantwoordelijkheden iedereen heeft en legt de lat in alle opzichten hoog. Ze heeft echt een nieuwe impuls aan het team gegeven.”

Melis denkt dat een nieuwe trainer ook verfrissend werkt voor de spelersgroep. “Iedereen begint weer op nul. Alle speelsters moeten vol aan de bak om zich opnieuw te laten zien. Dat is soms wel even goed. We willen graag beter veldspel en een betere organisatie laten zien. Als we daarin stappen maken, kunnen we ook nog wat stijgen op de ranglijst?”

Delen

Reacties

Nog geen reacties