slot

VK Sportphoto

Nieuws

"Wij hebben het lastig tegen clubs die onderin bivakkeren"

Van de redactie

Feyenoord vervolgt de titelrace komende zondagavond tegen FC Volendam. Arne Slot verwacht een lastige wedstrijd tegen de huidige nummer veertien van de Eredivisie. Dat vertelde hij na afloop van de wedstrijd tegen Sjachtar Donetsk tegenover RTV Rijnmond.

Na de winterstop presteert FC Volendam opvallend goed en behaalde de club genoeg punten om uit de degradatiezone te kruipen. Slot is dan ook op zijn hoede. “Dat sowieso. Maar ook als ze geen punten hadden gehaald was het een geduchte tegenstander. Want Cambuur thuis werd het 1-0 en FC Groningen thuis ook 1-0 voor ons. En dat zijn de nummers achttien en zeventien van de Eredivisie”, zo wijst de trainer op de moeizaam gewonnen wedstrijden tegen kleinere tegenstanders.  

Slot zag bovendien dat FC Volendam zich heeft doorontwikkeld en sindsdien een aantal aansprekende resultaten behaalde. “Volendam heeft in de winterstop voor een andere manier van voetballen gekozen, wat voor hun bijzonder succesvol is geweest. Een ploeg die in Volendam gelijk speelde tegen AZ en in de Arena ook Ajax op een gelijkspel hield. Op basis van die resultaten, maar vooral ook gezien onze eigen resultaten tegen ploegen die onderin bivakkeren, is het altijd voor ons weer een belangrijke wedstrijd en zeker niet iets om te onderschatten.”  

Delen

Reacties

Als je een ranglijst maakt van de laatste 10 wedstrijden staat Volendam gewoon keurig 5e met 17 punten (Na Ajax, Feyenoord, AZ en PSV)... Dus echt makkelijk word het waarschijnlijk niet...
Inderdaad. Velen beginnen alweer over het doelsaldo, maar ik teken voor een 1-0