hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman: "Ik had niet durven dromen dat ik zo snel hier zou staan"

Van de redactie

Quilindschy Hartman heeft zich voor het eerst gemeld bij het Nederlands Elftal. Hartman hoopt zich naar een plek in de EK-selectie van Oranje voor het eindtoernooi volgend jaar in Duitsland te voetballen, mocht Nederland zich daarvoor kwalificeren. Bij zijn aankomst in Zeist sprak de vleugelverdediger van Feyenoord met het mediateam van de KNVB over zijn eerste interlandweek.

"Ik ben toch wel trots en blij dat ik hier mag zijn", begint de 21-jarige Hartman bij zijn aankomst in Zeist. "Het is niet vanzelfsprekend dat je bij de beste spelers van Nederland mag zitten, dus daar ben ik wel trots op en ik heb vooral zin in deze week." Komende donderdagavond en zondagavond speelt Oranje EK-kwalificatieduels tegen Griekenland en Ierland. "Alles in mijn carrière is tot nu toe snel gegaan. Ik ben pas een jaar geleden echt doorgekomen bij Feyenoord. Dat ik nu al hier mag staan is wel bijzonder, ja."

Hartman kreeg het goede nieuws in het bijzijn van zijn teamgenoten te horen tijdens een meeting. "We hadden een bespreking en onze trainer Arne Slot had een leuk verhaal. Toen vertelde hij aan iedereen dat ik ben uitgenodigd. Iedereen was blij en er kwam luid gejuich in de kleedkamer. Dat was wel leuk", aldus Hartman. De verdediger heeft goede herinneringen wanneer hij aan Oranje denkt. "Ik heb als kind de eindtoernooien gekeken en weet nog dat de hele straat Oranje gekleurd was. Vorig jaar heb ik voor het eerst Jong Oranje meegemaakt en ook een EK gespeeld. Ik had niet durven dromen dat ik zo snel hier zou staan."

Delen