Primeur Bevestigd
yv202393yv202393a1c02917

VK Sportphoto

Nieuws

Beşiktaş keek aandachtig toe bij ruime uitwinst

FeyenoordTM

Feyenoord wist afgelopen zondag op bezoek bij FC Utrecht met overtuiging te winnen. Een scout van Beşiktaş zag toe hoe de formatie van Rob Penders met 1-5 te kijk werd gezet door de regerend landskampioen. Meerdere namen van Feyenoord-spelers werden aandachtig genoteerd tijdens het duel.

Uit notities viel op te maken dat de Turkse topclub het oog voornamelijk liet vallen op Mats Wieffer. De 23-jarige middenvelder begon aan het duel en maakte de hele wedstrijd vol. Wieffer staat tot medio 2027 onder contract en vertegenwoordigt ondertussen een ingeschatte marktwaarde van vijftien miljoen euro.

De 31-jarige Gernot Trauner kan Beşiktaş al langere tijd bekoren, zo bleek ook zondag. De Oostenrijks international is dit seizoen de vaste aanvoerder van Feyenoord. De centrale verdediger staat tot medio 2026 onder contract in Rotterdam, waar hij een marktwaarde van vijf miljoen euro vertegenwoordigt.

De scout zat zondag ook gereed voor Marcos López en Alireza Jahanbakhsh, maar beiden kwamen niet in actie. Jahanbakhsh zelf heeft dan ook geen oren naar een Turkse transfer. Beşiktaş heeft nog even de tijd om eventuele concrete toenadering te zoeken voor de Feyenoorders: de Turkse transfermarkt is tot en met 15 september geopend.

photo-output-1

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Trauner: Marktwaarde € 5 miljoen. Gaat het wel goed met die mensen?
leeftijd en toekomst potentie.... niet zo'n gek bedrag.
Je ziet toch iets over het hoofd. Hij is van onschatbare waarde en een verdediger kan best tot 35 mee.
Zeker € 10.000.000
Nou niet meer mogelijk om een vervanger te halen.Geen goed idee dus. Maar Trauner in de winterstop verkopen en dan Nino halen is misschien gezien zijn leeftijd niet zo slecht
Ook op zoek naar een “Krullebol”
Kwam hij echt niet voor de andere Mats.....Seuntjens..?..?
Mats Wieffer: International van het Nederlands Elftal en vaste basisklant bij de regerend landskampioen van Nederland. Misschien dachten ze aan een Turkse Pizza in ruil maar neem aan dat Mats wel zo verstandig is om richting Turkije te verkassen
Prima toch, en zo zullen er wekelijks veel meer scouts aanwezig zijn om wedstrijden aandachtig te bekijken. Op sportief vlak heeft Beşiktaş JK aan Trauner (Wieffer is in die zin al onhaalbaar voor dit soort clubs) natuurlijk niets beters te bieden dan onze club (eerder veel minder) anders dan een substantiële salariële verbetering.

En wellicht is het vergezocht maar afgaande op de beelden en interviews zie ik in hem ook wel een rustige familieman waarbij geld wellicht niet primair leidend is. Die momenteel als laatbloeier (en inmiddels 31) al bij een topclub vertoeft, het systeem kent en van absolute waarde is, en nog een aantal jaar bij ons piekt met hopelijk nog veel successen en prijzen. Om daarna de cirkel bij LASK rond te maken voor een vertrouwd besluit van z'n carrière
Kunnen we niet nog een jaartje doorgaan met Gernot en hem daarna voor 3mln verkopen? Kan ie nog even cashen in Turkije en hebben wij een mooie tijd van hem kunnen genieten. En hebben we zelfs een kleine winst geboekt op hem
Of we houden hem hier nog 4 jaar tegen een goed salaris. En boeken we een grote winst op het veld, met een stabiele, sterke verdediger die een van de beste van de eredivisie is. Een leider en speler waar jonge spelers zich aan op kunnen trekken.
Hij is 31 het zal vanaf nu elk jaar wat minder worden normaal gesproken. En als Feyenoord zijn wil je natuurlijk een steeds hoger niveau aantikken.
Eens. Plus als je er nu nog iets voor kan vangen is dat mooi meegenomen. Ik ben zelf ook heel erg benieuwd hoe hij stand gaat houden in de CL, want ik vond hem in beide wedstrijden tegen ASR niet al te best (misschien zelfs wat door de mand vallen).
Met huidige inzichten en individuele trainings- en voedingsprogramma's kunnen spelers makkelijk op hun 35ste nog top presteren. Zeker met Trauner zijn speelstijl die vooral gebaseerd is op timing, inzicht en vooruit anticiperen. En daarnaast zijn zeker voor de eredivisie buitencategorie fysieke kwaliteiten.
Ondanks de best wetenschappelijk onderbouwde, op de individu afgestemde schema's e.d. spelen factoren zoals o.a. persoonlijkheid en genetica hier ook een rol in die je niet of zeer weinig kan beïnvloeden. Sommige spelers zullen nou eenmaal eerder 'op' zijn dan anderen
Hij moet blijven. Is veel te waardevol in de ski hut. Alleen dat is al 4 miljoen waard. En wat te denken als we weer op het balkon staan…..
Besiktas is echt geen stap omhoog. Die competitie is de laatste jaren alleen maar omlaag gegaan. Ze betalen moeilijk, je moet in dat achterlijke land wonen met een dictator aan het hoofd. Je zou wel gek zijn als je daar heen gaat.
Besiktas is geen stap omhoog alleen voor bankzitters interessant.
Voor 5 miljoen moet je Trauner natuurlijk niet weg doen. Als hij daar zelf naar toe wil denk ik dat tussen de 8 en de 10 miljoen moet vragen.
Anders kun je hem beter houden.
Malle bedragen. Feyenoord is de Wibra niet meer. En - wie wil er nou naar Turkije. Raar religieus , en raar met rechten onder een dictator.
Ben je er geweest? Kom net van vakantie. Je hebt genoeg gematigde mensen midden-hoge klassen van de bevolking met de tijd, sociaal, chill en vriendelijk. Prijzen zijn betaalbaar, mooi weer. Ze hebben last van een economische crisis, de politiek is wel een ding maar als buitenstaander heb je daar geen last van. Omgeving ligt eraan waar je je bevindt net zoals bij ons de schilderswijk en andere delen van het land. Voor voetballers zeker interessant aangezien zij veel minder belasting betalen op salarissen en zo meer kunnen verdienen. Overal ter wereld zijn er + en - te vinden ook in NL.
Vakantie is wel wat anders dan daar wonen en werken...
Saoedi Arabië is ook een fijn vrij land ? Met mooi weer.
Nou ik hoop dat ze gewoon normaal blijven doen, met hun vurige tengels van Mats en Gernot afblijven.

Ze mogen van mij daar spelen op de PS5 van hunnie TD! Verder opgraffen.
Hahaha Besiktas. Die denken zeker dat het nog 2015 is?
Denk niet dat die turken 80 miljoen neerlegen
Wieffer en Trauner, mochten ze willen. Alsof die een zo'n grote stap omlaag zouden zetten
Alle windows goed afsluiten en wachtwoord erop.
Alireza wil niet weg... nee tuurlijk niet...
Enige die zou kunnen gaan is denk ik Trauner, als die een aanbod krijgt en Feyenoord krijgt 5 miljoen dan moet ik het nog zien wat er gebeurt.
Wieffer kan ook nog centraal spelen eventueel.
Voor Trauner zou het op zeker een hoger salaris betekenen, misschien wil hij dit wel.
Natuurlijk laten we Trauner nu niet meer gaan. Hooguit in de winter, maar zelfs dat valt te betwijfelen.
Tuurlijk....we gaan dan wieffer wel misbruiken als centrale verdediger omdat we dan 5 miljoen extra kunnen cashen voor Trauner.

Ben maar niet bang....zo gek zijn DtK en Slot echt niet hoor.
Nee joh, Trauner is reuze belangrijk. Ook niet voor niets aanvoerder. Voor minder dan 15 miljoen niet eens praten.
Niet 1 van die spelers die hier 1 seconden over na zal denken.
Misschien een goede oplossing voor Dilrosun. Hoog netto salaris daar.
Feyenoord kijkt ook naar Bellingham.
Denk je eindelijk van die transfer stress af te zijn, duiken dit soort dubieuze landen weer op om onrust te stoken 🙄 Waarbij opgemerkt dat 15 miljoen voor Wieffer wel erg laag lijkt ingeschat.
Wat een gedoe met die verschillende transferperiodes. Vaste begin en einddata graag.
Trauner verkopen, Nino kopen? Of is de transfermarkt in Brazilië ook dicht nu?
In nl is die dicht dus kan sws niks kopen
Haha Wieffer geniet belangstelling van clubs uit de Serie A en volgens mij zelfs uit de Premier League, wat moet hij in hemelsnaam bij Besiktas zoeken?
Daarom dit bericht ook met een korreltje zout nemen. Er zit een persoon met een Besiktas broekje aan en een bloknote op schoot naar Utrecht - Feyenoord te kijken en ineens is het een scout.
Een gemiddelde toeschouwer zit niet op deze manier aantekeningen van een speler te maken, dus ga er maar voor 99% zeker vanuit dat het een scout is.
Een gemidelde scout zit niet met een voetbalbroekje van de betreffende club in een stadion te scouten.
Buiten Alireza misschien, laat Feyenoord deze spelers nu ook echt niet gaan. Qua transferbedragen zullen het ook niet te weigeren biedingen worden. En geloof ook niet dat de spelers moeilijk doen als Besiktas op de stoep staat.
Genot zal weer moeten zingen op de Coolsingel , kan dus niet weg.
Wieffer kan ook wel ergens anders naar toe natuurlijk. Hooguit voor Trauner interessant en voor de wissels inderdaad. Maar Trauner nu nog laten gaan is geen optie.
En ik zie die rustige Trauner met zijn gezinnetje ook niet zo snel in dat hectische Istanbul wonen eigenlijk.
Hahaha no way, dat doet hij zeker niet! 100%
Ik zou Trauner best begrijpen als hij in de laatste twee jaar van zijn carrière nog even gaat zakkenvullen in Turkije. Die heeft nog niet van die riante contracten gehad, zoals Jahanbakhsh die heeft gehad in Engeland. Sportief zou ik het van Lopez ook begrijpen, want die komt niet aan de bak bij Feyenoord zo lang Hartman goed blijft spelen en niet geblesseerd raakt.
LOPEZ!? die komt nog zat aan spelen toe, Hartman moet in de CL alles geven en is nog jong, rust om te herstellen ipv in een seizoen opbranden. Daarnaast is Lopez ook nog jong dus laat die ook maar marktwaarde ontwikkelen. Ben wel een Lopez fan al zie ik liever Hartman, zeker als kind van de club en boegbeeld/voorbeeld voor de jeugd!
Dus heeft Besiktas belangstelling voor spelers die Feyenoord op dit moment nooit moeten laten gaan. N.B. Voor Wieffer lijkt me de Süper Lig ook geen interessante optie. Daar kun je altijd nog heen als gebleken is dat een echt grotere competitie te hoog gegrepen is (Ziyech bv) of de leeftijd een rol gaat spelen om op dat niveau nog heel makkelijk mee te kunnen (Kuyt en Van Persie).
Een speler met de leeftijd en het potentieel van Mats Wieffer moet andere ambities hebben en op het juiste moment de juiste keuze maken.
Bedragen zijn ook 20% van hun werkelijke waarde, dus als ze daar mee komen...... Niet eens op antwoorden lijkt me. Wij komen van zuid Wij zijn de beter dan de beste... :-)
We hebben maar 7 verdedigers dus hoop niet dat er nog eentje weggaat.
Ze kunnen dan wel meer salaris bieden, maar de transfersom van Wieffer kunnen en willen ze niet betalen
In dat geval zou je een goed aanbod zeker kunnen overwegen gezien de leeftijd van Trauner en de wetenschap dat we er nog voldoende achter hebben zitten met Beeen en Geertruida

Hoe serieus moeten we rekening houden met een vertrek van De Apotheker?
Als Trauner gaat heb je echt niet voldoende achter de hand , voor rechtsachter : Nieuwkoop / Geertruida, ,Rcv : van Beelen / Geertruida , Lcv : Hancko / Geertruida oftewel voor 3 posities heb je 4 spelers ,hoort niet bij een topclub zeker als je verder wilt groeien als Club , en natuurlijk ,zou Wiefer ook Rcv kunnen spelen maar dat is echt een noodgreep .
Trauner gaat echt niet naar Besiktas… Je kan me nog een boel sprookjes vertellen.
Ftm, lijkt wel of je iets suggereert?
Die gaan ze echt niet voor de winterse window laten gaan.
Ja maar ftm als je nu iemand zoals trauner weg laat gaan dan heb je in de verdediging niemand meer want je kan niks meer doen in de zomer dom dom dom
Maar 15 miljoen is veel te weinig hij is een internationale speler hij is 30 a 40 miljoen waard en Gernot Trauner is wel 50 a 75 miljoen waard kijk maar de bedragen wasr ze elders voor betalen.
Ik vind 15 miljoen meer reëel klinken dan de bedragen die jij noemt (helaas)
Als ze dat wel willen mogen ze volgend jaar terug komen met een zak geld extra!
Over twee maanden komen de eerste geruchten weer dat clubs interesse hebben in Ivanusec. Dat was ook zo voor Santi en Mats. Gebeurt alleen maar bij ons die onzin, om spelers die net de weg naar de kleedkamer weten te vinden weg te willen kapen.
Kan me niet voorstellen dat Wieffer nu naar Turkije zou willen. Lekker CL spelen met Feyenoord in een mooie poule. Goed seizoen draaien en je hebt de clubs voor het uitkiezen. Als je de tweede ronde van de CL haalt gaat je gemiddelde waarde van topspelers ook gelijk van 25-30M meer richting de 45-50M per speler.
Iedereen lacherig doen over Beşiktaş, maar vergeet niet dat deze club 2-3x een nettosalaris kan aanbieden voor spelers t.o.v. wat ze bij Feyenoord verdienen
Mooi voor Dilrosun en Alireza dan. Je weet zelf ook dat Turkse clubs vaak notoire wanbetalers zijn qua salaris..
Je krijgt je salaris gewoon daar, alleen wanneer is de vraag
Wat is een contract dan nog waard!
Dat heeft alles te maken dat Bruto daar Netto is. Betalen geen belastingen en degelijke. Bijzonder voor een land wat het financieel zo zwaar heeft.
Zo wordt het altijd wel verkocht hè, dat Griekenland, Italië, Turkije het zo zwaar hebben financieel. 😂
Totdat je terug komt in Nederland, hier zijn ze er als de kippen bij....
Alles is corrupt daar. Belastingen zouden alles maar vermoeilijken.
Gecompliceerd maken voor de z**kerds
Eens dat dit een upgrade kan zijn (salaris).

Maar de genoemde transferbedragen, in deze fase van het transferwindow (we kunnen er niemand voor terughalen - apleen uitgerandeerde contractloze spelers) zijn toch een lachertje.

Biedt men 25 miljoen voor Gernot of 30 voor Wieffer, dan kun je waarschijnlijk zaken doen. Maar niet voor de grijpstuivers die transfermarkt vermeld.
Ongetwijfeld, maar sportief is het hooguit een stap opzij. Een speler als Wieffer kan over 1-2 seizoenen zowel sportief als financieel een stap omhoog maken naar een mooie club in een top 4 competitie. Ik kan niet in Trauner zijn hoofd kijken, maar dat lijkt me nou typisch een (uitzonderlijke) speler die het financiële aspect niet bovenaan zijn lijstje heeft staan. Voor hem wordt zo'n club denk ik pas interessant als hij niet meer op een basisplaats kan rekenen. Misschien komende zomer. Voor Jahanbakhsh ligt het anders, maar die wil blijkbaar (nog) zelf niet.
Geld speelt altijd een rol. Het speelt niet altijd de hoofdrol.
Lacherig in relatie tot Wieffer ja. Waarom zou hij daar in vredesnaam naartoe willen?
Een Drent in Instanbul is alsceen alien in New York.
Besiktas betaalt wel weer meer dan in het verleden maar de hele torenhoge bedragen zijn voorbij. Fenerbahçe is kapitaalkrachtiger. Bovendien is het niveau wel een stuk minder. Vorig jaar nog naar Besiktas Fenerbahçe geweest.
Hahaha Besiktas..Gekke turken. Wij zijn niet meer het Feyenoord van 3/4 jaar geleden. Besiktas is in niks een stap hogerop. Misschien het hogere salaris wat je daar altijd te laat of helemaal niet krijgt. Ga lekker bij Mokum kijken. Daar loopt nog genoeg middelmaat..
Je denkt toch niet serieus dat Wieffer naar Besiktas wilt gaan… Die club speelt aankomend seizoen net Conference League en Turkije heeft ook nog eens een mindere competitie dan de Eredivisie. Lekker Champions League met Feyenoord spelen en over 1-2 jaar voor 30+ miljoen de deur uit.
Jean-Philippe Gbamin is transfervrij👀
Dat was toch die jongen van everton
Dat is inderdaad leuk voor Besiktas, goede suggestie!
Gaat natuurlijk niet gebeuren dat Feyenoord Trauner, Wieffer of Lopez laat vertrekken.
Lopez kan nog.
Hancko en Kleijn kunnen daar ook spelen

Wieffer twijfelgeval. Zie potentieel maar stel je vangt er 20miljoen voor...
Zerrouki, Zechiel, Milambo kan je dat zeker opvangen

Trauner van levensbelang in de opbouw. Nooit laten gaan nu.
Je vangt er 20 miljoen voor. Je kunt zelf toch niks meer doen.
Kunnen geen vervangers meer halen dus tenzij je echt €40miljoen ofzo voor Wieffer kan krijgen lekker vertellen dat ze op kunnen rotten.
Zerrouki is gehaald als zijn vervanger desondanks besiktas nee doe maar niet zonde van je carriere
En als Wieffer weg is en Zerrouki morgen op de training zijn been breekt gaat Zechiel alles in de championsleague spelen?
Je hebt vd belt nog je kan timber op die plek zetten en dan zechiel daar tussen ene ik zeg toch ook dar wieffer moet blijven
Ja, gelukkig dat laatste. Zerrouki prima maar Timber begint eindelijk zijn draai te vinden.
Nouja, Wieffer wil helemaal niet naar Besiktas lijkt me
@FTM Wanneer is er weer een update van de marktwaardes van de spelers op transfermarkt.nl?
https://www.transfermarkt.nl/feyenoord-rotterdam/startseite/verein/234
Trauner een martkwaarde van 5 miljoen maar voor Feyenoord van onschatbare waarde.. Nooit meer laten gaan..
Als je daar een mooi bedrag voor kan vangen altijd doen. Dan een centrale verdediger met restwaarde ervoor terug halen.
Natuurlijk niet. Hij is de aanvoerder. Je ziet dat het echt verschil maakt als hij meedoet. Misschien komende zomer mochten ze een speler als Nino halen. Ik denk ook niet dat het voor Trauner interessant is op dit moment.
Markt is gesloten er valt niks meer te halen.
Heb het niet perse over deze markt. In januari gaat ie weer open
Haha oppleuren. Niet te koop. Doei doei