Bevestigd
yv20221022yv20221022a1a09937

VK Sportphoto

Transfers

Deze transferwindows zijn nog niet gesloten; Idrissi kan een thema blijven

Van de redactie

Feyenoord is op de achtergrond bezig om een oplossing te vinden voor Javairô Dilrosun. Zoals reeds verschillende malen in de media gemeld, komt de aanvaller niet langer direct voor in de plannen van de club.

Dilrosun zou eventueel nog uit mogen kijken naar een nieuwe club — hetzij permanent, hetzij op huurbasis. Afgelopen nacht sloot de Nederlandse transfermarkt, maar er zijn nog altijd verschillende markten geopend. De meest interessante opties op een rijtje:

 • 🇧🇪 België: t/m woensdag 6 september
 • 🇸🇦 Saoedi-Arabië: t/m donderdag 7 september
 • 🇨🇭 Zwitserland: t/m donderdag 7 september
 • 🇭🇷 Kroatië: t/m vrijdag 8 september
 • 🇨🇿 Tsjechië: t/m vrijdag 8 september
 • 🇬🇷 Griekenland: t/m maandag 11 september
 • 🇲🇽 Mexico: t/m woensdag 13 september
 • 🇷🇺 Rusland: t/m donderdag 14 september
 • 🇹🇷 Turkije: t/m vrijdag 15 september
 • 🇨🇾 Cyprus: t/m vrijdag 15 september
 • 🇶🇦 Qatar: t/m maandag 18 september
 • 🇦🇪 Verenigde Arabische Emiraten: t/m vrijdag 21 september

Pas wanneer Javairô Dilrosun eventueel de deur achter zich dicht trekt in Rotterdam-Zuid, wordt de optie Oussama Idrissi weer interessant voor Feyenoord. Zijn contract werd vrijdag door Sevilla FC verscheurd.

De linksbuiten prefereert een overstap naar Nederland, waar Feyenoord eerder concrete belangstelling vanuit toonde en zelfs al tot een persoonlijk akkoord kwam. De club liet de interesse varen nadat de transfer van Luka Ivanušec in een stroomversnelling kwam.

Feyenoord en Sevilla kwamen er daarna niet uit om een deal van de grond te krijgen. De Rotterdamse Raad van Commissarissen gaf een negatief advies over de transfer, waar nu geen bonussen meer over kunnen worden geëist door een andere club.

Lukt het Javairô Dilrosun niet om een transfer van de grond te krijgen, blijft de focus logischerwijs 100% op Feyenoord. Club en speler hopen nog altijd op een kans van slagen in De Kuip. Zondag start hij naar verwachting gewoon op de bank tijdens het uitduel bij FC Utrecht.

Op het moment loopt er niet opnieuw iets concreets tussen Feyenoord en Idrissi.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

🚨🚨 Attention to all international clubs, we are excited to introduce Javairô Dilrosun, a standout talent who is now available for transfer. Don't miss out on this incredible opportunity, submit your bids promptly, and you'll discover just how valuable he can be to your team. You won't be disappointed!
De kop suggereert weer iets wat in het geheel niet speelt, die onnozele stemmingmakerij.
En als klap op de vuurpijl, gaat de rest van het artikel over Dilrosun.
Het zal toch effe niet gebeuren.
Idrissi had meer rendement maar ook veel meer balverlies dan Dilrosun. Idrissi neemt gewoon meer risico dus logisch dat hij meer rendement heeft. Al met al zijn ze ongeveer even goed volgens Sofascore, zie https://www.sofascore.com/team/football/feyenoord/2959.

Omdat Dilrosun 2,5 jaar jonger is, verdient hij mijn voorkeur. Verzachtende omstandigheden zijn ook dat hij regelmatig op 10 of rechts moest spelen, afgelopen seizoen pas zijn eerste in de ED was en hij niet bekend was met Slotbal.

Laat hem zich op rechtsbuiten focussen. Als hij dan sneller en vaker zijn actie maakt, krijgt hij zeker meer rendement en wordt hij minstens een waardevolle wisselspeler.
Ik ben benieuwd of je - los van deze data - ook de volledige wedstrijden hebt gezien in de tweede seizoenshelft. Dan denk ik dat je een totaal andere conclusie zult hebben.
Ik heb bijna alles gezien. Maar ook als je alles ziet, zie je lang niet alles. Sofascore neemt alle momenten van een wedstrijd mee. Over hoe ze die wegen valt te discussiëren. Feit is dat ze zeker op jaarbasis een getrouw beeld geven vd kwaliteit van spelers.
Niet doen. Dat geld kunnen we beter besteden aan een goede nr. 10
Stofwolken opgetrokken. Dit is mijn basis 11 als iedereen fit is, met één verrassing erin.

Bijlow

Luts
Trauner
Hancko
Q

Mats
Timber/Stengs/Zerrouki (laat maar uitvechten, ook afhankelijk van de tegenstander)
Sauer (op 10, de verrassing. Ik vind zijn talent ongekend, heeft creativiteit die we daar nu missen. Als Stengs op 8 speelt zou ik Lingr neerzetten voor het loopvermogen en diepte)

Paxao
Santi
Ivanusec (kan switchen met Sauer)
Ik zou de keeper in de spits zetten, de verrassing...
Ook mooi, de hele transferperiode afgeven op Timber, Stengs en Zerrouki, en ze dan alledrie in je opstelling zetten. Inconsequentheid ten top.
Ik las laatst dat hij het eigenlijk wel naar zijn zin heeft bij Feyenoord. Tja, welke andere club gaat hem een miljoen per jaar betalen?
Clubs in Griekenland, Turkije en Saudi-Arabie
Hoe kunnen mensen zeggen dat Dilrosun beter is dan Idrissi

Check de feiten

Goals en assists
Natuurlijk is Idrissi veel beter. Hij is alleen geen rechtsbuiten, daar kunnen we itt linksbuiten nog wel iets gebruiken.
Idrissi is minder slecht dan Dilrosun. Niet beter. Want goed is anders...Dilrosun, Idrissi en Ali zijn denk ik de buitenspelers met het meeste balverlies aller tijden.
Als je minder slecht bent, dan ben je automatisch beter hè.
Dilrosun heeft juist weinig balverlies voor een vleugelaanvaller, zou wat meer risico mogen nemen.

Mn Jahanbaksh is dramatisch kwa balverlies. Idrissi net iets minder erg.
Wat dat betreft logisch dat ze beiden een hoger rendement kwa assists en doelpunten hebben: ze nemen veel meer risico dan Dilrosun.
Alireza speelt wel echt geweldig als Thaniel een onderzoeksjournalist in Righteous Gemstones al spellen ze z’n naam verkeerd als ‘Jason Schwartzman’ in de aftiteling.
Idrissi had in de competitie 4 goals en 6 assist en Dilrosun had 5 goals en 5 assist dus ze dan eigenlijk even goed:) en Alireza had 5 goals en 7 assist en had de minste speeltijd van die 3. Dus das helemaal een beest.
Idrissi meer rendement maar ook veel meer balverlies. Al met al ongeveer even goed volgens Sofascore. Omdat Dilrosun 2,5 jaar jonger is, verdient hij mijn voorkeur. Verzachtende omstandigheden zijn ook dat hij regelmatig op 10 of rechts moest spelen, dit zijn eerste ED seizoen was en hij niet bekend was met Slotbal.

Als hij sneller en vaker zijn actie maakt, krijgt hij ook meer rendement.
PLEASE LEAVE!!!!!! GOOOOOO

(In 🇺🇾 is het bovendien beter weer!)
Na na nana nanana zomerdag in Griekenland 😆
Dilrosun weg, niemand halen, salarisruimte maken en vooruit denken. Eventuele winterversterking halen afhankelijk van Europees avontuur.
Je wil een speler lozen vanwege zijn torenhoog salaris om vervolgens een speler terug te halen, met nog een nog hoger salaris. Logisch ook

Daarnaast mag hij transfervrij zijn maar transfervrije spelers hebben wel recht op tekengeld waardoor de kosten alsnog in de miljoenen lopen. Onverantwoord voor een speler zonder restwaarde.

Verder zit je ook met Sauer wiens rol beduidend minder zal zijn als Idrissi komt. Idrissi zit dus eigen talent in de weg.
Gister zei FTM in de Space dat Idrissi alleen naar Nederland wil, en dat daardoor je wel lager kan onderhandelen qua salaris.
Dilrosun zit aan de top dus je maakt sowieso meer salaris vrij..
Idrissi zat ook aan de top vorig seizoen.
Die gaat nu echt niet voor 5 ton komen.
Ik ben het (voor de verandering) eens met kritisch.
Je wil van buitenspelers af omdat we er een overschot aan hebben, eerst willen we idrissi niet omdat Sauer zich ontwikkelt en dan zou idrissi ineens toch wel moeten komen.
Nee hoor, laat hem naar tranfervrij zijn.
Dilrosun is in potentie een veel betere speler dan Idrissi
Zo raar dat het er maar niet uit wil komen. Kan zijn dat de manier van spelen niet bij hem past. In ieder geval zou het fijn zijn als ze die nog kunnen slijten. Idrissi is totaal overbodig met de spelers die er al zijn.
Dilrosun is een intuïtieve speler en heeft een geweldige individuele actie. Maar hij mist de (voetbal)intelligentie van Idrissi die gewoon meer overzicht heeft. Dilrosun wisselt geweldige wedstrijden en invalbeurten af met hele slechte, terwijl Idrissi uiteindelijk wat stabieler is en ook gewoon beter is in drukzetten. Voor de speelstijl van Slot is Idrissi wat nuttiger, maar ik zie Dilrosun in Turkije of Griekenland wel slagen.
Waarom denk je dat hij de bijnaam het Eeuwige talent heeft?
In potentie is het ook een goede speler maar het komt er nooit uit, nergens heeft hij zijn beloftes waar kunnen maken en dat gaat hij niet meer doen ook.
Waarom is hij in potentie veel beter? Hij dribbelt steevast met zijn kop omlaag de drukte in. Zijn veel geroemde passeeractie is niet zo goed als wordt beweerd en echt snel (de diepte in) is hij ook niet. Zo bijzonder is zijn potentieel niet.
Ideale scenario is dat Idrissi komt en Jahanbaksh en dilrosun vertrekken. Dan heb je transfervrij een bruikbare speler binnen (die je over 1 of 2 seizoenen vast nog wel voor een paar miljoen kunt verkopen), vang je een aantal miljoenen voor Jahanbaksh en dilrosun en bespaar je op de salariskosten. Sauer kan dan nog wat minuten pakken in de eerste seizoenshelft en op hoog niveau trainen en kun je tweede seizoenshelft verhuren aan een club waar hij kans heeft om eerste keuze te zijn. Die komt dan komend seizoen beter terug. Voor de rechterkant zijn er dan met Paixao, Stengs, Minteh en eventueel Ivanusec nog voldoende opties over.
Het is te belachelijk voor woorden dat niet alle tansfermarkten tegelijk sluiten. In d komende 3 weken kunnen de sjeiks nog diverse Europese clubs leegplukken, zonder dat deze clubs gelijkwaardige vervangers kunnen aantrekken. Het enige wapen is idiote vergoedingen vragen. De FIFA en UEFA moeten hier zo spoedig mogelijk een eind aan maken. Omdat beide organisaties echter zo flexibel zijn als een hardhouten deur, vrees ik dat alles bij het oude zal blijven. Het is overigens zaak om Ueda zo snel mogelijk in te passen, want de eerste CL-wedstrijden komen eraan.
Als voetbalbond kan je nu geloof ik zelf bepalen tot hoelang je Windows open blijft
Helemaal met je eens. Wat ik me dan ook afvraag: wie bepaalt voor een land wanneer de markt sluit. Blijkbaar niet de UEFA.
Dat besluiten de bonden, binnen de kaders van de regelgeving. Maximaal aantal dagen open in zomer en winter periode. Verder is elke bond vrij de start en einddatums door te geven.
Dit dus. Ik ben het volledig met Toon eens.
Ik zou Idrissi niet meer halen. Scheelt een hoop salaris. Een eventuele winteraankoop, die om welke reden dan ook nodig blijkt te zijn, is dan makkelijker te halen.
Sauer wordt dan sneller gebruikt door Slot zonder Idrissi, hierdoor een snellere ontwikkeling voor Sauer.
De vraag is of Feyenoord nog steeds belangstelling heeft nu Ivanusec is gehaald. Zo ja, hopelijk is Idrissi bereid dan nog even te wachten en vertrekt dilrosun. Je hebt dan 3 serieuze opties voor elke flank, waarbij Paixao natuurlijk op beide flanken kan spelen.
Hoop dat Idrissi gaat lukken en Dilrosun vertrekken
Want? Je wilt van 5 opties op rechts naar 4 op links? Idrissi kan enkel Links. Dilrosun nog op 3 posities... Idrissi is en blijft overbodig zelfs bij vertrek van spelers.
Idrissi is wel echt een vooruitgang tov Dilrosun.
Heb afgelopen seizoen vaak genoeg gescholden maar levert veel meer G/A en defensief arbeid..

Echter zit je met Sauer en een overvol salarishuis.. Idrissi zal niet voor een paar ton per jaar komen.
Sauer heeft als het goed is nog een lage ‘jeugdsalaris’.
Hij noemde Sauer niet vanwege zijn salaris maar dat we hem al hebben als back up op de vleugels. Dus dat Idrissi(hij ontvangt waarschijnlijk wel een hoog salaris) dan een beetje overbodig zou zijn.
Kijk liever naar de enorme ontwikkeling en niet zozeer naar het salaris en de kosten. We willen mooi voetbal en prijzen. Er zijn dit tranferswindow zeer goede keuzes gemaakt. Het is wel even goed zo. Laten we vooral wachten wat Slot en zijn staf er van kunnen smeden en met of zonder Dilrosun. Dat hij kan voetballen staat buiten kijf maar door de wisseling van posities ligt hij al wel erg lang onder het vergrootglas. Laat hem maar even.

Ik heb zin in morgen 😃, wordt vast een mooie pot en geen appeltje eitje. 🍎🥚
Wel grappig dat je zegt dat Idrissi veel meer g/a oplevert terwijl ze vorig seizoen allebei op 10 g/a uitkwamen. Voor de rest ben ik het er mee eens dat Idrissi beter en nuttiger is dan Dilrosun
Alleen speelt Idrissi enkel op Links...
Idrissi en dilrosun , lood om oud ijzer beide niet goed genoeg...je zit al met een overschot aan buitenspelers en de komst van Idrissi zou de ontwikkeling van Sauer alleen maar in de weg zitten. Idrissi moet lekker naar Twente gaan ofzo , dat is meer zijn niveau
Idrissi toch echt wel van veel grotere waarde geweest dan Dilrosun. Eens dat hij Sauer in de weg zou zitten
Die Sauer is nog maar 17 he. Het is niet zo dat hij nu al toe is aan veel minuten in het eerste van feyenoord. Laat het eerst een jaartje meelopen en zich ontwikkelen in de Youth League tegen de beste talenten van Europa. Waarom de haast bij veel supporters?
Geen haast maar hij is al goed genoeg.. Ventje bij Barca is 16 die speelt ook al basis
Wat een onzin. Die jongen is al op het niveau dat die minuten kan maken en waarde heeft voor het elftal en dan zeg jij rem zijn ontwikkeling. Haal Idrissi en laat Sauer lekker met o21 en o19 spelen.. je hebt Ivanusec voor basis rechts. Sauer erachter. Paixao nog als optie. Rechts heb je Paixao. Jahanbaksh en Minteh als optie. Minteh kan ook nog eens Links en zelfs Lingr kan op Rechts. Wat moet je dan met een extra linksbuiten?
Ik probeer te zeggen dat de komst van Idrissi niet ten koste hoeft te gaan van de ontwikkeling van Sauer. Sauer is een goede voetballer maar ik acht Idrissi op dit moment hoger in. Zodra Sauer zich ontwikkeld stijgt hij vanzelf wel in de pikorde. Ook wetende dat Sauer (en wellicht ook Minteh) wedstrijden mee gaat moeten doen in de youth league kan een extra linksbuiten geen kwaad.
En dan stijgt Sauer in de pikorde en dan wordt Idrissi een Dilrosun-geval. Weinig tot geen uitzicht op speeltijd, maar wel een torenhoog salaris en een speler die je aan de straatstenen niet kwijt kan.
Leeftijd is maar een getal, als een ventje van 17 kan voetballen dan kan hij voetballen en moet ie speeltijd krijgen. We willen niet dat een talent ontevreden de deur uitloopt voor een appel en een ei omdat een Idrissi voorrang heeft op hem.
De beste spelers van feyenoord onder 19 gaan spelen in de youth league. Dus ook Sauer. Extra linksbuiten kan geen kwaad.
Leeftijd zegt helemaal niets. Het is de kwaliteit dat telt. Echt talent staat er gewoon ongeacht de leeftijd.
Lood om oud ijzer? Idrissi is wel van een stuk hoger niveau dan Dilrosun hoor.
Zou top zijn als hij nog weg zou kunnen… Ik vind echter dat we ook zonder hem genoeg opties hebben, waardoor het mij niet logisch lijkt om een vervanger aan te trekken…