Primeur Bevestigd
yv2022918yv2022918a1a07749

VK Sportphoto

Transfers

RvC prefereert creëren van waarde boven Idrissi

FeyenoordTM

Alles leek in kannen en kruiken: Oussama Idrissi leek zich na een nieuw persoonlijk akkoord op te kunnen maken voor een nieuwe Rotterdamse uitleenbeurt — maar aan het einde van de transferwindow is niets wat het lijkt. 

De it's happening was wellicht iets te voorbarig, waarvoor excuses. Sevilla FC bood zijn speler actief aan, ook de huisvesting was al geregeld. Daarop werd een persoonlijk akkoord snel gevonden. En toen was daar de Raad van Commissarissen van Feyenoord, die voorlopig een stokje voor de transfer stak. Het orgaan prefereert om een jongere speler met restwaarde en potentie bij Feyenoord verder door te laten ontwikkelen.

Er zijn meerdere reden waarom de transfer vooralsnog geen doorgang kon vinden, al blijft de technische staf van Feyenoord hopen op Idrissi's komst. We nemen de redenen hieronder met jullie door.

Aanvullende eisen

Sevilla bood zoals gemeld zijn speler actief aan bij Feyenoord, wat oren had naar een nieuwe huurdeal. Idrissi staat tot medio 2025 onder contract in de La Liga. Zijn club wil wat terugzien voor de miljoeneninvestering: in de zomer van 2020 maakte Sevilla twaalf miljoen euro over naar AZ. Sevilla wilde deze zomer Idrissi wederom via Feyenoord in de markt zetten, maar kwam met vrij forse aanvullende eisen op de proppen.

Hierbij moet gedacht worden aan prestatiebonussen als het doorkomen van de groepsfase van de Champions League en het binnenslepen van prijzen met het team. Individueel waren de bonussen gericht op het aantal goals. De winstaandelen zouden voor Feyenoord in de miljoenen gaan lopen: dát gegeven werd als onverantwoord ingeschat door de Raad van Commissarissen.

Geen uitgaande transfers

De deal zou voor Feyenoord interessanter zijn geweest indien er één of meerdere aanvalskrachten een uitgaande transfer zouden maken. Er is momenteel een extreem overschot op de rechtsbuiten-positie: Yankuba Minteh, Calvin Stengs, Igor Paixão, Patrik Wålemark, Javairô Dilrosun én Alireza Jahanbakhsh kunnen er allen uit de voeten. Voor laatstgenoemde drie aanvallers wil Feyenoord luisteren naar concrete verhalen, maar die kwamen vooralsnog niet op het pad van de Rotterdamse directie af.

Leo Sauer

De 17-jarige Leo Sauer uit Bratislava wist bij Feyenoord al in de voorbereiding te excelleren en bekroonde afgelopen zondag zijn officiële Eredivisiedebuut met een late gelijkmaker op Spangen. Sparta Rotterdam en Feyenoord wisten hierdoor in de slotfase tot een 2-2 uitslag te komen. De ontwikkeling van de jonge linksbuiten is een ware eye-opener voor Feyenoord, waar nu op bestuurlijk niveau getwijfeld wordt óf het halen van een nieuwe linksbuiten nog wel bittere noodzaak is — al helemaal na de laatste inkomende ontwikkelingen op de transfermarkt.

Ivanušec

Feyenoord wist zich dinsdag dan eindelijk te verzekeren van de komst van Luka Ivanušec. De Kroaat ondergaat vrijdag zijn medische keuring in Rotterdam. In de nieuwe squad depth wordt Ivanušec intern als linksbuiten gezien, waar hij volgens data het meeste rendement haalt.

Versterking voor het aanvallende middenveld

Ook sinds de komst van Ondřej Lingr, wiens komst binnen vierentwintig uur bewerkstelligd werd, is er ook geen absolute noodzaak meer om gaten te vullen met een eventuele huur van Oussama Idrissi. 

Technische staf

Hoewel de Raad van Commissarissen voorlopig geen groen licht geeft op de transfer, blijft de technische staf hameren op de komst van Idrissi. Met dat gegeven in het achterhoofd kan een nieuwe huurovereenkomst dan ook vooralsnog niet volledig uitgesloten worden: vorig jaar werd in dezelfde fase van de markt ook Fredrik André Bjørkan alsnog naar Feyenoord gehaald.

De structuur binnen Feyenoord is na de contractverlenging van Arne Slot zo ingericht dat Dennis te Kloese en zijn hoofdtrainer samen knopen doorhakken over het wel (of niet) binnenslepen van inkomende transfers — al blijft de Raad van Commissarissen het overkoepelende orgaan. 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

prima dat de RVC hiervoor gaat liggen
@FTM zit Feyenoord er kort op voor een nieuwe rechtsback (naast het aantrekken van Nino), mocht Geertruida nog verkocht worden? Mocht je namen hebben liggen, tevreden mee? Wordt dat dan een basiskracht of eerder achter Nieuwkoop?
Goede vraag, was net aan het zoeken of die al gesteld was ergens. Persoonlijk vind ik een centrale verdediger minder hard nodig dan een rechtsback. Als we tien miljoen voor Bitello gaan betalen, zeven miljoen voor Nino, dan blijft er niet heel veel over voor een rechtsback als je er van uit gaat dat eigenlijk maar 40% van een transfer geïnvesteerd mag/kan worden. Hopelijk is dit percentage al groter? Hoe dan ook, meer dan de helft is al weg voor je een rechtsback hebt...
Ik vraag me af wat Slot hiervan vindt. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk is om teruggefloten te worden. In zijn visie is Idrissi een belangrijke speler.
Slot is bekend met de mogelijkheden en is doorgaans heel reeel. Zal het ook wel snappen, maar daarnaast wel opkomen voor zijn eigen belangen.

Heel benieuwd wat de laatste week nog brengt. Zie Geertruida en Dilsorun nog wel vertrekken wat weer mogelijkheden geeft
Slot is een meester in goede interviews en komt heel reëel over, maar of hij tegen DtK hetzelfde zegt betwijfel ik.
Belangrijke speler? Back-up achter Ivanusec bedoel je toch, neem ik aan. Prima dat je daar geen dure kracht voor haalt wanneer je Sauer hebt.
Precies dit baart me juist een klein beetje zorgen: van onze topcoach had je verwacht dat ie dat toch direct wel zou snappen? Of zou hij misschien niet meer geloofd hebben in het binnenhalen van Ivanusec?
Misschien eigenwijs, maar ik ben niet ontevreden met deze blokkade!
En gelijk hebben ze, je hebt nu Ivanusec, Sauer en Paixao voor linksbuiten. Stengs, Paixao, Jahanbaksh, Walemark, Dilrosun voor rechts. Hoop dat Walemark een keer die drol doorslikt en een keer laat zien wat ie kan. Heb je Idrissi toch niet nodig. Dan zou ik inderdaad voor datzelfde geld gaan voor een jong talent.
Dat de RvC zich kritisch opstelt is verstandig zo niet noodzakelijk als je ziet dat de dubbelfunctie van Te Kloese (los van de kwaliteiten van de man, organisatorisch een heel slechte keuze), in de beleidsuitvoering heel veel verantwoordelijkheid bij één persoon legt en deze dus de meeste inspraak gunt aan een passant, nl. de trainer-coach.
Laten we hopen dat de beide heren verantwoord omgaan met uitvoerende macht. Toch bekruipt je het gevoel dat de lessen uit het verleden; cie. Kerkum in 2006 en het Vogelzang-debacle daarop volgend al weer vergeten zijn.
Hoe kom je bij deze conclusie ?
Door dat eigen verzonnen verhaal hierboven ?
Zolang Te Kloese binnen het transfer- en salarisbudget blijft kan hij beslissingen zelfstandig nemen.
Zodra hij erboven wil stijgen zal hij, heel vanzelfsprekend, vooraf toestemming moeten vragen.
Je gelooft toch niet dat de RvC het technisch beleid bij Feyenoord bepaald ?
In algemene zin is het heel onverstandig om zoveel bevoegdheden bij 1 persoon te leggen. Als ik me niet vergis is het bij Twente ook ooit zo misgegaan. Daar was het nog erger want ik meen me te herinneren dat Munsterman niet alleen directeur was naar ook in de RVC zat. Je kent het gevolg.

Te Klloese is geen Munsterman, gelukkig maar. En de RvC kan bij ons wel controleren. Maar dat is niet het punt. Interne tegenspraak is altijd goed. Wat mij betreft mag dat binnen het bestuur/ts wel een beetje meer. Ook mensen met kwaliteiten hebben soms blinde vlekken.
Dat ben ik met je eens.
Ik heb echter geen enkele aanwijzing, dat er onvoldoende gediscussieerd wordt binnen de directie en/of technische staf.
Pusic, De Wolf en Hulshoff lijken mij geen ja-knikkers en daar wordt bepaald of spelers voldoen of niet en welke posities versterkt zouden moeten worden.
Te Kloese heeft , voor mij tenminste, helder uitgelegd, dat een ( dure ) technische directeur enigszins overdone zou zijn, aangezien het technische ( net zoals het financiele, sociale ) beleid vast staat een dat een uitvoerende technische manager voldoende zou zijn.
Dat is nieuw voor de meesten, omdat onze club sinds de 70'er jaren, toen we tot de rijkste clubs van Europa behoorden, steeds een zwalkend beleid heeft gevoerd.
Waar dat toe geleid heeft , hebben we ervaren, dus ik ben blij met het huidige beleid wat wordt gevoerd.
Te Kloese heeft een schat aan ervaring als technisch directeur en die zal hij best aanwenden, samen met de scouting.
Er wordt hier vaak gesuggereerd, dat alsof Slot alles bepaald op technisch gebied, ik ben ervan overtuigd dat dat niet zo is.
Ik kan dat net zo goed bepalen als de schrijver van de tendentieuze artikelen hierover of de commentaren die daarop volgen.
Dat niet iedere supporter blij is met Slot en Te Kloese is mij allang duidelijk , maar bij die mensen gaat het niet zozeer om Feyenoord als om eigen belangen en daar lopen er nog genoeg van rond in en rondom De Kuip en Varkenoord.
En daar weet ik wel alles van !
@hoofdscout
Het gaat er veel meer om hoe je een organisatie inricht om voldoende checks & balances te garanderen. Op dit moment is dat bij Feyenoord op het hoogste uitvoerende niveau: 'de directie' niet het geval.
De RvC stelt op hoofdlijnen het beleid vast waaronder de financiële kaders (maar er is meer). Daarbinnen kan de directie zelfstandig beleid voeren. Bij twijfel is er overleg mogelijk of ingrijpen van de RvC. Zie nu de Idrissi-discussie bij ons en vorig jaar bij Ajax het ingrijpen bij de Ocampos-transfer.
Echter binnen de directie van Feyenoord is Te Kloese zowel AD als TD met wat die laatste functie betreft direct onder hem een versnippering aan verantwoordelijkheden. Hierdoor is er nauwelijks een basis voor georganiseerde tegenspraak. En als dit opperhoofd dan ook nog zijn besluiten neemt in samenspraak met een passant, i.c. de trainer-coach dan is er sprake van een zwakke organisatie. Het gaat me niet om de kwaliteiten van Te Kloese en al helemaal niet om die van Slot. Het gaat mij om het opportunisme waarmee na het eerste echte succes de lessen die in het verleden geleerd zijn weer vergeten (b)lijken te zijn.
N.B. Munsterman kon zijn positie ook pas verwerven omdat iedereen aanvankelijk en niet zonder reden, zo onder de indruk was van zijn functioneren bij FC Twente. Juist als succes de verwachtingen opschroeft en de kritische zijn afneemt, is het zinvol om 'nuchter' te blijven. Dat is een eigenschap waar men zich in Rotterdam nog wel eens op voorstaat, maar of dat altijd terecht is, is de vraag.
Volgens mij zeggen we hetzelfde Kees.

Mooie bijdrage ook van Assia die er net wat anders tegenaan kijkt.

Heeft inderdaad niets met de kwaliteiten van Te Kloese te maken, het is organisatorisch kwetsbaar. En inderdaad. Aan Munsterman werd aanvankelijk ook nooit getwijfeld.
Ik reageer toch nog even op je, niet om vliegen af te vangen, maar het is pertinent onjuist, dat de RvC het beleid vaststelt.
Natuurlijk hebben ze invloed daarop, maar de directie maakt aan het begin van een boekjaar een plan, allesomvattend van personeelsbeleid, sociaal, financieel noem maar op.
Dat plan wordt ingediend bij de RvC en die geven wel of niet hun fiat daarop.
Vanzelfsprekend vindt er voor/bij de samenstelling van dat plan op cruciale punten overleg plaats met de RvC, zodat die niet met een volslagen onbekend plan worden geconfronteerd.
Dus alle suggesties die rondgaan is lariekoek, Te Kloese zal blijkbaar met het voornemen om Idrissi binnen te halen het transfer en /of het salarisbudget dreigen te overstijgen en dan moet hij overleggen met de RvC, die daar voorlopig niet akkoord mee zijn.
Dat is naar mijn mening het verhaal, met dan de opening als er spelers vertrekken, en er dus salaris vrijkomt, de deal binnen de afgesproken kaders kan plaatsvinden.
Laten we het niet moeilijker maken dan het is, dit gebeurt bij ieder bedrijf met een RvC en die RvC is in het geheel niet in staat om te beoordelen of Feyenoord voldoende sterk is op welke positie in het veld dan ook. Tenminste, ongeveer net zoveel als ik en de schrijver van het artikel, laten we dat maar aan professionals overlaten die daar flink voor worden gehonoreerd.
Het is een mooie tekst en uitleg maar hij klopt niet. De hoofdlijnen van beleid worden echt vastgesteld door de RvC, die is daar mede voor. Een directie is binnen die kaders autonoom in de uitvoering van dat beleid. En wordt door de RvC beoordeeld op de kwaliteit van die uitvoering.
Kees, hoe kom je daar nou, de wettelijke taak van de Raad van Commissarissen is het toezicht houden op het beleid van het bestuur en de algemene gang van zaken.
Een Raad van Commissarissen kan toch niet haar eigen beleid gaan controleren ?
Ik heb genoeg met dit bijltje gehakt, dus was m'n laatste opmerking
Nee, ik geloof niet dat de RvC het technisch beleid bepaalt. Dat beweer ik ook nergens. Sterker nog ik heb het niet eens over een financiële begrenzing. Hoewel die er uiteraard en terecht wel is, maar daar ging het mij helemaal niet om.
Kortom jouw verongelijkte betoog heeft helemaal niks mijn mijn commentaar te maken. Het lijkt erop dat jouw reactie louter is ingegeven door opwinding omdat je een mening leest die je niet bevalt. Daar hebben wel meer mensen last van op dit forum en in dit land.
Ik reageer niet verongelijkt, maar als je jouw commentaar terug leest, lees ik tussen regels door , dat jij hoopt dat Te Kloese en Slot verantwoord omgaan met hun verantwoordelijkheden en tegelijk bekruipt je het gevoel dat de debacles uit het verleden vergeten zijn.
Dan insinueer je toch iets ?
Dan bedoel ik met mijn ' verongelijkte' betoog, insinuaties, omdat er al twee jaar successen zijn en je moeilijk kan schrijven dat het een rommeltje is.
Kritiek hebben is prima , maar hou het wel zuiver.
Ik insinueer niks. IK geef aan mijn bedenkingen te hebben bij de organisatie (AD en TD is 1 persoon) en bij de te grote betrokkenheid van een passant (de trainer-coach) bij het beleid. Dat staat los van de kwaliteiten van Te Kloese en Slot het gaat om de taken en verantwoordelijkheden, dus om de organisatie. Of het daarmee nu meteen een rommeltje is, is een ander verhaal. Dat is het nu nog niet maar de kans daarop wordt wel groter als je organisatie niet deugt.
Sjaak Troost laat zich niet piepelen. Niet door Tapia en niet door Idrissi.

Met vriendelijke groet,
De Raad van Commissarissen
Die troost heeft maar 1 ding goed gedaan en dat is senesi halen
Die onderhandelingen werden door van Bodegom gevoerd vanwege het gebrekkige Engels van Troost. N.B. De komst van Senesi was grotendeels de verdienste van Henk (Timmer) & Henk (van Ginkel) overigens. Zij hebben Feyenoord getipt en het cruciale voorwerk gedaan.
Ook niet door PSV. Mooi Berghuis binnenboord kunnen houden met een nieuw contract.
Het argument van Slot voor een brede spoeling aan vleugelspelers zal het wedstrijdbeeld van afgelopen seizoen zijn, waar bleek dat elke wedstrijd iemand anders leverde.
Ik vermoed dat juist het rouleren dit euvel in de hand heeft gewerkt en een vicieuze cirkel creëerde. Meer consistentie en stabiliteit brengt ook vertrouwen en automatismen.
Met Ivanusec en Paixao heb je twee basisspelers op de vleugels die kapitaal vertegenwoordigen, i.t.t. Idrissi en Alireza afgelopen jaar. Daarachter zitten we ruim in de smaken op de bank, dus transfermatig de focus verleggen naar andere posities. Die achtste keeper betaalt zichzelf niet…
Nou, ik denk dat het afjagen bij balverlies zoveel energie kost voor de aanvallers dat daardoor telkens de drie invallende aanvallers het steeds zo goed deden.
Mogelijk hoor, ze verzetten bergen werk, maar op dit niveau mag je toch verwachten dat je in staat bent om dit negentig minuten vol te houden, blessures daargelaten? Kan ik me na een volledige voorbereiding ook over verbazen bij o.a, . Wieffer, die kan na 75 minuten geen sprint meer aangaan. Dan ben je in werkelijkheid al veel eerder moe en presteer je minder, vandaar dat hij “over z’n eigen benen struikelt”.
90 minuten sprintjes trekken is fysiek nogal een aanslag. Ook Wiefferhad daar vorig jaar veel moeite mee. Het Slot-bal zou zonder de huidige vijf toegestane wissels niet de hele wedstrijd mogelijk zijn. Daarom een brede bank met vooral midjes en aanvallers.
Zeker intens, gelijk heb je. Kanttekening: de gehanteerde speelstijl is inmiddels al even bekend. Zo oogde bijvoorbeeld Orkun, van nature geen loopwonder, ook in de laatste minuten afgelopen seizoen vaak nog fit genoeg om aan te kunnen zetten. Die heeft op een eerder moment een zelf-evaluatie gedaan om te kijken wat fysiek nodig is om alles uit zichzelf te halen. Mag je toch voorzichtig stellen dat dat kwartje nog niet bij iedereen gevallen is.
Precies, Gimenez en zeker Stengs zijn nog niet zover.
FTM als rond deadline day sinisterra nog steeds bij leeds speelt gaat feyenoorddan nog een poging wagen want sinisterra wil en weg en als er geen club toe slaat 🤔
Volgens Romano is Geertruida topkandidaat bij Bayern. Hoop wel dat het dan snel gebeurt. Dan heb je nog de tijd om nieuwe spelers te halen.
Noemt 3 namen niet dat Geertruida de top kandidaat is. Top kandidaat word hij in bild en regionale media genoemd
Klopt, en daar staat ook de rechtsback van Leipzig bij....., en als die daar weggaat ben ik benieuwd of Geert nog zo standvastig is dat ie niet meer naar Leipzig toe wil.
Vind de laatste alinea in dit artikel toch wel even heel belangrijk. Fantastisch dat Slot iets meer macht binnen de club heeft dan een gemiddelde trainer bij zijn/haar club. fantastisch voetbalbrein van Slot kan doorslag geven in komende jaren.
Zp pak van mijn hart. Goed gedaan rvc. Kan me niet voorstellen dat slot zo weg van hem is. In mijn ogen zou dit inderdaad kapitaal vernietiging zijn. Zou ook zelfde resultaat hebben gehad als met linksback Bjorkan. Overbodig dus. Kinderlijk beetje van de technische staf weer om hun zin door te drijven. Dus top gedaan rvc
Lag de site eruit gisteren? Kon r niet op dus moet dit nu echt lezen en tja dan maar later naar werk….. niet meer doen hoor1908!
Heel goed nieuws dit, ik ben benieuwd of we vandaag nog meer mooi nieuws gaan horen
Vorige keer ook al een keer geopperd... zou Gio niet een uitstekende TD zijn? Met zijn ervaring, kennis en netwerk. Dan kan je tenminste lange termijn visie van maken.
1. Wat heeft het overschot met rechtsbuitens te maken met het halen van een linksbuiten?
2. Leo Sauer is 17. Iedereen met een klein beetje voetbalverstand snapt dat zijn seizoen zal verlopen met pieken en dalen. Daar kun je nog niet een heel seizoen op bouwen.
3. Met dezelfde redenatie kan bijvoorbeeld de komst van Bitello ook worden tegengehouden. Er zijn toch al genoeg spelers die op 8 kunnen spelen?
4. Bovenal: de raad van commissarissen niet zich ver houden van beslissingen op voetbaltechnische gronden. Daar zijn anderen voor. Of wij het op dit forum met een transfer eens zijn of niet.

Wat wel valide gronden zijn om een transfer te blokkeren zijn overwegingen van financiële aard. Een salarishuishouding die uit de hand loopt, een transferbudget dat wordt overschreden, de laatste centen niet willen uitgeven aan een huurspeler etc. Dat heeft te maken met het eerste punt: hou het daar dan ook bij. De andere overwegingen zouden niet binnen hun competentie moeten vallen in een volwassen organisatie.
Op dit moment hebben we eigenlijk niemand die serieus op 8 kan spelen.

Wieffer en Zerrouki functioneren alleen op 6.

Stengs viel tegen PSV door de mand op 8 en is daarna ook niet meer teruggekeerd op deze positie.

Timber lijkt meer op een 6 qua spel en zal sws eerst maar eens moeten laten zien dat hij een bal naar het juiste poppetje weet te krijgen. Passes breed en achteruit zijn al gammel, maar passes vooruit zijn structureel balverlies.

Van den Belt was een leuke poging, maar die mist gewoon de hele basistechniek. Dat kun je niet oplossen met hem super fit of iets dergelijks maken. Die moet je proberen te verhuren aan Zwolle of iets want die jongen vormt gewoon een probleem zodra hij het veld in komt.

Dus de enige positie die nog open is, is toch die van een 8.
Hier zit inderdaad het manco van de selectie. Je zou kunnen zeggen dat Timber de vervroegde opvolger was van Kokcu maar hij heeft nog geen seconde overtuigd. Hij mist ook teveel om op dit niveau mee te kunnen. Is weliswaar sterk en dynamisch, maar heeft geen afstandsschot, geen overzicht in de kleine ruimte, geen scorend vermogen en schakelt niet om na balverlies. Als je de verdedigende intensiteit van Kokcu afzet tegen die van Timber schrik je je wezenloos. Heeft niets met kwaliteit te maken, is inzet.

Hetzelfde geldt voor Stengs. Fluwelen techniek maar ik krijg Luigi Bruins vibes bij hem. Met een beetje meer karakter zouden dat beiden toppers zijn. Maar ook Stengs schakelt niet om en lijkt niet de mentale kracht te hebben om te knokken als het tegenzit. Er wordt in het hedendaagse voetbal veel meer gevraagd dan een beetje talent. Ik lees hier regelmatig dat hij de tijd moet krijgen om te wennen. In algemene zin is daar natuurlijk niets op tegen. Maar als je 2,5 miljoen verdient en de competitie gewoon al kent mag je ook verwachten dat je er direct staat. Dat is niet het geval en gaat ook niet gebeuren. Hij zal best eens een mooie steekpass geven, maar je kan ook nu al vaststellen dat Stengs ons niet verder zal helpen als het er om gaat. Zijn komst is een hele dure, strategische fout. Vooral omdat we geen geld meer hebben om ons op die positie echt te versterken.
Denk dat Slot Stengs beter kan maken op verdedigend gebied. Daarnaast conditioneel vooruit dan kan hij de omslag maken net als Kokcu, gewoon de sportschool in en leven als een pro.
Welnee. Stengs is een slapjanus en gaat echt niet even extra de sportschool in.
Laten we hem nog een maandje geven. Met de nieuwe aankopen straks om hem heen gaat hij hopelijk beter functioneren.
Dat loopt nog niet, maar in principe kan Stengs wel op 8 spelen, is timber o.a. gehaald als optie voor de 8 positie, net zoals Van den Belt. Of ze voldoen en of er nieuwe spelers moeten komen is een zaak van de technische staf. De scouting zou een rol moeten spelen in wie er wordt gehaald. De financiële afdeling voor de financiële afwikkeling en op de hoogte houden wat dit doet voor financiële positie/transferbudget etc. De RvC alleen een soort eindoordeel moeten geven of de gewenste versterking op een positie financieel haalbaar/gewenst is en blokkeren als dat niet zo is.
Helemaal met je eens, het zal alles te maken hebben met het salarisbudget, niets meer en niets minder.
Dan er een lang nietszeggend verhaal aan koppelen heeft weinig nut.
Met Paixao heb je ook nog een optie om een eventuele schorsing en blessure op te vangen op links. Kan altijd Steng of Ali/Dilrosun op rechts. We zijn geen City, dat we overal een bezetting van 4 man hebben.
Dat denk ik dus. Dit ging over de financiële grens vd RvC. Daarom zal er nu dus niemand meer komen, tenzij er nog wat verkocht wordt.
Goede keuze, de linksbuitenpositie is nu ingevuld. Met Ivanusec heb je een topspeler daar.

Indien nodig kan Paixao daar spelen, die heeft dat ook uitstekend gedaan.

En tot slot heb je Sauer, een speler die nog niet klaar is voor topwedstrijden, maar wel gebruikt kan worden tegen kleinere teams.

Als je investeert of nog een speler huurt kun je je beter op de 8 positie richten nu. Gewoon top zoals Feyenoord nu te werk gaat.
Klopt en evt kan dilro daar ook nog spelen. Prima zo. Niks tegen idrisse heeft t aardig gedaan
Eigenlijk schrik ik hier een beetje van. Ten Kloese zou dit niet nodig moeten hebben. Hij zou zelf het inzicht moeten hebben om te zien dat de selectie wel heel erg breed is, met name voorin. Of spant hij de RvC voor het karretje omdat hij zelf geen discussie cq onenigheid wil met Slot.
Nee, dit besluit is vanwege financiële beslommeringen, de RvC toetst of iets financieel nog verantwoord is.
Er staat nu toch echt een volwassen team:
- Zerrouki en Wieffer als blok op het middenveld
- Lingr als typische slot 10 ervoor
- Ivanusec en Stemgs als creatieve vleugelspelers op links en rechts (compenseren dus het gebrek aan creativiteit op middenveld)
- Santi in de spits

Zo gaat het worden, let maar op.

Twijfel punten: kan Wieffer als 8 spelen, is Stemgs niet tr lamgzaam als rechtsbuiten, en komt niet iedereen naar binnen toe want dan loop je elkaar in de weg
Stengs creatief? HAHAHA.
Stengs boven Paixao?
Gelukkig ben jij geen trainer.
Stengs creatief kan ik nog inkomen. Maar Paixao op de bank is wel een beetje gek (al was hij zondag wel matig).
"Zo gaat het worden, let maar op."

Ja...... maar nee.

Stengs boven Paixao verkiezen. Jij bent af.
Zerrouki en Wieffer samen? Als er iets is gebleken dat niet werkt..
Hahah, we gaan het zien. Er zit op termijn meer voetbal in Stengs zit dan we nu zien he.
En eens, onze Braziliaanse dribbelaar gaat nog zijn speeltijd krijgen.
Maar ik schat de nr 10 van de kampioen van Belgie eenmaal fit als een completere voetballer in - vooral voor de grote wedstrijden
Ik ben het helemaal eens met deze beslissing. Als Leo zo doorgaat zou het echt een topper kunnen worden. Maar hij zal nog wel veel ervaring op moeten doen. Van mij zou er ook wel wat meer druk op Alireza gezet mogen worden om te vertrekken. Hij heeft meer diepe dalen dan hoge pieken. Maar zal zijn salaris koesteren.
Moeten er wel clubs komen die hem willen.
Als er geen opties zijn, dan is het lastig druk zetten
Idd. Dan gaat hij blijven. Zijn waarde staat op 4 miljoen. Gaat niemand er voor neerleggen.
Top beslissing van de RVC en de technische staf moet aan het werk. Maak er een goed voetballend team van. Niet miljoenen verliezen voor een huur speler als Idrissi. Ik vind het overigens een goeie speler maar Sauer is de toekomst. Als je Idrissi haalt is het dubbel kapitaal vernietiging niet aan beginnen.
Logische beslissing van de rvc, zijn nu teveel aanvallers. Slot heeft zelf al aangegeven Sauer een soort Idrissi te vinden. Van Zerrouki is al een enorm prestige project gemaakt, dit moet het niet weer gaan worden. Walemark is pech dat hij zo geblesseerd is. Je moet hopen dat Aliteza zijn tas inpakt en dat er club komt voor Dilrosun die hem wil huren.
Nu hoeft Slot het niet te roepen
Nu kan hij zeggen "overruled te xijn"
Lijkt me toch best lastig om iemand met wie je goede band hebt (ook jahanbaksch) de deur te wijzen
Medelijden is de slechtste raadgever.
Fieww.. Goed werk van de RvC.
Niet Idrissi in laten vallen maar Sauer. Top.
Sauer is nog geen top, maar dat is Idrissi ook zeker niet. Maar met Sauer creëer je waarde, met Idrissi breek je alleen waarde af in de selectie
Niks persoonlijk tegen Idrissi maar ben hier nog wel blijer mee dan de inkomende transfer van Ivanusec.
Dat ben ik pas op 1sep. Zie het nog zo gebeuren dat als er een buitenspeler vertrekt, idrissi alsnog kan komen
Dit vind ik het beste nieuws van deze transferperiode. Sauer!!!!
Het was een prima speler met bijdrage aan het kampioenschap, maar geen geweldenaar.

Tevens staat hij de belemmering van Sauer in de weg dus nee, goede keuze.
Laten we het niet hopen. Je hebt met Dilrosun al een koning balverlies in je team, ga je dalijk er met 2 de champions league in. Sta je toch voor ***.. Als we dat al niet staan. Tenzij Idrissi komt en Dilrosun doorgestuurd wordt naar Dordt, dan snap ik het nog een klein beetje aangezien ze in het maasgebouw meer bezig zijn geweest om spelers aan te trekken voor Dordt dan een team samen te stellen waarmee je goed voor de dag kan komen in de eredivisie en de champions league.
Wat een onzin. Tweede competitiehelft was Idrissi onze gevaarlijkste vleugelspeler.

Hopelijk gaat Dilsorun no en wordt Walemark verhuurt en komt hij als nog. Als je waarde wilt creëren, zul je minimaal 2e moeten worden in de competitie.
Sorry ben het niet met je eens ja einde vorig seizoen werd Idrissi eindelijk iets belangrijker. Maar Sauer is nu al belangrijk.. dus Sauer ontwikkelt zich door wordt daardoor meer waard. Ipv Idrissi halen die je miljoenen kost en dan terug gaat naar Sevilla. Waarom zouden we hem in de CL in de etalage zetten? Zou echt stupid zijn.
Sauer is nog jong. Ontwikkeling gaat met ups en downs. Nu speelt hij leuk, dus die down gaat nog komen.
True maar heb jij Idrissi zonder downs gezien? Want die was ook gewoon up en down.
Gevaarlijkste?? Laat me niet lachen. Paixao was verre weg de gevaarlijkste. Die 3 lucky doelpunten en handje vol lucky assists staat in het niet met hoe vaak Idrissi de bal verloren heeft omdat hij dacht Messi na te kunnen doen. Met Idrissi in de Eredivisie en de Champions League sta je gewoon voor ***. Zeker als Dilrosun blijft, dan heb je helemaal niets te zoeken in de Champions League.
Wahlemark, timber, dilrosun snel wegdoen en dan in tegenstelling tot alle miljoenen die we tot dusver in zerrouki, timber en stengs gestopt hebben misschien wat echte versterkingen halen?

En @ftm hoe is het mogelijk dat er nooit werk van Wijnaldum is gemaakt. Die gozer heeft zoveel ervaring en kwaliteit dat hij er op eredivisieniveau echt wel 10+ gaat maken en voor de CL ook echt wel weet wat er in dergelijke wedstrijden gevraagd wordt. We hebben met Timon en Nieuwkoop 5 wedstrijden CL ervaring in de ploeg.. is toch onbegrijpelijk?

We hebben met szymanski kokcu danilo en, een minder populaire mening maar toch gewoon een feit, ook idrissi wel erg veel doelpunten en assist laten gaan en met stengs en zerrouki niets terug gehaald. Die Ueda maakt wel een goede indruk op me maar dat is voorlopig toch sws een reservespeler.

Ik maak me, ook na binnenhalen van Ivanusec, ernstig zorgen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik van die jongen van Slavia te weinig weet maar als hij als vervanger van Bullaude is gehaald zal dat ook voor de bank zijn en wederom geen directe kwaliteitsimpuls voor de basis..

Als dat maar goed komt.
Idrissi was geen geweldenaar maar het moge duidelijk zijn dat met name de aangetrokken spelers op het middenveld onder de maat zijn. Ook die vd belt is er nog.
Ja maar goed dat grapje heeft een par ton gekost, daar kun je geen buil aan vallen. Ik vind de 3x 8 mil++ voor zerrouki timber en stengs vooral erg schokkend.
Die Lingr staat zo in de basis denk ik, dat is een type Szymanski die nu ontbreekt. Bullaude was nog een talentje, dat is Lingr niet meer. Wellicht is hij nog beter dan Szymanski, want die was ook vaak genoeg onzichtbaar.
Laten we het hopen! Hij heeft in elk geval wel wat doelpuntjes gemaakt in Praag! Ik vond Szymanski overigens niet altijd gelukkig aan de bal maar hij speelde altijd een 7 door zijn aanjagen, vieze meters en werklust.
Wijnaldum? Serieus? Veel te duur en veel te vaak geblesseerd, dat kun je toch echt niet serieus menen.
Te vaak geblesseerd? dat is er maar 1 en dat. Is Bijlow.... te duur ...dat is Stengs met €2.5M Per Seizoen!
Wijnaldum heeft vorig jaar zn scheenbeen gebroken ..1maal hersteld ..(dus niet fit )aarzelde Mourinho en ook Ronald Koeman niet om hem te selecteren of op te stellen ....PSG wilt van hem af met salaris van 12m die weet ook wel dat hij dat niet bij Feyenoord of ergens anders zal verdienen zo ook Kuyt & v persie praten kan geen kwaad is een kind vd club en je problemen op de 8of10 zijn verholpen en je hebt een Top selectie met routine + internationals tel uit j winst...
Wijnaldum is een Ferrader en die heeft absoluut geen zin om bij Feyenoord te gaan voetballen.
https://onefootball.com/en/news/georginio-wijnaldum-on-rumours-he-could-return-to-psv-or-feyenoord-a-return-to-the-netherlands-is-not-my-first-option-37697263
Ik blijf het zeggen Wijnaldum is the missing link qua ervaring scorend & loopvermogen en kan zeer zeker op plek van Kokcu of als 10 ! Is 32 en heeft kuit en v persie 34 toen ze kwamen en iedereen in hosanna ook kuit verkoos fenerbache voor Feyenoord voor hij kwam om nog geld binnen te slepen waar Gini koos voor Psg 12M per seizoen zou een ieder doen eerlijk!
Gini verdient 6 miljoen per jaar bij PSG, succes met dat. En de RvC heeft gelijk: waarom investeren in oude spelers ipv jonge spelers en waarde creëren. Idrissi, Gini vallen dan in dezelfde categorie Hofland en Makaay, dat was uiteindelijk weggegooid geld en volgend jaar kan je weer overnieuw beginnen
Die jonge jongens hebben wel een type nodig waar ze zich aan op kunnen trekken en van kunnen leren. Los van zijn voetballende kwaliteiten. Hij is de man die ongeveer hetgeen kan brengen wat Kokcu bracht, jongen van de club en een schat aan ervaring.

Altijd doen. En idd kuyt en v persie kwamen op hun 34e binnen dus een speler van 32 lijkt me best oke. Een transfersom overmaken is wellicht overdreven maar einde window moet psg er toch vanaf en zullen ze misschien wel meewerken. @ftm ik ben er benieuwd of dit uberhaupt een optie js
Zei je dat ook van Dirk kuit die op 33 jarige leeftijd Fenerbache nog verkoos boven Feyenoord ?
En hij verdiend 12 M
Die 6 M per seizoen heeft hij 5 jaar verdiend onder Klopp bij Liverpool en als hem transfervrij of voor een reëel bedrag kan krijgen altijd doen als Stengs al 2.5 M per seizoen verdiend die mag vreters v Wijnaldum niet eens strikken Nu is jou enige routinier zonder Champions League ervaring Trauner
@FTM

Pavard zo goed als zeker naar Inter als Bayern een vervanger heeft. Dat zal Geert wel zijn of niet?
feyenoord moet een rechtsbuiten halen ipv idrissi , paixao is beter op de linksbuiten dus heb je met ivanusec en sauer die positie goed bezet
rechtsbuiten is nu het probleem , jahanbaks en dilrosen komen veel te veel te kort en moet je deze transfer ronde zien te slijten
walemark heeft zeker talent maar moet gaan spelen dus verhuren , dan hou je stengs over , en stengs rechtsbuiten is nou ook geen verademing (vind het zelfs een onbegrijpelijke aankoop)
Met name het verkopen van spelers doen ze weinig deze periode. Ik had dilrosun & ali idd weg gedaan, al is het om salarisruimte te creëren
Verkopen kan alleen bij belangstelling
Wegdoen als een oude schoen. Dit zijn spelers die waarde vertegenwoordigen dus die kan je niet transfervrij laten gaan. Gewoon wachten tot 1 september, er kan nog veel gebeuren. Panathinaikos wilde Ali een paar maandem geleden nog hebben en die spelen bijvoorbeeld nog CL kwalificatie wedstrijden. Als ze zich kwalificeren komt er daar ook geld vrij.
Ali kon naar de zandbak begin van deze transfer zomer , Slot heeft te kennen gegeven dat hij niet weg hoeft , daarop heeft Ali besloten te blijven omdat hij graag CL wil spelen
feyenoord moet duidelijk zijn en zeggen dat ze op de tribune terecht komen en niet meer aan spelen toekomen ,
is misschien hard maar de voetbalwereld is hard , daarbij is duidelijk zijn hard maar eerlijk
Voor de positie rechts voor heb je Minteh nog, dus met Stengs, Minteh en eventueel Paxiao ook redelijk bezet.
minteh moet nog een hoop leren daar heb je voorlopig niks aan , stengs bakt er ook niks van op rechtsbuiten , dan hou je paixao over en dat is wat mager bezet
Logisch als je Ivanusec en Sauer hebt.
Zou Idrissi graag zien komen als ondergrens/beoogd back-up op linksbuiten.

Hij beheerst het spel van Slot met en zonder bal heel goed, vormt een mooi koppel met Hartman en ook aanvallend kwam hij aardig op stoom. De laatste 14 wedstrijden (waarvan maar 75% binnen de lijnen, dus zeg 11 wedstrijden) toch 8-9 goals/assists uit m’n hoofd. En er zat nog steeds een stijgende lijn in voor m’n gevoel. Hij is erg welkom dus, wat mij betreft. Tenzij hij een type isaksen in de weg zou staan. Hoe dan ook is het zaak om zo snel mogelijk spelers op rechtsbuiten naar een nieuwe club te begeleiden.
Vreemd verhaal. Op Ali na (die op de nominatielijst staat om te vertrekken) hebben we alleen maar jonge spelers die waarde vertegenwoordigen voorin. (Minteh niet meegerekend) Bovendien heeft ieder team minimaal een paar ervaren spelers nodig. Ook wij.

@FTM kan het dat Blokland dit aangrijpt om Walemark te bevoorrechten?
Zo vreemd verhaal is het niet. Je haalt net een nieuwe LB binnen, hebt daarachter een talent en als het moet kan paixao daar ook spelen.
We zitten al en een situatie dat er dringend spelers weg moeten omdat ze anders niet meer passen op het trainingsveld. Bovendien zijn er andere posities op het veld die versterkt mogen/moeten worden
voor het eerst dat sintersjaak een wijze beslissing maakt
Nu ook al een RvC met hersens.. Wauw, goeie beslissing. Eigen jeugd eerst.
Helemaal mee eens, Idrissi is geldverspilling
Goede beslissing. Zit ontwikkeling van Sauer alleen maar in de weg.
Ivanusec 1e LB en dan Sauer als backup en dan heb je Paixao, Minteh, Walemark,Dilrosun en Jahanbaks die daar ook kunnen spelen alhoewel ik hoop dat iig 1 vd laatste 2 verkocht worden e Walemark een heel seizoen verhuren

Verder zou ik Zechiel en Milambo meer gaan gebruiken voor de nr8 positie aangezien er daar problemen zijn

Zo heb je toch weer wat jeugd doorgeschoven.. werkt goed door naar de jeugd
Liever zou ik zien dat er nog financiele ruimte is een goede creatieve 8 aan te trekken. Denk dat dat essentieel is op het middenveld te kunnen domineren. Als dar geen geld meer voor is ben ik het helemaal eens met wat je stelt
Zechiel is een creatieve 8 die echt al veel eerder het spel ziet dan Timber die weer balvaster is maar Zechiel zal dat ook worden als ie meer speelt
Ja mee eens. Ik denk alleen dat Zechiel er nog niet is de belangrijke post van creatieve 8 op het middenveld in te vullen. Een goede creatieve 8 aantrekken die er meteen staat en Zechiel daarachter laten rijpen lijkt me het beste.
@FTM Is Slot eigenlijk wel overtuigd van Bitello?
Nee, maar wel van Idrissi. Zeg het maar🤣
Idrissi oud AZ. Zo ziet Arne ze graag..
Idrissi oud Feyenoord, zo ziet slot het graag.
Ach ach wat een figuren zeg. “@FTM wat vind Arne Slot van kunstgras?” “@FTM wat vind jij Ronaldo of Messi?” “@FTM mag ik m’n vrouw uit elkaar trekken vanavond?” 😂😂😂
voor in de basis 11:

Ivanusec als vervanger Idrissi
Lingr als vervanger Szymanski
Type zoals Bitello als vervanger Kokcu

Ik verwacht en hoop dat Slot in ziet dat we een creatieve 8 nodig hebben en dan hebben we een vergelijkbaar elftal als vorig waar we succes mee kunnen behalen!
Begrijpelijk!
Aan de ene kant, ik heb liever Idrissi dan Dilrosun, Jahanbaksh en de altijd geblesseerde Walemark.
Zijn ook allemaal rechtsbuitens, idrissi is een linksbuiten en heb je al ivanusec en sauer en zelfs paixao voor erachter. Onnodig dus.
Paixao moet op rechts, aangezien je daar verder geen speler hebt die voldoet.
@FTM Is Sinisterra of een ander buitenkansje aan de flanken nog aan de orde of is dit de selectie die het moet gaan doen indien er niemand vertrekt? Heb bij Sinisterra bijvoorbeeld niet gezien dat de deal compleet is afgeketst..
Denk dat Idrissi op pole position staat zodra er een buitenspeler vertrekt.

Dus Idrissi of niks. Balen.
Dan hoop ik dat er geen wijzigingen meer komen.
Heb toch ergens stiekeme hoop dat Sinisterra nog komt op deadline day omdat nog niks is bevestigd dat hij definitief niet komt. Of een ander buitenkansje maar zal wel tegen beter weten in zijn
Volgens mij zijn mensen die cocaïne snuiven minder irritant met vragen dan dit.
Ah, dan vermaak jij je hier beter denk ik: https://drugsforum.nl/threads/storytime-verslaving-cocaïne.74937/
Ik hoop dat je nu over jezelf praat, want 500x "ftm wanneer space?" en "ftm, nieuwtjes?" typen klinkt meer als een verslaving namelijk.
Is er nu met deze nieuwe situatie wellicht wel ruimte om Bitello nu al te halen en dus niet te wachten zoals eerder benoemd?
Er moeten spelers uitgaan Alan. Dat is nog niet gebeurd dus antwoord op je vraag is nee
Feyenoord heeft altijd al weinig groot verdieners gehad. Hoog uit 1 per seizoen die 2 miljoen bruto verdiend.

Feyenoord kijkt wel uit. Ze nemen geen onnodige risicos. Nogmaals door CL nemen ze meer verantwoord risicos. Anders hadden ze alle gewenste spelers voor minimaal 13 miljoen gekocht....
Ja, Feyenoord kijkt wel uit. Vandaar de 2,5 miljoen voor Stengs......
Betaalde ze toen ook voor Berghius en Van Persie.. toen had Feyenoord nog minder te verdienen...
Berghuis verdiende 2 miljoen. En dat was verreweg onze beste speler. Stengs bij lange na niet.

Onverantwoord. Wat zullen Hancko, Geertruida, Geminez en Paixao denken? Allemaal beter.
Ja Stengs is gewoon een financiële en sportieve misser. Tuurlijk tegen Almeree thuis zal die het top doen. Beetje duur alleen voor dat soort potjes.
Geef hem 7 wedstrijden.....
vorig seizoen moest onze (Argentijnse) Mexicaan ook zijn draai vinden.

Als Feyenoord Real Madrid was... dan hadden ze spelers gekocht die ready zij .. zeg maar plug and play...

Sorry dat ik er zo naar kijk, maar 4 seizoenen geleden had ik voor huidige situatie getekend...

Pratto, Beugelsdijk....😅
Haha is ook zo. Maar hij verdient echt veel te veel. Geef Hancko lekker dat salaris voor 10 jaar .
Hij heeft 1 wedstrijd gespeeld.

Maar natuurlijk vind jij alles wat Slot ziet zitten niet goed.

🤡
Zoals HumbleFR hieronder ook al zegt: Lekker om Stengs nu al na een paar wedstrijden volledig af te fikken. En daarmee ook de beleidsmakers – dezelfde die ons in de afgelopen twee jaar een hoop mooie spelers hebben gebracht. Dit zijn vaak dezelfde supporters die, als Stengs er in de rest van het seizoen er ineens staat, dat ze het eigenlijk altijd al gezien hebben in hem. Het geheugen van sommige mensen is erg kort en hun oordeel erg kort door de bocht. Ik ben blij dat ik niet in een functie werk waar ik met dergelijke mensen te maken heb.
Daar had de Raad ook wel mogen ingrijpen....
Mijn opstelling tegen Almere :

Wellenreuther
Geertruida - Trauner - Hancko - Hartman
Wieffer - Zechiël
Ivanusec
Paixao - Gimenez - Sauer
Gaat niet gebeuren. Maar zou mooi zijn als Sauer en Zechiël in ieder geval minuten maken.
Inderdaad. Dat verdienen ze ook. Als je ziet hoeveel kansen spelers als Dilrosun en Jahanbakshs hebben gekregen, dan vind ik dat jeugdspelers die kansen ook horen te krijgen. Helemaal vanwege hun jonge leeftijd
Ja, liever Sauer dan een Ali of Dilrosun.

Maar ik hoop echt op een extra buitenspeler (en geen Idrissi).
Waarom nog een extra buitenspeler naast de acht die we er al hebben lopen, en niet een fatsoenlijke middenvelder?
Een buitenspeler met kwaliteit. Maar 2 die echt voldoen + twee talenten (Sauer en Minteh).

De kans is aanwezig dat Ivanušec op 10 komt te spelen.

Dus lozen die boel (Ali, Dilrosun + Walemark) en gaan voor kwaliteit.

Een vervanger voor Kokcu is ook broodnodig ja. Maar er gaat geen middenvelder weg helaas.
Moet je denk ik ook niet willen. Spelen ze een slechte wedstrijd, worden ze afgeschreven. Gewoon rustig brengen als we met 2-0 voor staan. Al word ik wel enthousiast van ze!
Geertruida is er zondag niet meer bij.
Onzin. Ftm heeft nooit gesteld dat hij deze vrijdag weg is. Bayern legt echt niet zo maar even 35 neer voor Geertruida.
Bayern zou willen gaan voor de rechtsback van Leipzig. En Leipzig zou zich dan weer melden voor Geertruida zo begreep ik uit de berichten. Dat eerste werd ook gemeld door VI...
Opstelling Slot.

Wellenreuther

Geertruida
Trauner
Hancko
Hartman

Wieffer
Timber
Lingr

Stengs
Gimenez
Paixao
Volkomen terecht natuurlijk. Steek evt geld dat over is maar in contractverlengingen van Sauer en Hartman.
Sevilla loopt wel vaker tegen een rvc aan.
Die Lingr is die nou huur of gekocht dat ben ik ff kwijt?
15 procent rente effectief via een tussenpersoon
Huur met verplichte koopoptie maar contract nog jaar..
Feyenoord zal niet weer financieel in de problemen geraken. HCS debacle, 2010... nope aint gonna hapen.
2010? Je bedoelt 2007. Peter Bosz. Daar is het begonnen.
ongetwijfeld... maar 2010 zaten ze op de blaren...
Daarvoor ook al. En daarna ook... Sterker; we hebben nog steeds schulden door die periode.

Vuile hond, die Bosz.
Maar ja Feyenoord heeft een naam, maar had geen geld... Dan creatief zijn met financiele risico's.

Heb op een website de salarissen van Feyenoord spelers gezien periode 2013 - 2017..pfff bar laag zeg (85% van de spelers).

Hoop maar dat spelers genoeg tekengeld hebben gehad..
Waarom een jaartal noemen en niet gewoon Gudde en zijn nepstadion