Ondrej Lingr / ALAMY

Alamy

Nieuws

Mick van Buren over ploeggenoot Lingr: "Precies wat Feyenoord nodig heeft"

Van de redactie

Mick van Buren, aanvaller bij Slavia Praag, denkt dat zijn ploeggenoot Ondrej Lingr een aanwinst zal zijn voor Feyenoord. De 30-jarige geboren Ridderkerker geeft in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de fans in Rotterdam de Tsjechische aanvallende middenvelder kunnen vergelijken met de naar Fenerbahce vertrokken Sebastian Szymanski. "Hij gaat goed in de smaak vallen in Rotterdam", aldus Van Buren.

Lingr is vergelijkbaar met Szymanski denkt de 30-jarige Van Buren. "Hij heeft inderdaad veel diepgang in zijn spel en neemt zijn ploeggenoten ook mee met zijn agressiviteit en beweeglijkheid. Hij heeft in zijn spel ook wel wat weg van Guus Til, maar aan de bal is Ondrej misschien nog wat beter. Ik ken hem al een tijdje, heb vaak met hem gespeeld. Hij is een heel goede voetballer. Wat ik dacht toen ik de geruchten las? Dat hij precies het type is dat Feyenoord op dit moment nodig heeft en wat goed bij Feyenoord past. Dit is een goede aanwinst voor Feyenoord. Hij geeft een ploeg het gevoel om de tegenstander op te jagen."

Ondrej Lingr speelde In 138 duels voor Slavia Praag. Hierin was hij 40 keer trefzeker en gaf hij 11 assists. "Hij speelt inderdaad wat om de spits heen. Ik denk dat de speelstijl van Feyenoord en Slavia redelijk overeenkomen, dus zal hij daar goed in meekunnen. Ik denk zeker dat hij Feyenoord sterker kan maken, vooral omdat ze echt zo’n speler missen. Feyenoord heeft nu alleen maar middenvelders die de bal in hun voeten willen hebben. Ondrej is ook goed zonder bal", aldus van Buren. 

De officiële berichtgevingen van een transfer van Lingr naar Rotterdam lijken een kwestie van tijd. Van Buren gaat zijn teamgenoot missen. "Het wordt voor ons zeker een gemis. Hij is heel belangrijk voor onze ploeg. Niet alleen als hij in de basis stond, maar ook als hij vanaf de bank kwam. Als invaller had hij de kwaliteit om een wedstrijd te kantelen. Ik denk dat de fans in Rotterdam heel blij gaan zijn met hem. Ondrej is ook echt een teamspeler. Hij gaat goed in de smaak vallen in Rotterdam." 

Delen

Reacties

Voor diegenen die het zich afvragen: Mick van Buren ging vanaf SV Slikkerveer naar de jeugd van Feyenoord. Werd door Excelsior naar Woudestein gehaald, speelde daar een paar jaar in de spits, om vervolgens via Esbjerg in Denemarken bij Slavia Praag uit te komen.
Dan heeft hij een indrukwekkender voetbalcarrière dan wij allemaal bij elkaar.....
Hopen dat ie slaagt, kan zomaar weer een schot in de roos zijn. Kopen voor 4 en over 2 seizoenen door verkopen voor 24
Hup Feyenoord Hup Ondrej Lingr
Mick van Buren ken ik niet, wel de buren van Mick. Aardige mensen.
Een speler met weinig technisch vermogen spelintelligentie op 10 is niet wat Feyenoord nodig heeft en zeker niet als je kampioen wil worden. Het is wel duidelijk dat er een hoop mis is gegaan deze transferperiode waardoor we bij dit soort gokjes zijn uitgekomen. Hier moeten harde lessen uit getrokken worden. De conclusie kan niet anders zijn dan dat Te Kloese geen dubbel functie kan bekleden. Er moet een TD komen.
Als hij zonder techniek er 10+ inschiet en veel loopwerk verricht zodat onze spitsen meer scoren ben ik tevreden
Ik laat mij verassen. Ik wacht met smart op zijn komst.
Mick bevestigt wat mij ook opviel. Een Til met meer techniek, en een beter schot. Een goede afjager. Ik moest ook aan Szymanski denken, tijdens het zien van beelden.
Minder techniek maar slimmer met zijn lijf
Ben benieuwd

Niet de meest sierlijke voetballer maar wel eentje die zijn mouwen opstroopt en niet verzaakt
Ja, deze lijkt me idd moeilijker van de bal te krijgen dan Szymanski. Maar Szymanski was 10m en zat al in Moskou. Achteraf is ook gebleken dat hij geen koekenbakker was. Die stond er echt vanaf het begin. Daarom verwacht ik, dat deze misschien iets minder kan zijn. Dan kan het alleen maar meevallen ;-) Lingr lijkt een goede neus voor de goal te hebben.
Aan de bal misschien nog wel beter dan Til.. dat mag ik wel hopen. Hahahah.

We gaan het zien, mijn vertrouwen krijgt hij.
Misschien dat die Stengs ook aan het lopen kan krijgen.
Dat kan je niet van Stengs vragen. Stengs gaat nu beter spelen dankzij Lingr. Kijk niet naar individu maar het team.
Zit ik meteen met de volgende vraag Is Mick een Feyenoorder of niet. Meent ie dit nou, of strooit ie zand in de ogen van de supporter? Vragen, vragen...ūüėČ.
Ik geloof hem wel grotendeels. Vriend Lingr had in de filmpjes die ik gezien heb wel een goede drive. Nou moeten de puzzelstujjes in elkaar vallen, maar dat is aan mr. Slot.
Die kan ik beantwoorden mick is een feyenoorder heeft hij verteld toen met de eerdere potten tegen ons dat hij het jammer vons niet te gaan spelen
Dat is geruststellend. Dan schat ik in dat hij geen po ep praat.