Primeur Bevestigd
lingr-feyenoordweb

KayneKVisuals

Transfers

ONDŘEJ LINGR • IT'S HAPPENING!

FeyenoordTM

Feyenoord en SK Slavia Praha hebben een overeenstemming bereikt over de transfer van Ondřej Lingr. De 24-jarige Tsjechisch international wordt aan het eind van de week in Rotterdam verwacht, waar hij alles gaat afronden.

De overstap is maandag in een stroomversnelling gekomen en binnen vierentwintig uur volledig afgerond. Lingr maakt de overstap middels een huurconstructie, waarbij Feyenoord in de zomer van 2024 een verplichte optie tot koop heeft. De som daarvan ligt boven de drie miljoen euro.

Lingr stond tot komende zomer onder contract bij Slavia, waar het al langer duidelijk was dat hij een nieuwe stap in zijn carrière wilde en mocht maken. Feyenoord biedt daarbij uitkomst: de Rotterdamse club ziet in Lingr de vervanger van de aan Boca Juniors verhuurde Ezequiel Bullaude.

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Beste kameraden,

Ik ben eens even gaan kijken naar de inkomende en uitgaande transfers waaronder ook de einde huur, transfervrij en contract ontbindingen. En daarbij behorende bedragen.

Inkomend:
Wellenreuter 1,5m
Beelen 2,6m
Vd Belt 0,9m
Nieuwkoop 2,5m
Lamprou ?
Stengs 6m
Ueda 9m
Zirrouki 8m
Lingr 3m
Ivanusec 10
= 43,5m

Uitgaande:
Kökcü 30m
Azarkan 1m
Bannis 0,5m
Bozenik 2,5m
Taabouni 0,5m
Karim 2,6m
Danilo 6m
Amyn Yousef 0,3m
Pendersen 7m
Hall ?
= 51,1m.

Transfervrij, contract ontbinding, einde huur:
Troost
Marciano
Conteh
Diemers
Antonucci
Rasmussen
Zymanski
Idrissi.

Wij zijn 18 spelers kwijt waarvan 3 basisspelers en 6 wisselspelers.
9 waarvan verhuurd of O21.
10 spelers gekocht.
De transferbalans van vorig seizoen was +35m, waar we overheen zijn gegaan als ik het zo bekijk.
Nu met de inkomende 51,1m - 43,5m blijft nog 7,6m over ( niet meegerekend de CL gelden 30m).

Hoe denken jullie hierover? En zijn er dingen die ik gemist heb of niet juist zijn?
Ik hoor het graag.
Het is niet zo dat je 100% vd transfersommen opnieuw kunt uitgeven. Zo’n 25% van wat je bij verkopen krijgt gaat al naar de belastingdienst, vergoeding makelaars en opleidingsclub. Nogmaals 25% gaat naar aflossing schulden. Ongeveer de helft van wat je bij verkoop krijgt kun je dus opnieuw gebruiken om nieuwe spelers te kopen. Feyenoord heeft nu ook grofweg 50% uitgegeven aan nieuwe spelers, aangevuld met geld vanwege de plaatsing voor CL.
Maarrr, inkomende spelers (dus waarvoor betaald wordt) zijn weer aftrekbaar van de belasting, en wellicht de vergoedingen van de makelaars ook wel. Scheelt nogal wat misschien (zeker in Nederland) 😉
Weet je dat zeker? Volgens mij niet hoor.
Nee niet zeker, maar ergens als je belasting betaalt bij inkomsten, zou er ook iets de andere kant op moeten gaan bij uitgaven toch?
Bij mij niet hoor. Ik moet belasting brtalen over mijn inkomsten maar als ik een auto koop kan ik dat bedrag niet aftrekken.
Zakelijk dan bedoel ik dan
Gewoon aftrekbaar - in ieder geval afschrijven over de contractperiode dus aftrekbaar tegen 25,8 vennootschapsbelasting.
Doel je hier op de Vennootschapsbelasting? Want die is alleen van toepassing op de winst die je draait aan het einde van je boekjaar.
Dat Feyenoord maar 50% kan besteden van alle transfer inkomsten was mij inderdaad bekend.
Maar het kan inderdaad ook zo zijn zoals u aangeeft dat men al voorsorteert met het geld van de CL plaatsing.
Dan heb je 15m meer te besteden.
Zou interessant zijn om hier meer inzicht in te krijgen zodat men weet met welke potjes je daadwerkelijk rekening kunt houden om aankopen te doen.
Bedankt MeneerAart. Hoef ik het niet te typen. ;-)
Orkun 25m (5mio kun je nog niet begroten, vooraf) / Pedersen, geld komt volgend jaar binnen / Zerrouki, geld was nog in kas denk ik, Ivanusec 8.5m En Lingr is huur.

Belasting betaal je over het nettowinstbedrag per transfer, maar is compensabel met eventuele verliezen, maar daar ben ik niet echt kundig in.
Bedankt voor uw reactie.
Klopt inderdaad wat betreft de bedragen die u opnoemt maar dit is wel met laag drempelige bonussen wat kükcö en ivanusec betreft.
Er vanuit gaande dat deze spelers het wel redden en de bedragen gewoon geint worden kun je deze meerekenen.
Wat ik begrijp worden sowieso alle transferbedragen in termijnen betaald.
Ja, we kunnen rekenen wat we willen hè? Wat we niet weten, is een eventuele oude doorverkoop, Als bv Geert vertrekt nadat hij al heeft bijgetekend eerder, wat waren dan de afspraken? Het meerdere delen door de helft, of denk je dat ie tekent voor een ton meer per jaar?
Meer vragen dan antwoorden en dan is er nog een afspraak met de vvF die 20% van de nettowinst per transferwindow kan krijgen. Jan, want Feyenoord kan er vanaf wijken, t blijft vaag maar als men zegt dat er 50% van verkoop opnieuw geïnvesteerd kan worden hou ik me daar maar aan vast. Of je daar bijna zekere bonussen bijrekenen zou ik niet doen als ik boekhouder was.

Bovendien, welk deel van de Europese inkomsten mag je wel investeren? Ook van deze inkomsten kan een deel naar de vvF gaan, 20% geloof ik, maar ook daar kan men van afwijken,

Wachten maar op de jaarcijfers en hopen dat we daar wijzer van worden als leken.
Volgens mij reken je aan de inkomsten kant te veel (de bonussen voor Kokcu) en aan de uitgaven kant te weinig (Ueda, Lingr). In mijn beeld zitten de uitgaven en inkomsten dichter bij elkaar dan jij aangeeft, maar hebben we nog steeds een licht positief saldo (excl. CL),
Stats en beelden zoen er prima uit. Verwacht hier meer van dan van Ivanusec. Moet nog maar zien of hij Stengs/Paixao en Sauer op de bank weet te houden.
Weet je wat de pest is. Hij zal heus wel komen maar ook dit gaat weer 2 weken duren 100%. Scouting is prima maar het afhandelen hebben ze afgekeken bij top oss ofzo
Donderdag keuren, zindag op de bank.
Wij gaan drie houthakkers neerzetten op ons middenveld, wordt genieten met de keuze tussen Zerrouki, Wieffer, Timber en Lingr!
Ook zijn handelingssnelheid kan stukken beter, zet spelers niet met splijtende pass voor de goal en ook van Wieffer hoef je weinig creatieve oplossingen te verwachten. Dat bedoel ik een beetje.
Absoluut. Al speelt Wieffer de bal ook nog wel eens de bal in 1 x door en heeft hij soms juist wel een snelle balbehandeling. Maar hij is daar niet consistent in idd.
Zerouki ook niet, liet vorig jaar vaak een strakke inspeelpass zien. Geef die jongen het vertrouwen, bij Twente was hij erg belangrijk.
Daarbij: Wieffer was bij Excelsior een 8.
Dat doe we zodat ze de bommen kunnen omhakken die de tegenstander voor het doel gepland heeft. 🤣
Welke spelers van afgelopen 2 seizoenen zijn daadwerkelijk gekomen door de scouting?
Paixao, Gimenez, Bullaude, Trauner, Aursnes, Pedersen
En van de gekomen spelers + geruchten tot nu toe? Weet je dat toevallig ook?
Ivanusec, Bitello, Nino, Stojkovic. Nog geen van allen binnen dus...
Ueda durf ik niet te zeggen.
Misschien een gekke gedachten maar; Ivanusec is geschorst voor de Europa league wedstrijd van aanstaande donderdag. Als we hem voor donderdag halen zal hij voor onze eerste Champions league wedstrijd geschorst zijn. Hem dus naar donderdag halen betekend dat hij niet meer geschorst is bij onze eerste Champions league wedstrijd.
Vervallen kaarten in de voorrondes niet op een directe rode kaart na?
Als hij één gele kaart had gehad vervalt deze ja maar nu is hij geschorst voor de eerste volgende Europese wedstrijd. Ook de Champions league wedstrijd van ons dus.
Hij is pas na drie gele kaarten geschorst. Kan dus gewoon mee met Zagreb.
@FTM, Als ik goed door de regels heen leest komt Ivanusec na donderdag zodat zijn schorsing erop zit waardoor hij met de eerst volgende Europese wedstrijd van Feyenoord mee kan doen. Hij zal dus waarschijnlijk vrijdag tekenen. Dus in het belang van Feyenoord komt hij niet voor donderdag zoals de Kroatische media schrijft. Klopt mijn interpretatie?
Dus als er geen belangrijke spelers weggaan komen er nog 2 spelers een linksbuiten en een 10
Want dit is de vervanger van bullaude ftm
Ivanušec gespot op rotterdam airport ??
Klopt dat??
Morgen medische keuring, zou zomaar kunnen😀
Lezen jullie de berichten hier wel...
Niet alles en niet altijd. Hoezo?
Ivanusec komt niet voor vrijdag zo is bevestigd door FTM
En waarom dan niet?
Heb FTM geen goede reden zien geven en was hij niet degene die Lingr en Stengs gemist had? Zelfs Nieuwkoop?

Reconstructie Slot vergeten?

Of mag ik dit niet zeggen? (Ban)
Je mag van mij alles zeggen. Alleen heeft dit vanmorgen in de comments hier aangegeven. Dan heb ik weinig reden om daar aan te twijfelen. En zie ik hem zeker niet op Rotterdam Airport verschijnen vandaag.
Foto circuleert op Telegram, maar je kan daar geen screenshot van maken.

Is ook geen duidelijke foto, dus nog even afwachten ⏳️
@Feyenoordkenner83 Hoe kom jij bij die foto terecht als ik vragen mag? Vanochtend pas Telegram gedownload dus is mij nog niet helemaal duidelijk haha
Op VI Pro een interessante analyse van Pieter Zwart over Lingr. Louter positief. Een kleine greep uit het artikel voor de geïnteresseerden hier:

‘Als schaduwspits van Slavia Praag is het rendement van Lingr hoger geweest dan dat van Szymanski en Til in de voorgaande seizoenen bij Feyenoord. Hoewel de Eredivisie wat hoger aangeslagen mag worden dan de Tsjechische competitie lijkt het aannemelijk dat Lingr ook in Nederland voor goals kan zorgen vanaf het middenveld.’

‘De aanvallende middenvelder van Feyenoord moet een belangrijke rol spelen als aanjager van het druk zetten. Die arbeid zonder bal is de afgelopen jaren uitzonderlijk geweest met Szymanski en Til. Lingr is een loopwonder dat geschikt lijkt om een soortgelijke rol te vertolken in de pressing.
De specialiteit van het huis bij Lingr is een loopactie die in het Engels de double run genoemd wordt. Daarbij jaagt een speler bij een pass naar achteren door naar voren, waarbij hij probeert om de passlijn naar zijn oorspronkelijke tegenstander af te sluiten. Indien dat lukt, worden twee opponenten verdedigd door één speler. Vandaar de term double run.’

‘Lingr toont zijn vermogen om in gaten te duiken. Terwijl tegenstanders vooral naar de bal kijken, is hij al onderweg richting de zestien. Als nummer 10 zal Lingr vanwege deze agressiviteit veel vaker in scoringspositie komen dan Quinten Timber of Calvin Stengs.
Qua rendement kan Lingr zichzelf zelfs meten met de beste spitsen van Tsjechië. In 2021/22 is hij omgerekend naar speeltijd de effectiefste speler in de Fortuna Liga, vorig seizoen is hij in datzelfde klassement als vierde geëindigd.’

Omdat we de speler niet kennen of omdat er een ogenschijnlijk lage transfersom voor betaald hoeft te worden, of omdat een club als Panathinaikos de enige andere geïnteresseerde club was, wil nog niet zeggen dat deze speler middelmaat is denk ik. Ik ben in ieder geval erg nieuwsgierig! Als deze jongen hetzelfde (of misschien wel meer) kan brengen dan onze vertrokken Pool, dan is dat financieel gezien een sterke transfer gebleken.
Volgens Italiaanse media gaat Geertruida naar Bayern als vervanger Pavard?!?
Sta jij achter deze versterking? of verwacht je dat hij niet héél veel zal toevoegen
Hij maakt het beleid niet zegt hij zelf. Komt alleen met de nieuwste geruchten en feiten.
Ik sta er achter hoor (of vroeg je het niet aan mij? 🤔)
Gerucht over Soulè van Juve komt toch echt steeds meer naar voren in Italiaanse media. Lees veel over huur met koopoptie 10 mlj.
zou top zijn maar dan moeten er echt nog eerst mensen weg
zou bij ons denk ik direct beste buitenspeler kunnen zijn, maar ik dacht dat hij RV was. Waar wij LV nodig hebben
Kleine tip voor 1908 betreffende Ivanusec, wacht de volgende keer 40+ dagen met melden, scheelt veel.onrust en gedoe...
Kan hij niks aan doen hé dat ze aan het lijntje gehouden worden.Wacht die langer roepen de mensen ja hij is altijd telaat
GNK Dinamo Zagreb laat na Sutalo ook Ivanušec gaan'
22 augustus 2023, 11:30
38
Bron: Ofenziva
Foto: Pro Shots
Nadat GNK Dinamo Zagreb Sutalo heeft verkocht aan Ajax kan Feyenoord nu ook rekenen op de komst van een speler van de Kroatische club, genaamd Luka Ivanušec, zo meldt het Kroatische Ofenziva. Volgens het medium moet de nieuwe trainer van de Kroaten het aanstaande donderdag al zonder Ivanušec doen door de aanstaande transfer.
Kan Feyenoord niet kijken of ze Inplaats van de Kroaat een poging kunnen wagen op fares chaibi. Speelt nog steeds bij Toulouse
Die moest minimaal 12 miljoen kosten dacht ik
Verwacht jij met jouw info dat Ivanusec nog wel rond gaat komen @FeyenoordTM
Dit heeft hij toch al 1000x gezegd? Het antwoord is Ja.
Best weer wat nieuwe hoofdstukken aan toegevoegd toch? Nog steeds geen akkoord, mag niet voor donderdag weg etc
True. Maar ik denk nog steeds dat het variabelen zijn die niet van invloed zijn op wat al stond. Maar we zullen zien :)
Dus we hebben straks (van basis naar bank) : Paixao, Ivanusec (10), Sauer, Stengs (10), Minteh, Jahanbakshs, Dilrosun(10), Wålemark.

Dan is Idrissi toch overbodig? 8 buitenspelers waarvan 3 mogelijk op een andere positie kunnen. Meer dan genoeg
Van deze groep moeten dilrosun en alireza sowieso vertrekken.
Ben ik het ook mee eens. Alleen tot nu toe wil geen enkele club hun salaris betalen dus die blijven bij feyenoord
Die zijn straks 5e 6e keuze en krijgen te horen dat ze mogen vertrekken. Die gaan nog wel voor het einde van de transfermarkt.
Ja en ik heb ook het gevoel dat Ueda ook nog wel eens voor deze plekken in aanmerking gaat komen...
Dat denk ik niet want dan zouden we maar 1 spits hebben
ik neem aan dat Ivanusec nog niet komt omdat Feyenoord geen extra geld wil betalen.
Mondeling akkoord over 8,5 mil (toch?). Als Feyenoord meer zou betalen, zou Ivanusec net als Satulo gewoon afgelopen weekend op het vliegtuig gestapt zijn.

Al zijn dit vooral speculaties, denk ik wel dat dit is wat er nu speelt.
Feyenoord kan en wil gewoon niet extra betalen, wat Zagreb uiteraard ook gewoon de mogelijkheid geeft om de deal uit te stellen.

Zit hier een kern van waarheid in @ftm?
Als je goed door de regels heen leest komt hij na donderdag zodat zijn schorsing erop zit waardoor hij met de eerst volgende Europese wedstrijd van Feyenoord mee kan doen. Hij zal dus waarschijnlijk vrijdag tekenen. Dus in het belang van Feyenoord komt hij niet voor donderdag zoals de Kroatische media schrijft.
Dat leek mij ook. Niet onverstandig. Zondag gewoon Sauer basis. Moet nog zien dat Ivanusec er in komt 😜
@FTM Zouden Feyenoord en Zagreb juist niet expres Ivanusec nog bij Zagreb laten zitten zodat ie donderdag zijn schorsing uitzit en niet de eerste CL-wedstrijd hoeft te missen?
Dit heet nu sarcasme, kun je wat van leren held ;)
Nee hoor dat meende je gewoon ahhaah simpele
Hm... Zo ha dik dat ook nog niet bekeken. Geldt dat ook voor EL wedstrijden, die schorsing uitzitten?
Ik dacht dat gele kaarten vervallen na de voorronde, weet iemand dat?
Hij is niet geschorst. Volgens de website van de UEFA ben je geschorst bij drie gele kaarten (Article 52.02). Alle kaarten worden kwijtgescholden bij de groepsfase (Article 52.04).
Oké, dan komt hij gewoon niet.
Kijk, dit noem ik nou scherpte. Even los van of het daar al dan niet om gaat. 👍
Wat was dan het bericht dat het in een stroomversnelling zou komen na uitschakeling in CL? Als die nu ook weer het EL tweeluik gaat meedoen?
Zat ik ook aan te denken..voor *** lopen juichen toen AEK nog won. Maar goed, dingen kunnen snel veranderen en FTM kan ook niet 100% alles goed hebben.
Ow gaat me niet om FTM. Dit is gewoon een grote soap. Ik zou bijna zeggen tik gewoon 15 af voor Chaibi, Puur om van dit gezeik af te zijn,
Ja, tik gewoon even 15 af.

Dat zijn dezelfde opmerkingen als waarom halen ze bij andere clubs wel goede spelers en kunnen wij niet Do0RpAkKen
We worden gewoon voor de gek gehouden. Valt me zo tegen van te Kloese. Doorschakelen op Barco of Bitello.
Snap dan dat ie voor de volgende Europese wedstrijd GESCHORST is door zijn gele kaart(en)...
Daarom blijft ie nog minimaal tot donderdag daar zodat als hij naar ons komt die schorsing er al op zit... Zo moeilijk is het niet ;-)
Hij is niet geschorst. Volgens de website van de UEFA ben je geschorst bij drie gele kaarten (Article 52.02). Alle kaarten worden kwijtgescholden bij de groepsfase (Article 52.04).
Ze zitten nog niet in de groepsfase...
Klopt, Zagreb nog niet. Maar als Ivanusec naar Feyenoord komt vóór donderdag, dan kan hij geen gele kaarten meer krijgen en worden zijn huidige twee gele kaarten kwijtgescholden.

Het maakt daarom dus voor een eventuele schoring niet uit of Ivanusec donderdag nog onder het contract van Zagreb staat.
Die Ivanusec deal begint beetje lachwekkend te worden, Gnonto 2.0 die gaat echt niet meer komen als je nou weer moet wachten op die Europa League duels
Hahaha inderdaad, na de Europa League duels hebben ze hem vast nog even nodig voor de eerste seizoenshelft.
Ik zat er naast nu zou die weer wel komen aanstaande donderdag als ik die site mag geloven.
Nou kappen dan met Idrissi, we hebben Sauer.
Of komt er weer een twist
Wanneer meer bekend over ivanusec. Ik lees overal dat het rond is, en dat hij donderdag komt. Ook is dat hier alweer ontkracht. Ik geloof deze site en niet de andere, maar ik begrijp dan niet waarom andere dat dan in de media zetten. Overigens ben ik alleen lid van deze site en niet van andere. Deze is voor mij het meest betrouwbaar. En ook fijne uitleg.
Misschien iets minder lezen (en geloven) en gewoon wachten op dikgedrukte letters?
Maar dat doe ik ook hoor. Daarom zei ik ook al ik vertrouw deze site. Maar ik kwam het op Facebook tegen vandaar.
Als je nu weer op Ivanusec moet wachten was ik voor Stojkovic gegaan die zeer hoog aangeschreven staat en Ivanusec latten zitten. Als ik Ftm goed begrijp is Ivanusec de reden dat Stojkovic niet komt. Je gaat niet nog een EL wedstrijd afwachten én Stojkovic opgeven. We zijn dalijk 4.5 wedstrijden verder voordat Ivanusec een beetje fatsoenlijk kan meedoen. Dat is onverantwoord
Die komt niet, uiteindelijk gaan we het met Idrissi doen
Als ie er net zoveel inschiet als de Nederlandse Til ben ik tevreden
Hoofdscout snapt dat niet 🤡

Die is verdronken in een vat azijn ;)

Zonder gekheid, natuurlijk hopen we op meer dan Til maar de mate waarin er geklapt wordt voor een onbekende Braziliaan tegenover de afgunst voor een topscorer als Til is bizar.
Til heeft het bij ons uitstekend gedaan, dus dit is een dom argument.
Til is goed in het druk zetten en had een hoog rendement qua doelpunten maar met name in de tweede seizoenshelft werd ook wel erg duidelijk dat hij moeite had om mee te komen in het korte combinatiespel van anderen. Dat breekt hem ook nu weer op bij psv.
Ja daar moeten we het mee doen.
Dat is korte termijn denken, mag hopen dat een TD ook de lange termijn in de gaten houdt
Krijg steeds meer gevoel dat Feyenoord nu zelf enige twijfels heeft over die Kroaat.
@FTM En dan na donderdag wordt er gezegd nee toch pas na de return.
Dat kan dan toch niet meer. Return is op 31 augustus. Dan loopt de transferperiode af.
Hij gaat donderdag zijn schorsing uitzitten en komt dan naar ons zodat wij hem niet de eerste wedstrijd in de CL moeten missen...
Is Ivanusec geschorst voor donderdag?
@FTM; is Karlsson ooit in beeld geweest bij Feyenoord? 11M is voor zo'n speler een schijntje
Je vergeet dat hij voor ons 16 miljoen had gekost
Of doodleuk; "Wij verkopen niet aan jullie". Acht ik ook niet uitgesloten.
Ik vergeet niks, ik vraag alleen of hij in beeld is geweest. Daar ben ik benieuwd naar. Zal waarschijnlijk nooit van de grond zijn gekomen inderdaad
Was leuk stukje op vi pro dacht ik zelf over onze Tsjechische vriend
Ik zou zeggen: doe even een copy/paste….
Klopt, maar VI PRO had ook een stuk over waarom Stengs de perfecte speler voor Feyenoord is, en bentot nu toe alles behalve onder de indruk van hem
Wisselwerking op rechts met Nieuwkoop leek wel aardig voor de rode kaart
@FTM, lekker laten gaan die ivanusec, Chaibi is nog vrij en sini ook. snel die 2 binnen hengelen.
Ja joh allebei zeker. Vind wel dat ze voor een andere speler moeten gaan.
Dat is 30 miljoen+ samen. Lijkt mij niet haalbaar
FTM gaat jouw bericht overdragen aan DtK.
Bedankt voor de input
Feyenoord-target Ondrej Lingr is loopwonder met scorend vermogen

11.00 uur,
Vandaag
2
Opslaan

Door Pieter Zwart Pieter Zwart
ANALYSE
Feyenoord heeft zijn nieuwe nummer 10 zo goed als binnen. De club rondt momenteel de laatste onderhandelingen af met Slavia Praag over de komst van Ondrej Lingr. Daarmee haalt Feyenoord een schaduwspits binnen die past in de mal van Arne Slot.
Feyenoord weet heel goed wat een aanvallende middenvelder in de speelstijl van Arne Slot moet kunnen. Aangezien de jeugd voetbalt via dezelfde tactische principes als het eerste elftal, is duidelijk gedefinieerd wat een nummer 10 van Feyenoord moet kunnen.
De Rotterdammers zoeken op die plek een specialist in het maken van loopacties, die dat op een hoog tempo negentig minuten kan volhouden. Deze speler moet continu in gaten duiken en op verschillende manieren kunnen scoren. Ook niet onbelangrijk: de schaduwspits moet een belangrijke rol spelen in het verstoren van de opbouw van de tegenstander.
Feyenoord zoekt dus voetballers als Guus Til en Sebastian Szymanski, die keihard werken en over scorend vermogen beschikken. In dat profiel lijkt Ondrej Lingr goed te passen.
Dat is mooi, als hij een goeie nummer 10 is.
Dus Ivanusec gaat nog een duelletje spelen voor de EL... Wat laat Feyenoord zich op deze manier voor *** zetten. Sutalo is nu toch ook gepresenteerd?! Mocht het duel in de EL niet (overtuigend) gewonnen worden, dan willen ze ook nog dat Ivanusec de return op de 31e speelt? Idioterie! Je wordt hier gewoon genaaid waar je bijstaat. Durft DtK geen harde eis neer te leggen @FTM?
Die club speelt geen Europacup meer daarom mag hij voor Donderdag naar ons toe
Hij is geschorst dus hoe kan hij dan donderdag spelen...
Gaat die schorsing daar uitzitten zodat wij hem niet de eerste wedstrijd CL hoeven te missen...
SCOREND VERMOGEN

Lingr voegt een specifieke kwaliteit toe die nu nog ontbreekt op het middenveld van Feyenoord: scorend vermogen. Vorig seizoen heeft hij voor Slavia Praag in totaal 16 keer gescoord in 42 wedstrijden. De 24-jarige Tsjech is wat Engelsen een box crasher noemen. Bij ballen van de zijkant is Lingr altijd in het strafschopgebied te vinden. Daar heeft hij goed gevoel voor positie kiezen. Lingr beschikt over een goede trap in zijn rechter en heeft de functionele techniek om ook met links af te kunnen werken. Voor een voetballer van 1 meter 75 kan hij bovendien behoorlijk goed koppen.

De komst van Lingr lijkt bij Feyenoord vooral goed nieuws voor Santiago Giménez. De Mexicaanse spits staat bij ballen van de zijkant nu soms geïsoleerd in de zestien. Dat zal met Lingr niet het geval zijn. De Tsjech valt bij voorzetten vrijwel altijd het vijfmetergebied aan. Die inzet zorgt ervoor dat hij vaak op goede posities komt om af te werken.

Bovenstaande treffer is typerend voor zijn kwaliteiten. In een propvolle zestien valt de bal precies voor de voeten van Lingr. Hij houdt het hoofd koel, kijkt waar de ruimte ligt en werkt beheerst af.
Lingr oogt net zo rustig als een afvallende bal voor zijn linker valt.

In bovenstaande situatie is Lingr opnieuw op de juiste plek bij een bal die in het strafschopgebied blijft hangen. Hij neemt een hoge bal met links op de volley en schiet zo gecontroleerd raak. De agressiviteit van Lingr bij het aanvallen van voorzetten zorgt ervoor dat hij ook met zijn hoofd tot scoren komt.
Lingr is op zijn best tegen teams die ruimtes weggegeven. Dat is de reden dat hij bij Slavia een reputatie heeft opgebouwd als speler die vaak scoort in topduels. Dan krijgt Lingr de gelegenheid om met zijn loopacties in de diepte van waarde te zijn.

In bovenstaande situatie toont Lingr zijn vermogen om in gaten te duiken. Terwijl tegenstanders vooral naar de bal kijken, is hij al onderweg richting de zestien. Als nummer 10 zal Lingr vanwege deze agressiviteit veel vaker in scoringspositie komen dan Quinten Timber of Calvin Stengs.
Qua rendement kan Lingr zichzelf zelfs meten met de beste spitsen van Tsjechië. In 2021/22 is hij omgerekend naar speeltijd de effectiefste speler in de Fortuna Liga, vorig seizoen is hij in datzelfde klassement als vierde geëindigd.

Als schaduwspits van Slavia Praag is het rendement van Lingr hoger geweest dan dat van Szymanski en Til in de voorgaande seizoenen bij Feyenoord. Hoewel de Eredivisie wat hoger aangeslagen mag worden dan de Tsjechische competitie lijkt het aannemelijk dat Lingr ook in Nederland voor goals kan zorgen vanaf het middenveld.
OOPWONDER

De aanvallende middenvelder van Feyenoord moet een belangrijke rol spelen als aanjager van het druk zetten. Die arbeid zonder bal is de afgelopen jaren uitzonderlijk geweest met Szymanski en Til. Lingr is een loopwonder dat geschikt lijkt om een soortgelijke rol te vertolken in de pressing.
De specialiteit van het huis bij Lingr is een loopactie die in het Engels de double run genoemd wordt. Daarbij jaagt een speler bij een pass naar achteren door naar voren, waarbij hij probeert om de passlijn naar zijn oorspronkelijke tegenstander af te sluiten. Indien dat lukt, worden twee opponenten verdedigd door één speler. Vandaar de term double run.

In bovenstaande situatie smijt Lingr met energie om op die manier druk naar voren te ontwikkelen. Dergelijke sprints zonder bal trekt hij met alle liefde. Hij heeft niet de duelkracht van Til om een tegenstander op basis fysieke kracht meteen van de bal te zetten. Dat probeert Lingr te compenseren door te lezen waar een tegenstander naartoe gaat spelen. Hij verrast ook graag opponenten door ineens vanuit hun rug te komen. In de vier duels met Feyenoord in de Conference League heeft Slot in het seizoen 2021/22 zelf gezien hoe Lingr steeds als een horzel rond tegenstanders zoemt.
Lingr lijkt met zijn agressiviteit uitstekend in het pressingvoetbal van Slot te passen. Omdat hij ondanks zijn beperkte lengte voor de duvel niet bang is in duels, lijkt hij ook een voetballer die snel in de harten van Het Legioen gesloten kan worden. Lingr is relatief goedkoop op te halen bij Slavia Praag, omdat hij niet bereid is gebleken om zijn aflopende contract te verlengen. De Tsjechische topclub wil hem van de hand doen, om te verhinderen dat hij transfervrij de deur uitloopt.
CREATIVITEIT

Hoewel Lingr specifieke kwaliteiten heeft die passen bij het voetbal dat Feyenoord onder Slot speelt, heeft hij weinig weg van een klassieke nummer 10. Hij is niet de speler die het middenveld van de Rotterdammers van creativiteit gaat voorzien. Lingr is liever onderweg dan dat hij vanuit kleine ruimtes met passes voor openingen zorgt. Zijn meeste assists geeft hij door na een loopactie af te leggen in de zestien, niet door een ploeggenoot te lanceren met een steekpass.
Wél beschikt Lingr met zijn traptechniek over een goede voorzet. Dat is een van de redenen dat hij bij Slavia soms vanaf de zijkant gebruikt wordt. Toch is hij duidelijk op zijn best in de as.
Lingr kapt en draait redelijk makkelijk, maar een échte dribbelaar is hij niet. Liever beperkt hij zichzelf tot simpel en functioneel spel. Dat is waarschijnlijk de reden dat hij op zijn 24ste nog in Tsjechië speelt. Lingr is geen voetballer die met technische hoogstandjes voor uitroeptekens in de notitieblokjes van scouts zorgt.
CONCLUSIE

Waarom Feyenoord in de zoektocht naar een nummer 10 is uitgekomen bij Ondrej Lingr valt goed te begrijpen. Hij beschikt over de specifieke kwaliteiten waar Arne Slot in zijn speelstijl naar zoekt én scoort voor een middenvelder bijzonder makkelijk. Daarmee lijkt Lingr vanaf de eerste dag meteen in te passen voor de Feyenoord-trainer.
Het grootste vraagteken bij de komst van Lingr is dat hij niet de voetballer gaat zijn die voor de benodigde creativiteit gaat zorgen. Hij kan goud waard zijn als hij door ploeggenoten in stelling gebracht wordt in het strafschopgebied, maar is niet de middenvelder die zelf strooit met steekpasses of verrast met dribbels. Toch heeft Lingr als schaduwspits de potentie om met zijn energieke spel een publiekslieveling te worden. Een type als hij heeft Slot op dit moment in ieder geval nog niet in zijn selectie.
De aanvallende middenvelder van Feyenoord moet een belangrijke rol spelen als aanjager van het druk zetten. Die arbeid zonder bal is de afgelopen jaren uitzonderlijk geweest met Szymanski en Til. Lingr is een loopwonder dat geschikt lijkt om een soortgelijke rol te vertolken in de pressing.
De specialiteit van het huis bij Lingr is een loopactie die in het Engels de double run genoemd wordt. Daarbij jaagt een speler bij een pass naar achteren door naar voren, waarbij hij probeert om de passlijn naar zijn oorspronkelijke tegenstander af te sluiten. Indien dat lukt, worden twee opponenten verdedigd door één speler. Vandaar de term double run.

In bovenstaande situatie smijt Lingr met energie om op die manier druk naar voren te ontwikkelen. Dergelijke sprints zonder bal trekt hij met alle liefde. Hij heeft niet de duelkracht van Til om een tegenstander op basis fysieke kracht meteen van de bal te zetten. Dat probeert Lingr te compenseren door te lezen waar een tegenstander naartoe gaat spelen. Hij verrast ook graag opponenten door ineens vanuit hun rug te komen. In de vier duels met Feyenoord in de Conference League heeft Slot in het seizoen 2021/22 zelf gezien hoe Lingr steeds als een horzel rond tegenstanders zoemt.
Lingr lijkt met zijn agressiviteit uitstekend in het pressingvoetbal van Slot te passen. Omdat hij ondanks zijn beperkte lengte voor de duvel niet bang is in duels, lijkt hij ook een voetballer die snel in de harten van Het Legioen gesloten kan worden. Lingr is relatief goedkoop op te halen bij Slavia Praag, omdat hij niet bereid is gebleken om zijn aflopende contract te verlengen. De Tsjechische topclub wil hem van de hand doen, om te verhinderen dat hij transfervrij de deur uitloopt.
CREATIVITEIT

Hoewel Lingr specifieke kwaliteiten heeft die passen bij het voetbal dat Feyenoord onder Slot speelt, heeft hij weinig weg van een klassieke nummer 10. Hij is niet de speler die het middenveld van de Rotterdammers van creativiteit gaat voorzien. Lingr is liever onderweg dan dat hij vanuit kleine ruimtes met passes voor openingen zorgt. Zijn meeste assists geeft hij door na een loopactie af te leggen in de zestien, niet door een ploeggenoot te lanceren met een steekpass.
Wél beschikt Lingr met zijn traptechniek over een goede voorzet. Dat is een van de redenen dat hij bij Slavia soms vanaf de zijkant gebruikt wordt. Toch is hij duidelijk op zijn best in de as.
Lingr kapt en draait redelijk makkelijk, maar een échte dribbelaar is hij niet. Liever beperkt hij zichzelf tot simpel en functioneel spel. Dat is waarschijnlijk de reden dat hij op zijn 24ste nog in Tsjechië speelt. Lingr is geen voetballer die met technische hoogstandjes voor uitroeptekens in de notitieblokjes van scouts zorgt.
Feyenoord heeft zijn nieuwe nummer 10 zo goed als binnen. De club rondt momenteel de laatste onderhandelingen af met Slavia Praag over de komst van Ondrej Lingr. Daarmee haalt Feyenoord een schaduwspits binnen die past in de mal van Arne Slot.
Feyenoord weet heel goed wat een aanvallende middenvelder in de speelstijl van Arne Slot moet kunnen. Aangezien de jeugd voetbalt via dezelfde tactische principes als het eerste elftal, is duidelijk gedefinieerd wat een nummer 10 van Feyenoord moet kunnen.
De Rotterdammers zoeken op die plek een specialist in het maken van loopacties, die dat op een hoog tempo negentig minuten kan volhouden. Deze speler moet continu in gaten duiken en op verschillende manieren kunnen scoren. Ook niet onbelangrijk: de schaduwspits moet een belangrijke rol spelen in het verstoren van de opbouw van de tegenstander.
Feyenoord zoekt dus voetballers als Guus Til en Sebastian Szymanski, die keihard werken en over scorend vermogen beschikken. In dat profiel lijkt Ondrej Lingr goed te passen.
SCOREND VERMOGEN

Lingr voegt een specifieke kwaliteit toe die nu nog ontbreekt op het middenveld van Feyenoord: scorend vermogen. Vorig seizoen heeft hij voor Slavia Praag in totaal 16 keer gescoord in 42 wedstrijden. De 24-jarige Tsjech is wat Engelsen een box crasher noemen. Bij ballen van de zijkant is Lingr altijd in het strafschopgebied te vinden. Daar heeft hij goed gevoel voor positie kiezen. Lingr beschikt over een goede trap in zijn rechter en heeft de functionele techniek om ook met links af te kunnen werken. Voor een voetballer van 1 meter 75 kan hij bovendien behoorlijk goed koppen.

De komst van Lingr lijkt bij Feyenoord vooral goed nieuws voor Santiago Giménez. De Mexicaanse spits staat bij ballen van de zijkant nu soms geïsoleerd in de zestien. Dat zal met Lingr niet het geval zijn. De Tsjech valt bij voorzetten vrijwel altijd het vijfmetergebied aan. Die inzet zorgt ervoor dat hij vaak op goede posities komt om af te werken.

Bovenstaande treffer is typerend voor zijn kwaliteiten. In een propvolle zestien valt de bal precies voor de voeten van Lingr. Hij houdt het hoofd koel, kijkt waar de ruimte ligt en werkt beheerst af.
Lingr oogt net zo rustig als een afvallende bal voor zijn linker valt.

In bovenstaande situatie is Lingr opnieuw op de juiste plek bij een bal die in het strafschopgebied blijft hangen. Hij neemt een hoge bal met links op de volley en schiet zo gecontroleerd raak. De agressiviteit van Lingr bij het aanvallen van voorzetten zorgt ervoor dat hij ook met zijn hoofd tot scoren komt.
Lingr is op zijn best tegen teams die ruimtes weggegeven. Dat is de reden dat hij bij Slavia een reputatie heeft opgebouwd als speler die vaak scoort in topduels. Dan krijgt Lingr de gelegenheid om met zijn loopacties in de diepte van waarde te zijn.

In bovenstaande situatie toont Lingr zijn vermogen om in gaten te duiken. Terwijl tegenstanders vooral naar de bal kijken, is hij al onderweg richting de zestien. Als nummer 10 zal Lingr vanwege deze agressiviteit veel vaker in scoringspositie komen dan Quinten Timber of Calvin Stengs.
Qua rendement kan Lingr zichzelf zelfs meten met de beste spitsen van Tsjechië. In 2021/22 is hij omgerekend naar speeltijd de effectiefste speler in de Fortuna Liga, vorig seizoen is hij in datzelfde klassement als vierde geëindigd.

Als schaduwspits van Slavia Praag is het rendement van Lingr hoger geweest dan dat van Szymanski en Til in de voorgaande seizoenen bij Feyenoord. Hoewel de Eredivisie wat hoger aangeslagen mag worden dan de Tsjechische competitie lijkt het aannemelijk dat Lingr ook in Nederland voor goals kan zorgen vanaf het middenveld.
LOOPWONDER
Te Kloese staat toch ook gewoon voor ***, telkens maar uitstel. Dan schakel je toch gewoon door. Je wordt echt aan het lijntje gehouden.
Alleen weten wij niet of er veel door te schakelen valt. Andere opties zijn wellicht niet haalbaar om diverse redenen; te duur, geen interesse, andere keuze etc.
Misschien vinden ze Ivansec aan deze prijs ook wel een buitenkans die ze niet kunnen laten lopen en die het wachten waard is? Mij verbaast het eigenlijk dat wij in staat zijn om een basissspeler van Kroatië te halen in deze prijsklasse.
Bij Zagreb voelen ze gewoon goed aan dat Feyenoord al hun pijlen op 1 speler richt en ze daarom enorm kwetsbaar zijn in de onderhandeling. Als Feyenoord echt zou doorschakelen hadden ze het allang gedaan, niet zo'n speldenprikje met die Barco. Ze moeten gewoon naar de pijpen van de Kroaten dansen. Zou me niks verbazen als hij ook nog de return speelt tegen Praag als het dicht bij elkaar ligt, en dat Feyenoord het nog slikt ook.
Haha, zaterdag juichen om de uitschakeling van Zagreb en nu moeten we weer wachten op de EL wedstrijden. Wat een circus joh.
Ivanusec deal dus uitgesteld vanwege EL wedstrijd Zagreb?
https://www.vi.nl/pro/analyse/feyenoord-target-ondrej-lingr-is-loopwonder-met-scorend-vermogen
Thanks voor het delen, maar.... VI Pro.
Daar kan 90% van de lezers hier niks mee.
Gratis tip, download telegram en zoek de groep : Anti Paywall

Staan al deze artikelen in en kan je alles gratis lezen
Vi pro heeft erg veel leden. Staan altijd interessante dingen in dus ik denk dat wel meer dan 10% dit kan lezen ;)
Iemand die hem veel heb zien spelen en wat meer over zijn kwaliteiten kan vertellen?
Type Szymanski. Afgelopen seizoen 42 officiële wedstrijden in alle competities 16 goals en 8 assists
Meer een type Til hoor, qua speelstijl.
https://twitter.com/Kantoona1908/status/1693916101430710500?t=CmzOzn9CsbbDRZTCzNB1kQ&s=19
Volgens Rutger is de deal niet voor Donderdag rond
Dan zullen we moeten afwachten wie er gelijk heeft...Het is iig voor zover ik weet de eerste keer dat de Kroatische pers melding maakt van een ( mogelijke) transfer..dus er zit beweging in😂
Speelt misschien meer dan wij denken en mag FTM niks zeggen van zijn bron.
Dan kan hou toch ook zwijgen? Dan hoeft hij in deze niet nieuws uit Kroatische hoek te ontkrachten.
@FTM is er een kans dat ivanusec zondag bij de selectie zit of is die kans 0%?
is jouw 21e primeur die je vandaag mss nog brengt inkomend of uitgaand?
Gaat allemaal wel tergend langzaam zeg deze window