opendag-jim-breeman-sports-photography-170

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Verhuurde Feyenoorders: Benita pakt punt tegen Ajax

Nigel

Het afgelopen weekend waren de verhuurde Feyenoorders weer goed zichtbaar. Het Excelsior van Benita en Hartjes wisten een punt te pakken tegen Ajax. Bij FC Dordrecht kwamen alle verhuurde Feyenoorders in actie. 

Lennart Hartjes & Mimeirhel Benita: Excelsior – Ajax (2-2)
Waar Lennart Hartjes vorige week nog de hele wedstrijd speelde tegen NEC, zat hij nu op de tribune. Hartjes raakte afgelopen week geblesseerd op de training en miste daardoor de belangrijke wedstrijd tegen Ajax. 

Benita kwam tegen N.E.C. niet in de plannen van trainer Marinus Dijkhuizen voor. Maar in de belangrijke wedstrijd tegen Ajax kreeg de verhuurde Feyenoorder de kans om zich te bewijzen met een invalbeurt. Excelsior stond met 2-1 voor en de trainer besloot daarom een extra verdediger in de ploeg te brengen in de 60e minuut. Met Benita in de ploeg werd er een punt binnengehaald tegen de Amsterdammers. 

Thijs Jansen: Jong Ajax – De Graafschap (1-2)
Ook in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie heeft Thijs Jansen genoegen moeten nemen met een plaats de bank. Hij zag zijn ploeg met 2-1 winnen bij Jong Ajax. Het lijkt erop dat dat zijn collega Mees Bakker de voorkeur krijgt van trainer Jan Vreman. 

Antef Tsoungui, Ilias Sebaoui, Shiloh ‘t Zand & Guus Baars: Willem II – FC Dordrecht (2-0)
Bij FC Dordrecht kregen Feyenoorders Guus Baars, Ilias Sebaoui en Antef Tsongui een basisplaats. Shiloh ’T Zand moest genoegen nemen met een invalbeurt in de 83e minuut. 

FC Dordrecht kreeg in het eerst gedeelte van de eerste helft grote kansen om de openingsgoal te scoren. Een inzet van de schapenkoppen kwam zelfs nog op de paal. FC Dordrecht was op zoek naar de 0-1 en verdiende wel een doelpunt. Maar het was uiteindelijk Willem II die als eerste scoorde en met een stand van 1-0 werd er koffie gedronken. Na de rust deelden de Tricolores de nekslag uit door de 2-0 op het scorebord te zetten, waarna Willem II volledig de overhand in de wedstrijd had en de schapenkoppen weinig meer in te brengen hadden. Ook invaller ’T Zand kon geen impact maken bij FC Dordrecht.

Tidjany Touré: Vitória de Guimarães – Gil Vicente (2-1)
Ondanks zijn goal moest Touré ook afgelopen weekend genoegen nemen met een plaats op de bank. Een kwartier voor tijd kwam de Feyenoord-huurling het veld in. Het stond toen nog 1-1. Via een schot van buiten het strafschopgebied kwam de thuisploeg op een 2-1 voorsprong. Touré heeft in de slotfase het doel niet meer weten te vinden waardoor zijn ploeg met 2-1 ten onder ging.  

Delen

Reacties

Heb de wedstrijd WII-Dordt live gezien, Baars en Tsongui speelden een degelijke wedstrijd, Sebaoui was actief maar niet echt succesvol. Dordt speelde de eerste helft prima, heel verzorgd voetbal! Maar WII scoorde 2x uit het niets en toen kon Dordt geen vuist meer maken. Maar onze huurlingen gaan daar een heel nuttig jaar tegemoet, geen kick-and-rush voetbal maar voetbal vanuit balbezit met waar mogelijk hoog druk zetten!
Jansen is wel zonde, trainen bij Feyenoord levert in dit geval meer op voor hem dan daar alleen maar trainen.
..."Excelsior stond met 2-1 voor en de trainer besloot daarom een extra verdediger in de ploeg te brengen in de 60e minuut. Met Benita in de ploeg werd er een punt binnengehaald tegen de Amsterdammers. "...

Dan heeft hij dus 2 punten verloren als ze nog voor stonden toen hij erin kwam ;-)
Zowel Excelsior als Dordt lijken in dit prille begin van de competitie hele goeie leerervaringsplekken te zijn voor de verhuurde spelers, zeer benieuwd hoe dit jaar gaat verlopen. Mbt Excelsior hebben Hartjes en Benita zich al met succes aan (veel) hogere weerstand kunnen meten. En het is ook goed om te zien dat het lijkt dat Dordt, mede dankzij de verhuurde spelers van onze club, niet langer een wisselvallige cakewalk is voor alle overige KKD clubs
Benita speelde een prima pot toen hij binnen de lijnen kwam. Denk toch echt wel dat we de goede weg zijn ingeslagen met het verhuren van dergelijke talenten.
Kwam zelfs in elftal vd week bij div media
Toch fijn om hem dit jaar goed te kunnen laten rijpen in de ed en dan volgend jaar voorzichtig te kunnen brengen met Nieuwkoop als ervaren man en leermeester erbij.