feyenoord-club-brugge-2-1-vriendschappelijk-jim-breeman-sports-photography-48

Jim Breeman Sports Photography

Nieuws

Te Kloese over Dilrosun: "Er is interesse uit landen waar de markt nog wel open is"

Van de redactie

Waar eerder bekend werd dat Javairô Dilrosun op dit moment niet direct voor komt in de plannen van Arne Slot, geeft ook algemeen directeur Dennis te Kloese in gesprek met het Algemeen Dagblad aan dat de vleugelaanvaller uit mag kijken naar een nieuwe club.

"Er speelt nog wel iets rond Dilrosun", geeft Te Kloese aan in gesprek met het AD. "Er is interesse voor hem van clubs uit landen waar de markt uiteraard nog wel open is." In diverse landen is de transfermarkt nog tot uiterlijk 21 september open. Afgelopen zondag voorafgaand aan het duel tegen FC Utrecht gaf Arne Slot nog het volgende aan. "Vrijdag kwam hij bij mij, waarbij hij vertelde de indruk te hebben dicht bij een transfer te zijn. Hij vroeg of hij niet hoefde te trainen. Daar heb ik mee ingestemd, omdat ook wij de verwachting hadden dat hij een club zou vinden. Dat is niet gebeurd, maar de markt is in sommige landen nog open", aldus Slot.

Mocht de aanvaller blijven, is het niet uitgesloten dat Dilrosun alleen nog maar op de bank plaats mag nemen. "Nu speelt hij niet, maar als Javairô zou blijven gaan we gewoon weer aan de slag om beter te worden. En wie mij volgt weet dat dingen ook weer kunnen veranderen voor spelers. Over een maand kan alles weer anders zijn en zou hij weer kunnen spelen", vervolgt Slot.

Een mogelijk vertrek van Dilrosun maakt overigens niet de weg vrij voor een terugkeer van Oussama Idrissi, die op dit moment clubloos is na zijn contractontbinding bij Sevilla. "We hebben Ivanušec. Paixão kan links uit de voeten. En Sauer laat zich zien. Dan moet je je afvragen of Idrissi halen slim is. En eigenlijk geef ik dan het antwoord al", sluit algemeen en technisch directeur Dennis te Kloese af.

Delen

Reacties

We kunnen ook gewoon zijn contract ontbinden toch? Denk niet dat er nog clubs zijn die geld voor hem gaan betalen.
Kan. Als Dilrosun daar in mee gaat, maar weinig kans, en gelijk heeft hij
Hoop doet leven. Zowel voor hemzelf als voor de club.
Zou mooi zijn als je hierdoor ruimte maakt in je salarishuis... Dan kan in de winterstop als de competitie in Brazilië klaar is Bitello gehaald worden voor de 8...
Je hebt eigenlijk alleen Stengs als backup voor Timber op 8 en wie zet je dan op zijn plek... Daarnaast is Bitello ook gewoon goedkoper in de winterstop...
De selectie heb geen extra aanvallende impuls nodig.
8 is niet een aanvallende positie...
Ligt er maar net aan wat voor type 8 je gaat halen.
Vergeet Zechiel niet, die mag ook vlieguren gaan maken!
Dilrosun, wel het talent niet de winnaarsmentaliteit. Zo dacht ik ook altijd over Timber.
Op het Feyenoord YouTube kanaal zie je hoe Timber keihard werkt aan zijn fysieke en mentale gesteldheid.
Het harde werken werpt zijn vruchten af. Nu nog zijn schoten op doel verbeteren. Ik zie Dilrosun het niet voor elkaar krijgen. Ik gun hem een mooie club toe in een warme klimaat.
Voor hem het beste als hij gaat, nou ben ik geen fan van hem, maar is minder gaan spelen toen hij ineens ook op 10 kwam te spelen.
Het is geen goede match met Feyenoord, maar kan bij andere club zeker wel goed gaan. België zal dan moeten opschieten, dat is morgen over.
Als je kijkt naar het rendement van Dilrosun in de wedstrijden die hij op zijn favoriete plek stond (rechts voorin) en dat vergelijkt met Idrissi (links voorin), dan zou de een laten gaan en de ander terug halen een kwestie van 'lood om oud ijzer' zijn. Beide zijn in aanleg goede spelers die heel redelijk maar niet heel overtuigend hebben gepresteerd.
Als je Dilrosun nu kunt laten gaan is het allicht verstandiger om de ruimte in het salarisbudget te reserveren voor een speler die je in de winterstop kunt (!) halen en dan echt iets toevoegt, dan nu een speler halen die dat t.o.v. de vertrekkende Dilrosun niet echt doet.
Maar niet één linksbenige middenvelder, als je daar in de winterstop aan kunt komen en je kunt bv Van den Belt een half seizoen uitlenen, zou dat een heel goede optie KUNNEN zijn. Beter dan nu alsnog Idrissi halen. Dat is mijn idee, althans.
Eens, maar Bitello is niet linksbenig. Ik zie liever eerst een backup voor hancko.
Dat is idd ook nog een optie om naar te kijken met het oog op januari.
Mexico, de Don zet nu ook zijn netwerk in om spelers naar een ander continent te brengen
hoe groot wordt de kans geschat dat hij daadwerkelijk weggaat? en is dat op huurbasis of verkoop?