hartman-2

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman na doelpunt in Oranje: "Bij Feyenoord loer ik er ook al een tijdje op"

Van de redactie

Quilindschy Hartman kan met trots terugkijken op een uitstekend debuut in het Nederlands Elftal. De linksback van Feyenoord scoorde bij zijn debuut in het shirt van Oranje tegen Frankrijk en speelde de volledige wedstrijd. Na afloop van het duel sprak Hartman met de NOS.

Zoals iedere debutant bij het Nederlands Elftal deed ook Hartman een korte toespraak in de kleedkamer na afloop. "Ik heb het kort gehouden. Ik heb iedereen bedankt voor vanavond en dat ik in een comfortzone ben beland. Dat is mooi, maar we zijn ook teleurgesteld dat we verloren hebben, dus ik heb het kort gehouden", begint Hartman.

Ondanks de verloren wedstrijd kon de linksback, spelend met rugnummer 12, toch genieten van zijn debuut. "Vooral bij de opkomst en het volkslied. Je kijkt dan rond en ziet je familie zitten, dan geniet ik wel. Tijdens de wedstrijd genoot ik ook want je speelt op het hoogste niveau van de wereld, maar uiteindelijk gaat voetbal wel om resultaat en als je dan verliest overheerst wel teleurstelling."

Frankrijk kwam al snel op voorsprong door een doelpunt van Mbappé waardoor Nederland niet goed in de wedstrijd kon komen. "Ja, zij kunnen dan wat achterover hangen omdat ze niet per se hoeven. Ze loeren dan op kleine foutjes van ons en komen er dan snel uit met spelers die exceptioneel snel zijn. Dat is lastig om dan tegen te spelen als je 0-1 achter staat."

Hartman scoorde na 83 minuten spelen de aansluitingstreffer door de bal in de korte hoek achter de Franse doelman binnen te schuiven. "Mooie actie met een klein pannatje", glimlacht Hartman, die doelman Maignan naar de verkeerde hoek stuurde. "Je weet dat hij gaat, omdat hij op een voorzet loerde. De keeperstrainer had al gezegd dat hij snel gaat liggen dus dat zat nog in m'n achterhoofd. Bij Feyenoord loer ik er ook al een tijdje op, maar komt het niet vaak voor. Nu probeerde ik het gewoon en moet je een beetje 'schijt hebben'. Nu scoor ik en dat is leuk, maar ik had liever niet gescoord als we daarmee een punt zouden hebben of de drie punten konden halen."

Hartman leek last van zijn hamstring te hebben na zijn doelpunt. "Ik kreeg een beetje kramp aan het einde. Nee, niets ernstigs."

Delen

Reacties

Ik heb me rot gelachen om Q tijdens het volkslied.
Staan ze allemaal heel emotioneel mee te zingen en Q lekker volmondig een kaugompie aan het malen en om zich geen te kijken om vd ambiance te genieten die overigens weg bleef..
Hij heeft natuurlijk groot gelijk: Hij is niet van Duitse bloed dus waarom die gekkigheid zingen?
En ook de koning van Spanje heeft ie zeker nooit geëerd. Sterker die Spanjolen hebben we eruit gedonderd hier.
Gouden en eerlijke goser die Q.
Wat een debuut zeg. Gisteren is hij weer ietsjes duurder geworden ;-)
Tegen Vitesse er maar een inprikken dan !
Klasse gespeeld !
Deze jongen stijgt tot nu toe in iedere grote wedstrijd boven zichzelf uit. Zag het tijdens de CL potten ook al. Zou me niks verbazen als dit een hele grote wordt
De linksback voor de komenxe 10 jaar sfaat er!
Na vanavond weer een goudhaantje er bij in de selectie, geweldige wedstrijd gespeeld.
Scouts staan weer in de rij