hancko

Hancko trefzeker tegen Portugal; Jahanbakhsh wint van Jordanië

David Hancko was vrijdagavond wederom trefzeker voor zijn land Slowakije in het EK-kwalificatieduel tegen Portugal. Ondanks het doelpunt van de verdediger van Feyenoord verloren de Slowaken met 3-2 van Portugal. Alireza Jahanbakhsh won met zijn land Iran het vriendschappelijke duel met 1-3 bij Jordanië.

Hancko begon in de basis op de linksbackpositie bij Slowakije. De Portugezen stonden na een half uur spelen al op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Gonçalo Ramos en Cristiano Ronaldo. Hancko deed na ruim een uur spelen iets terug, maar het was wederom Ronaldo die direct de marge weer op twee doelpunten bracht in het voordeel van Portugal. Uiteindelijk eindigde het duel in 3-2 waardoor de Portugezen een riante voorsprong hebben in groep J en geplaatst zijn voor het Europees kampioenschap. Slowakije bezit de tweede plaats met twee punten voorsprong op Luxemburg. Leo Sauer ontbrak in de wedstrijdselectie van de Slowaken. De oorzaak hiervan is niet bekend.

Alireza Jahanbakhsh begon in de basis bij zijn land Iran in het vriendschappelijke duel tegen Jordanië. De aanvaller begon in de basiself en kwam al na zes minuten op voorsprong. In de 28e minuut werd de stand door Iran verdubbeld naar 0-2. In de 67ste minuut werd Jahanbakhsh gewisseld en daarmee zit zijn interlandbreak er ook direct op. Het vriendschappelijke duel eindigde uiteindelijk in een 1-3 overwinning voor Iran.