hartman

VK Sportphoto

Nieuws

Hartman over zijn doorbraak: "Het ging te snel om te beseffen, ik zag het als bonus"

Van de redactie

Quilindschy Hartman begon dit seizoen als wisselspeler bij het eerste elftal van Feyenoord. Na een lange knieblessure waardoor de vleugelverdediger een groot gedeelte van het afgelopen seizoen moest missen, maakt de 21-jarige Hartman dit seizoen een geweldige ontwikkeling door. Bijna werd hij verhuurd aan Excelsior, maar daar stak Arne Slot een stokje voor, zo geeft Hartman aan in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Eind augustus was er een gesprek met Marinus Dijkhuizen en een verhuur aan Excelsior leek aanstaande. "Maar toen belde Arne Slot. Die had mij gezocht op trainingscomplex 1908, maar daar was ik niet. Ik had net kennisgemaakt met Dijkhuizen. Maar onze trainer wilde helemaal niet dat ik verhuurd zou worden en dus bleef ik gewoon bij Feyenoord. De kansen zouden komen, kreeg ik te horen. En als je dan ziet wat ik nu allemaal heb meegemaakt. Het ging te snel om het allemaal echt te beseffen. Zondag kunnen we het afmaken tegen Go Ahead Eagles. Dat zal een aparte wedstrijd worden."

"Dat ik deze zomer te horen kreeg dat ik kon aansluiten bij het eerste elftal, dat was heel bijzonder. Maar dat was in een periode dat Marcos López en Fredrik Bjørkan nog niet waren aangetrokken. Ik zag het als een bonus, als een manier om mezelf te kunnen tonen", aldus Hartman.

Hartman is erg te spreken over de technische staf van de Rotterdammers. "Bij Feyenoord is de wisselwerking met de technische staf geweldig. We weten altijd waar de zwaktes van de tegenstander liggen en hoe wij daar gebruik van kunnen maken. Tegen Lazio kwam die rechte bal van de back op de buitenspeler en ik wist dat ik kort moest zitten. Vervolgens maakte Santiago Giménez de loopactie in de dode hoek van de centrale verdediger. Er was echt over nagedacht. Het komt ook altijd uit wat de trainers ons voorspiegelen, we geloven er blindelings in. Daarnaast doen we alles om beter te worden. Ik laat bijvoorbeeld wedstrijdbeelden analyseren. En ik doe aan yoga. Alle beetjes helpen."

Ook zat de 21-jarige vleugelverdediger in de voorselectie van Oranje. "Natuurlijk ben ik hier wel trots op. Maar ik ben vooral bezig met de slotfase van het seizoen. Ja, het seizoen van mijn doorbraak. Maar ik ben gewoon terechtgekomen in een lekker draaiend elftal. Dan draai je bijna vanzelf mee, zo voelt dat. Vind je dat te bescheiden? Je moet het wel laten zien, dat weet ik ook wel. En gewoon nooit bang zijn." 

Delen

Reacties

Het is echt een knappe prestatie hoe hij zich in de basis heeft geknokt. En dan sta je ineens op de Coolsingel. Wieffer eigenlijk precies hetzelfde. Echte warriors