van-wonderen

Nieuws

"Feyenoord is voor supporters ongeveer een religie"

Dennis

Kees van Wonderen werd met Feyenoord in 1999 landskampioen. Samen met spelers als Jerzy Dudek, Jon Dahl Tomasson, Julio Cruz, Jean-Paul van Gastel, Patrick Paauwe en Paul Bosvelt behaalde hij in dat jaar de titel in de eigen Kuip na een nerveus gelijkspel tegen NAC (2-2). De oud-Feyenoorder kent als geen ander de liefde voor de club van het Legioen, de kampioens- atmosfeer in de Kuip en de magie van de Coolsingel. 

“Die orkaan van geluid als de kampioensschaal wordt getoond en die bomvolle Coolsingel en de Lijnbaan, dat is niet te bevatten”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad. “Alle emotie komt los. Alle vreugde. Feyenoord is voor supporters ongeveer een religie. Het is geweldig om mee te maken.”

Met het naderende kampioenschap van de ploeg van Arne Slot dwalen de gedachtes van Van Wonderen nog wel eens af naar 1999. “Het is een trip down memory lane. We hadden een leuke groep. We gingen samen stappen.” 

Van Wonderen speelde maar liefst acht seizoenen voor de Rotterdammers. Naast de landstitel won hij in 2002 ook de UEFA Cup. “Het was een geweldige, zeer succesvolle tijd. Een Europa Cup win je niet snel meer, als Nederlandse club. Dat koester ik voor altijd. Je bent ook Feyenoorder voor altijd, hè.” Van Wonderen denkt wel dat het Europese succes destijds het kampioenschap heeft gekost. “We morsten door de Europese campagne punten in de competitie. Terwijl de groep van 2002 nog meer klasse had dan die van 1999.”

De huidige trainer van sc Heerenveen koestert zijn succesvolle periode bij de club. “Een landskampioenschap is zeer bijzonder. Mijn advies aan alles en iedereen van Feyenoord: geniet van dit moment. Geniet van het feest. Geniet van de Coolsingel. Het komt misschien maar eens in je sportieve leven voorbij.”

Delen

Reacties

Nou voor mij is het geen religie. Ik ben gewoon een fan en meer niet. Persoonlijk vind ik "een religie" nogal ver gaan.
Cees is ook Feyenoorder voor het leven! Geweldige voetballer