Ronald Koeman - VK Sportphoto

VK Sportphoto

Analyse

Krijgt Oranje onder Koeman een Rotterdams randje?

Twan

Ronald Koeman gaf tijdens zijn presentatie afgelopen maandag aan onder de indruk te zijn van Feyenoord. De formatieplannen en staff van de nieuwe bondscoach zouden het Nederlands elftal van een Rotterdamse injectie kunnen voorzien.


Systeem

Koeman gaf tijdens bij zijn persconferentie aan af te stappen van het 5-3-2 systeem dat Louis van Gaal hanteerde. De bondscoach, die een verleden kent als zowel speler en trainer bij Feyenoord, heeft plannen om terug te keren naar de klassieke 4-3-3 formatie. 

Dat zijn ogen daarbij op de koploper van de Eredivisie vallen is geen verrassing. Hij gaf aan dat hij genoot van de intensiteit waarmee Feyenoord speelde: "Dat zie je vaak alleen in het buitenland. Daarom vind ik het goed als spelers een stap zetten vanuit de Eredivisie. Maar dan moeten ze wel bij hun nieuwe club gaan spelen."

 

Spelers

Dat de Feyenoord-spelers met een Nederlandse identiteit zowel bekend zijn met de formatie als speelstijl, zou ze in de kijker kunnen spelen bij de nieuwe bondscoach. Zo liet hij na het zien van De Klassieker weten dat er jonge spelers zijn die aan de deur kloppen. Dus bestaat de kans dat Justin Bijlow in de toekomst wellicht teamgenoten tegenkomt in Oranje. 

Lutsharel Geertruida en Quinten Timber maakten in het verleden al minuten als jeugdinternational. Quilindschy Hartman en Mats Wieffer deden dat nog niet, maar maken de laatste paar wedstrijden indruk bij verschillende analytici. Javairô Dilrosun kent ook een verleden bij Oranje en speelde zelfs een officiële interland. Dat is inmiddels wel een tijd geleden. Hij speelde dit interland in 2018.

 

Staff

Naast dat Koeman zijn ogen op Rotterdam gericht zal houden, zal ook zijn staf dat doen. De staf die Ronald Koeman meeneemt bestaat uit Erwin Koeman, Patrick Lodewijks en Sipke Hulshoff. Zij kennen allen een verleden bij Feyenoord. Erwin Koeman was van 2005 tot 2007 trainer en Patrick Lodwijks was van 2002 tot 2007 doelman en ging daarna tot 2016 door als keepertrainer. 

Sipke Hulshoff heeft het meest zicht op de ontwikkelingen van de selectie. Naast dat Hulshoff assistent is van Koeman, is hij ook assistent van Arne Slot sinds diens aanstelling bij Feyenoord. De connecties van de staff met Feyenoord is een hele verandering na Louis van Gaal, Danny Blind en Edgar Davids, die nauwere banden hebben met de club uit de hoofdstad.

 

De tijd zal leren wat de aanstelling van de nieuwe bondscoach zal betekenen voor de Feyenoordselectie en andersom. De woorden zijn tot dusver lovend, nu is het afwachten of de daden volgen.

Delen

Reacties

hoe groot is de kans dat we szymaski echt gaan overnemen?
Even kijkend naar de laatste paar wedstrijden van hem.
Voor die 10 mil en 2 mil salaris per jaar hoop ik niet heel groot.
Al zal je wel wat moeten als Kokcu vertrekt.
Hartstikke leuk. Het belang van Feyenoord gaat toch echt voor. Laat Hartman, Geertruida en Timber hun minuten maken bij Feyenoord. Wellicht dat ze voor her volgende seizoen geselecteerd kunnen worden.
Als Koeman regelmatig Feyenoord spelers selecteert is dat een groot pluspunt voor de transferwaarde van de spelers. Dat is een beloning voor de club, daar tegenover staat wel de spelers meer gewild zijn bij andere clubs , bij ieder transfer window, 2x per jaar zal de directie gebeld worden door clubs die geïnteresseerd zijn om een speler over te nemen. De club kan een soort handelshuis worden. Maar eerlijk gezegd is dat een luxe probleem.
De warme interesse van de Bondscoach voor Feyenoord spelers is erg lucratief voor de club. Dat is toch wat we willen!
Hartman? Oké hij deed het fantastisch tegen Ajax.
Maar laat hem eerst ff een seizoen goed presteren, we zijn het sjovinistische Ajax niet.