Bevestigd
van-persie

VK Sportphoto

Transfers

Heerenveen presenteert hoofdtrainer Van Persie

FeyenoordTM

Sportclub Heerenveen heeft met Robin van Persie een nieuwe hoofdtrainer gevonden. De club uit Friesland heeft hem zojuist gepresenteerd. Van Persie komt transfervrij over van Feyenoord, waar hij in de jeugd actief was als oefenmeester. De 40-jarige trainer tekent een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt.

In het kielzog van Robin van Persie maakt ook Brian Pinas de overstap naar Friesland. Pinas gaat Van Persie samen met Paul Simonis, Henk Brugge en keeperstrainer Ruud Hesp assisteren. Daarnaast komen ook Nico Romeijn (specialist development coach) en Yöri Bosschaart (video-analist) over van Feyenoord. Romeijn zal vanuit zijn rol een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de trainers.

Ferry de Haan is erg blij met de overeenkomst tussen sc Heerenveen en Van Persie. De Haan raakte tijdens de eerste gesprekken onder de indruk van Van Persie's visie als trainer. De Haan op de clubwebsite van de Friezen: "Hoewel Robin aan het begin van zijn loopbaan als hoofdtrainer staat, wist hij ons direct te overtuigen. Het is een ambitieuze, bevlogen en leergierige trainer. Ik denk dat hij heel goed weet hoe hij een groep moet raken, kan enthousiasmeren en motiveren. Ook heeft hij een duidelijke visie op de individuele ontwikkeling van spelers, zowel in de teamtrainingen als ook in de individuele begeleiding."

Van Persie zelf reageert als volgt: "Het trainersvak is veelomvattend en uitdagend, en ik beoefen het met veel passie en plezier. Ik wil graag mijn ontwikkeling voortzetten en de rol van hoofdtrainer sluit perfect aan bij dat streven. Ik ben dan ook verheugd met de kans die sc Heerenveen mij biedt. Sc Heerenveen is een hele mooie eredivisieclub met een rijke traditie en trouwe achterban. Het is een fantastische uitdaging om hier als hoofdtrainer bij te mogen dragen aan de sportieve ambities en ontwikkeling van de club."

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

Succes Robin! 🍀

Hopelijk krijg je de tijd om het team naar je hand te zetten.
En niet als het even tegenzit, men overgaat tot vroegtijdig ontslag.
Dat zou je jonge trainerscarriere een deuk opleveren.
Ik blijf het een verkeerde stap vinden.
RvP had met o21 2x kampioen kunnen worden en dan Feyenoord 1.
De Youth League moeten winnen. RvP is een winnaar wat zoek je bij SC Heerenveen??
10e is een nul teveel ;-)
Het is juist een hele slimme keuze, omdat hij nu een volwassen team gaat coachen. Met hele andere dynamieken, karakters, meer druk (ondanks dat het H'veen is). Ongeacht de Heldenstatus; je wilt niet een Feyenoord 1 coach met enkel jeugdervaring.
Daar verschillen we van mening. Ik denk namelijk dat RvP veeeeeel te goed is voor SC Heerenveen. Marco van Basten werd ook gek dat die middelmatige spelers er niets van begrepen.Maar we spreken over een half jaar af om even te evalueren.
Ik hoop voor RvP dat en jou dat ik ongelijk heb, maar mijn gevoel laat me niet heel in de steek... Tot dan Thomas. (Ik herinner je even aan Giovanni die ook alleen jeugd had getraind, maar wel bij Feyenoord en Giovanni is nog steeds een van de de best presterende coaches die Feyenoord ooit heeft gehad)
Van Pesie neemt wel veel mensen mee, ik hoop dat Zeb Jacobs snel wat kwaliteit kan terughalen voor de academy.

in elk geval, succes Robin! Misschien dat hij wat spelers uit de O21 mee kan nemen om daar ervaring op te doen, een Nesto Groen bijvoorbeeld.
Nesto Groen is toch niet interresant voor Heerenveen? Die moet lekker naar Dordrecht. Denk dat Heerenveen eerder zit te wachten op eerste elftal talenten zoals Sauer, Milambo, Zechiel. De vraag is of Feyenoord die wil laten gaan aangezie ze de grootste talenten het liefst zelf houden werd er gezegd.
Ik vind Groen een twijfelgeval, maar vanuit ons perspectief bedoelde ik. Heerenveen zal inderdaad liever voor grotere talenten gaan. Tegelijkertijd is de realiteit volgens mij wel dat Heerenveen beperkte middelen heeft en inmiddels een middenmoter in het rechterrijtje is geworden. Ze zullen misschien ook wat goedkopere rotatiespelers willen halen.

De namen die jij noemt zal Feyenoord niet laten gaan lijkt me, die zitten al dicht tegen de basis aan.
Ook hier veel mee in zijn kielzog....
Mag het niet hopen. Is gewoon onze toekomstige spits!
Mooie stap voor hem om het vak te gaan leren. Bij Heerenveen maakt het eigenlijk niet uit wat voor voetbal je speelt, je wordt altijd ongeveer 10e met een kleine kans op play-offs. Hopelijk gaat hij het flikken daar!
Het maakt wel degelijk uit voor de fans. Die willen het liefst aanvallend voetbal zien , daarom is van wonderen daar niet geliefd.
Mooi voor hem ik hoop dat hij in de toekomst terug gaat keren