kramer-feyenoord

Nieuws

"Het gaat om winnen en niet altijd om het goede spel"

Dennis

Feyenoord verloor afgelopen week van Atlético Madrid en PSV en won ternauwernood van FC Volendam. Het sprankelende spel tegen SS Lazio in de Champions League thuiswedstrijd is alweer even geleden en zorgt voor licht gemor rondom de club. Dit tot verbazing van Michiel Kramer. 

De oud-Feyenoorder ziet de mindere reeks meer als een incident. “Je kunt, als je in een mindere periode zit, ook gewoon een keer een wedstrijd verliezen. Dat is toch niet meer dan normaal?”, aldus Kramer bij FC Rijnmond. “We moeten ook niet gaan doen alsof nu alles slecht is. Dat doet nu ook iedereen als je een paar keer verliest. Die kan er niks van, die is kut, wat heb je daar aan?”, zo vindt de oud-spits van de Rotterdammers het sentiment momenteel overdreven. 

Volgens Kramer wordt er te makkelijk voorbijgegaan aan de uitzonderlijke prestaties van PSV, die er mede voor zorgen dat de prestaties van Feyenoord als ondermaats worden gezien. “Het feit dat PSV alles heeft gewonnen is ook bijzonder hé. Dat is ook niet vaak gebeurd. Volgens mij hebben ze meer punten dan vorig jaar. Dus zo slecht is het allemaal niet.” Normaal gesproken had PSV ook wat punten laten liggen en zat de Kuipploeg nog volop in de titelrace. 

Dat Feyenoord tegen FC Volendam worstelde verbaasde Kramer niet. Volgens hem zijn wedstrijden tegen dergelijke tegenstanders lastigere potjes dan mensen doorgaans denken. “Tegen dat soort ploegen die heel ver terugzakken, moet je het tempo hoog houden en zo zuiver mogelijk zijn in de passing. Als dat allemaal wat minder is en het tempo is wat lager, kan Volendam lekker in de zestien blijven hangen en met een moment een doelpunt maken. Dat gebeurde ook. Je kunt zeggen dat Trauner daar wat meer had kunnen doen, maar de spits doet het ook aardig natuurlijk. Uiteindelijk win je hem wel gewoon en dan kunnen ze daar blij mee zijn. Het gaat om winnen en niet altijd om het goede spel.”

Delen

Reacties

Als je nu vindt dat het slecht gaat, denk dan ff terug aan 3 jaar geleden. Zo kon het ook.
Tenminste iemand met een nuchtere kijk op de realiteit.
Kramer zegt hier precies zoals het is.
Alleen de media zijn verschrikkelijke trendvolgers die altijd kiezen voor de winnaar, in dit geval psv en doen de rest af als brandhout.
Feyenoord heeft ook vorig seizoen wel zulke wedstrijden gespeeld en werd toen geroemd om het doorzettingsvermogen en het vermogen om wedstrijden nog te winnen in de slotfase.
Maar ja, toen stond feyenoord bovenaan en was het bij de media allemaal hosanna, nu staan we dat niet en kunnen we er niks van.
Kwestie van "is psv zo goed of is feyenoord zo slecht?"
Ik denk het 1e