arne-slot

Nieuws

“Als we zoveel corners krijgen, moet hij venijniger zijn"

Dennis

In de uitwedstrijd tegen Excelsior miste hij voor open doel, om uiteindelijk de wedstrijd af te sluiten met een hattrick. Tegen FC Volendam worstelde hij langere tijd om uiteindelijk diep in blessuretijd toch de winnende te maken. Santiago Giménez oogt de laatste tijd minder scherp om er dan ineens toch weer te zijn. “Zijn doelpunt was belangrijk”, zo zegt Arne Slot in Algemeen Dagblad. 

De Feyenoordtrainer speculeert altijd op een ingeving van zijn 22-jarige aanvalsleider. “Toen Marino Pusic hier nog was, spraken we af: we halen nooit onze doelpuntenmaker het veld af als er nog goals nodig zijn. En die waren nog nodig tegen Volendam.”

Slot erkent dat er altijd een reden is om de Mexicaan in het veld te laten staan. Als er bijvoorbeeld broodnodig een goal nodig is, of als hij nog niet geeft gescoord. Maar ook wanneer er een hattrick gloort. Kortom, er is altijd wel iets te bedenken om hem niet te wisselen. “Dat is zo”, aldus Slot. “Ik wisselde hem laatst toen hij z’n hattrick had gemaakt. Verder blijft hij vaak staan. Voor de wedstrijd tegen Volendam dacht ik wel even: stel dat we veel goals maken...”

Dat laatste gebeurde niet en Giménez kende een moeizame avond tegen de rodelantaarndrager van de Eredivisie. “Als ik kritisch mag zijn, dan vind ik dat hij veel meer moet doen om in balbezit te komen”, zo ziet Slot nog verbeterpunten voor zijn successpits. “En als we zoveel corners krijgen, moet hij venijniger zijn. Zorgen dat hij de bal wel een keer raakt. Dat kan beter.”

Delen

Reacties

Santi moet venijniger zijn bij de vele corners.....
Lijkt mij erg moeilijk want de meeste corners komen amper in de 16 terecht. De tegenstander is juist blij als Feyenoord een corner krijgt, dat is ongevaarlijk
Je vraagt je af hoe Van Gaal op een WK in twee weken zo’n variant erin slijpt waaruit Weghorst de 2-2 tegen Argentinië maakt. Wat kan je daarvan leren voor onze spelhervattingen.
Moeten er wel eens normale corners genomen worden.
Helemaal eens Jeff, en volstrekt onbegrijpelijk idd. Dat professionele voetballers een corner niet goed voor het doel krijgen is echt een bloody schande. En je ziet het overal.