tb2023115tb2023115tb106913

Nieuws

Het grote aftellen is begonnen

Van de redactie

Het blijft ongekend spannend bovenin de Eredivisie. Feyenoord wist gisteren in De Kuip met succes de koppositie te verdedigen tegen AZ (2-1). Met nog twaalf speelronden te gaan is het aftellen begonnen in Rotterdam.

De wedstrijd tegen AZ betekende voor Feyenoord het slotstuk van een op papier zwaar programma direct na de winterstop. De Rotterdammers speelden in korte tijd een reeks wedstrijden tegen de top van de ranglijst, maar staat na de late winst tegen de Alkmaarders nog steeds bovenaan. Het zal de kampioenenkoorts in Rotterdam verder doen laten stijgen.

Voorafgaand aan het cruciale duel met AZ wees Slot op details die beslissend zijn in de top. Zo wist Feyenoord, ondanks een overwicht, niet te winnen in de grote wedstrijden tegen Ajax, FC Twente en PSV. “Wat we beter moeten doen is natuurlijk per wedstrijd afhankelijk. Ajax, PSV en FC Twente waren niet drie gelijkwaardige wedstrijden. Elke wedstrijd had een eigen verhaal. Topwedstrijden liggen hele dicht bij elkaar en dan hangt het van kleine dingen af. Dan moet je hopen dat je daarin beslissend moet zijn”, aldus Slot in het Algemeen Dagblad. De trainer zag dat Feyenoord door een gelukkige goal van Pedersen in de blessuretijd de drie punten pakte tegen AZ. En daarmee eindelijk winst in een topwedstrijd dit jaar. “Van al die topduels was ons veldspel vandaag het slechts, maar het resultaat het best”, aldus Slot.

De competitie is inmiddels tot op bijna twee derde gevorderd. Met een voorsprong van drie punten op eerste achtervolger Ajax is voor de supporters het grote aftellen begonnen. Zeker in de wetenschap dat de Rotterdammers nagenoeg alle zware tegenstanders hebben gehad. Eind maart gaat de ploeg nog op bezoek bij Ajax in de Johan Cruijff Arena. Voor de rest wordt gespeeld tegen clubs waarvan Feyenoord in wordt geacht van te winnen. Zelfs Arne Slot kon niet langer om de kampioenskansen heen. “We staan er goed voor. En als je blijft winnen komt het natuurlijk wel dichterbij. En het is wel zo dat ploegen die vaak hoog eindigen, ook de mindere wedstrijden winnen. Wat dat betreft, geeft dat een goed gevoel en vertrouwen.” 

Toch waarschuwde de trainer voor onderschatting. “Wij moeten elke wedstrijd heel hard werken om tot een goed resultaat te komen. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daar hebben we in eigen stadion niet van gewonnen. We hebben gewoon geen ploeg die makkelijk wedstrijden wint. We worden nooit weggespeeld, maar staan ook nooit met 4-0 voor.” 

Daarmee wilde de trainer even aangeven dat de club weliswaar bovenaan staat, maar er voor Feyenoord geen makkelijke wedstrijden bestaan.

Delen

Reacties

Inderdaad aftellen. We staan niet alleen bovenaan, maar ook drie punten los van de nummer twee en vijf van de nummer drie. Wie had dat verwacht na deze zwaarste weken van deze competitie, waarbij de oponenten nu ook nog eens een zwaarder programma wacht?
Denk dat Fortuna-uit en Sparta-uit de 2 wedstrijden zijn waar we het meeste voor moeten oppassen
Per wedstrijd bekijken maar. Het was typisch voor het ‘oude Feyenoord’ om na alle euforie nu punten te gaan verspelen tegen Fortuna. Ik hoop alleen maar dat we nu inderdaad te maken hebben met een nieuw Feyenoord…
We hebben tot nu toe te veel moeite gehad om tegen verdedigende ploegen de verdediging te kraken; Heerenveen thuis, Fortuna Sittard thuis om er eens 2 te noemen. Wat dat betreft zijn de wedstrijden tegen de zgn. minder sterke tegenstanders, helemaal niet (zo veel) makkelijker dan de topwedstrijden.
Om hier goed doorheen te komen, moeten het voetbal voorin op de flanken véél beter en moet(en) de centrumspits(en) zorgvuldiger worden. Kampioen? Het kan, maar het is en blijft een uphill race.
Het blijft spannend. Als je het programma bekijkt lijkt het logischer dat Ajax meer punten gaat laten liggen dan wij. Laat Ajax maar doorgaan donderdag dan hebben ze in maart dezelfde belasting
Verwacht dat Fortuna uit een hele lastige pot wordt
Zal volgende al wel weer erg moeilijk worden.
Maar dan ook Kokcu weer terug, dan kan als hij start ook Dilrosun weer naar voren.
Gelijk spelletje in Amsterdam en de rest winnen.
Dat we nog bovenaan staan is grotendeels de credit van Arne Slot. Ik denk dat ook de kwaliteit die het medische/ fysio team levert een belangrijke factor is. De spelers zijn fit, de geblesseerde spelers komen eerder terug dan de periode die op de blessure staat ( Timber, Trauner ) .Je merkt ook dat de spelers zich comfortabel voelen met het medi/ fysio team en zelf ook goed op hun lichaam letten qua rust en verzorging.
Ik ga er pas in geloven na Ajax en Sparta uit, maar we staan er goed voor.