karim-el-ahmadi

VK Sportphoto

Nieuws

"Het is goed dat je zo’n tweede keeper achter de hand hebt"

Van de redactie

Timon Wellenreuther speelde tegen Sparta een sterke wedstrijd. Bij een 1-1 stand maakte hij een paar cruciale reddingen, waaronder het stoppen van een strafschop vlak voor de rust. De Duitser pakte de strafschop van Van Crooij klemvast en hield zijn ploeg daarmee op de been.

Met Justin Bijlow op de weg terug van zijn blessure, ziet Karim EL Ahmadi dat Wellenreuther zich inmiddels wekelijks onderscheid. “Het is goed dat je zo’n keeper hebt. Hij houdt je twee keer op de been. Je kan hier 2-1 achter komen en in de Arena 3-2 achter komen. Dat waren echt punten die hij voor je pakt”, zo zegt de oud-Feyenoorder bij ESPN.

El Ahmadi denkt desalniettemin niet dat er een tweestrijd tussen de doelmannen gaat ontstaan. “Nee, Justin Bijlow is een fantastische keeper. We hebben eerder gezien dat hij er direct staat na een blessure. Maar het is altijd goed dat je zo’n tweede keeper achter de hand hebt.”

Door de winst in de stadsderby verstevigde Feyenoord de koppositie in de Eredivisie en stevent de club af op de zestiende landstitel. King Karim vind dat Feyenoord terecht bovenaan staat. “Over het algemeen straalt het hele elftal uit dat ze kampioen willen worden. Dat is al week in en week uit zo. Ze zijn de fitste ploeg van Nederland en ook fysiek de sterkste. Ze hebben bovendien de beste verdedigers.”

El Ahmadi twijfelt niet meer hoe deze competitie gaat aflopen. “Het gaat een verdiend kampioenschap worden. Want die acht punten gaan ze niet meer weggeven.”

Delen

Reacties

En de beste middenvelders en de beste spits, maar dat is voor de analytici maar moeilijk om toe te geven.