wellenreuther

VK Sportphoto

Analyse

Spelersrapport Sparta-Feyenoord: Wellenreuther wederom van grote waarde

Van de redactie

Feyenoord zette op Het Kasteel een grote stap richting de Coolsingel. Concurrent Ajax verspeelde kostbare punten, waar Feyenoord vakkundig van profiteerde. Dit zijn de cijfers die door jullie, de bezoekers van 1908.nl, zijn gegeven aan de spelers van Feyenoord. Bedankt daarvoor!

Timon Wellenreuther: 8,8
De keeper van Feyenoord vertolkte voor de tweede achtereenvolgende wedstrijd een heldenrol. Tegen Ajax maakte hij in de slotfase een wereldredding op de inzet van Mohammed Kudus, waar hij tegen Sparta een één-op-één en een penalty van Vito van Crooij pakte. Dik verdiend de 'man of the match'!

Marcus Pedersen: 6,8
De Noor deed het naar behoren in tegen Sparta. Hij had het in het begin van de wedstrijd aardig lastig met de vlugge Japanner Koki Saito, maar kreeg hem daarna beter onder controle. Een ander type back dan Geertruida, maar Pedersen verving hem prima. 

Gernot Trauner: 7,2
De Oostenrijker was in de week voorafgaand aan het duel met Sparta het grootste vraagteken, maar bleek fit genoeg om te starten. Dat toonde zich ook, want zoals altijd was hij de degelijkheid zelve. 

Dávid Hancko: 8,0
Hancko deed maar weer eens wat zijn compagnon in het centrum van de defensie nog niet lukt in een Feyenoordshirt: scoren. Verdedigend weer goed, sterk in de passing en ook nog scoren: een zeer goede wedstrijd voor de Slowaak. 

Quilindschy Hartman: 6,8
De linksback van Feyenoord keerde terug van zijn eerste week met een vertegenwoordig elftal. Speelde niet zijn sterkste duel, maar in zijn passing brengt hij altijd iets extra's aan het elftal. 

Mats Wieffer: 6,7
De kersvers international was zeker niet de beste aan de kant van Feyenoord vandaag, maar zijn ondergrens lijkt ook redelijk hoog. Zakte dit seizoen nog niet één keer door het ijs. Wellicht wat vermoeidheid van een weekje Oranje?

Orkun Kökçü: 7,3
Tijdens de ramadan weer zo'n prestatie neerzetten; de Turk krikt zijn transferwaarde zo ongeveer met de week meer omhoog. Wordt in verband gebracht met de nodige clubs uit de Premier League, maar dat lijkt hem niets te deren, want hij blijft precies doen wat hij het hele seizoen al doet. 

Sebastian Szymański: 7,0
Had vandaag, met een persoonlijke 'expected goal' van 1,16 xG, zeker een goal kunnen maken voor Feyenoord. Maar buiten het afmaken van de kansen om speelde de Pool een prima pot. Zijn fluwelen linkerbeen blijft een groot wapen voor de Rotterdammers. 

Alireza Jahanbakhsh: 7,0
Wat was zijn assist op Santiago Giménez prachtig. Het steekballetje naar de Mexicaan naderde perfectie, waarmee Feyenoord op een 1-2 voorsprong kwam. Verder was hij niet heel zichtbaar, maar viel hij ook zeker niet uit de toon. 

Santiago Giménez: 7,8
Even leek hij af te stevenen op een frustrerende middag, toen hij na een goede teruggetrokken voorzet van Paixão huizenhoog over schoot. Maar nog geen minuut later tekende hij alsnog voor zijn treffer, waarmee hij het record van in de meeste uitwedstrijden op een rij scoren, nu op naam van Ove Kindvall, evenaarde. 

Igor Paixão: 8,0
De Braziliaan verving de geschorste Oussama Idrissi, en deed dat met verve. Scoorde voor rust, en in de tweede helft liet hij met een aantal acties zien waarom hij naar Feyenoord is gehaald. Had er zeker twee assists bij kunnen hebben als Szymański en Giménez het vizier iets scherper hadden gehad. 

Delen

Reacties

'Het steekballetje naar de Mexicaan naderde perfectie'

Hoezo naderde? Het wás gewoon perfectie! Als Modric zo'n bal geeft heeft de hele wereld het erover.
Paixao heerlijke speler. Idrissi is in vorm laatste weken, maar ik zou Paixao ook tegen 020 in de basis willen zien!
Mooi voor die Wellenreuther, was gewoon heel goed. Paixao was echt hele wedstrijd gevaarlijk.

Er kan misschien weer een club bij vwb interesse in Arne Slot. Chelsea gooit de trainer eruit, hebben ze voor 20 miljoen gehaald. Dan gooi je dit jaar 2 trainers eruit, zal ook miljoen of 30 minimaal kosten. Complete waanzin.
Ik zie in Paixao steeds meer een Sinisterra 2.0. Zo behendig en snel, dat je eigenlijk al weet dat hij er langs is voordat hij de bal heeft aangenomen. Kan zich volgend jaar prima ontwikkelen in de CL denk ik, met Idrissi er achter voor de zekerheid. En dan kan de focus op de rechtsbuitenpositie