Jamie Carragher en Dirk Kuyt

Nieuws

"Het is niet zoals Rafael Benítez of Jürgen Klopp hier binnenkwam"

Van de redactie

Hoewel Arne Slot in Nederland te boek staat als een van de beste Nederlandse trainers van het moment, is hij in Engeland nog een grote onbekende. Dat de Feyenoordtrainer onderweg is naar grootmacht Liverpool FC, kan dan ook rekenen op enige sceptisch van clubicoon Jamie Carragher. 

Carragher verwoorde het bij Sky Sports als volgt: "Het is niet zoals toen Rafael Benítez of Jürgen Klopp hier binnenkwam." De Liverpool-legende doelt daarmee op de prijzenkast van Slot, die in zijn ogen een stuk minder aansprekend is dan die van zijn illustere voorgangers. Benítez had als trainer van Valencia twee landstitels en de UEFA Cup gewonnen, voordat hij in beeld kwam van Liverpool. Klopp werd op zijn beurt twee keer kampioen met Borussia Dortmund en bereikte de finale van de Champions League. 

In Nederland mag Slot te boek staan als iemand die Feyenoord binnen een paar seizoenen omtoverde van een dolende club naar eentje met klinkende prestaties, in Engeland ziet men een trainer die tot dusver eenmaal kampioen werd en een nationale beker won. De verloren Conference League-finale ten spijt. “Dat maakt je nog geen trainer van Liverpool”, zo zegt Carragher, die zijn gehele loopbaan uitkwam voor de Merseyside-club. "Van Feyenoord naar Liverpool is een enorme stap."

Delen

Reacties

Dat is toch juist de ultieme kick?
Van wie tf is Arne Slot naar beminde demigod.
Ik heb er groot vertrouwen in dat dat LFC ook zal meemaken al is het een ander verhaal.
Maar gezien het aanvallend Engelse spel skuit dat meer aan aks,de,Eredivisie dus denk dat hij het daar nog beter doet dan hier, zij het sat de verdediging daar iets anders reageert. Harder. Maar daar komt ie wel uit.
Correcties: *sluit en * als.
Veel te vroeg..
Easy money maakt simpele mensen arrogant.
We kennen allemaal de vaardigheden en een paar stekeltjes van Arne. Ik maar een paar dingen bedenken waarom hij niet zou kunnen slagen bij FCL. We weten niet hoe hij omgaat met een type Ronaldo (als ze die al hebben) die niet wil luisteren (splijtzwam). Het bestuur trekt spelers aan waar Slot niet om gevraagd heeft, dit is een potentiele reuze banaan om over uit te glijden. Nederland is erg beschaafd waar het journalisten betreft. De paparazzi in Engeland laten je geen moment met rust, verzinnen of dikken dingen aan. Daar moet Arne boven blijven staan nooit op reageren. En hij moet ook niet zijn ongenoegen blijven uiten over iets in een bijzinnetje.
Ik hoop natuurlijk dat hij de harten van de belangrijke mensen snel weet te veroveren: spelers, supporters, bestuur en de kwaliteit sport reporters, kortom iedereen positief verbaasd
"Van Feyenoord naar Liverpool is een enorme stap."

Vooral kwa geld, voor de rest valt het enorm mee. Liverpool speelde niet eens CL dit seizoen en werd uitgeschakeld door de Italiaanse nr 6 waar wij pas na penalties verloren vd nr 5.
Klopt helenaal. Alleen M City is mijlenver uit zicht. Niet zo gek met hun beurs die door derden gevuld blijft. Is toch helemaal geen kunst. Geven die lui dat geld aan Almere City, NAC, Roda, Overmaas, DRL of wie dan ook. Dan zijn die clubs uit zicht. De rijksten zullen altijd winnen. We kunnen allemaal met een bijna zekerheid de vier CL finalisten van volgend seizoen opnoemen. Alle wedstrijden daarvoor is een beetje rondppmpen van geld en niks meer!
Ja, de stap van Feyenoord naar Liverpool, of überhaupt van de Eredivisie naar de Premier League, is enorm. En ja, Slot heeft niet dezelfde status als Benitez of Klopp. Maar mijn hemel wat een simpele reacties uit Engeland zeg.

'Hij is maar 1 keer kampioen geworden'
'Hij werd pas kampioen toen Ten Hag wegging' (dit is de allerdomste uitspraak die ik voorbij heb zien komen)
'Hij staat 9 punten achter op PSV'

Allemaal scorebordjournalisten. Dat ze daar de Eredivisie totaal niet volgen kan ik volledig begrijpen, wij volgen ook de Zweedse Allsvenskan niet. Maar pretendeer dan niet alsof je er wel verstand van hebt.

Arne, ik hoop zo dat je al die bijdehantjes de mond gaat snoeren.
Het is nog erger: Klopp werd in 7 jaar 2x kampioen met Borussia en Slot 1x in 3 jaar met Feyenoord. En in dat ene jaar bij AZ was hij zonder corona waarschijnlijk ook kampioen geworden.
CL finales halen is voor Nederlandse clubs vrijwel onmogelijk ivm de gigantische financiële achterstand.
Hij hoeft van mij niet weg hoor ….
Arrogante kwal … ze doen net of Liverpool buiten categorie is .. had dan van atalanta gewonnen die echt niet veel beter is als Feyenoord…
Jamie carragher staat on Engeland een beetje op hetzelfde level als valentijn Driessen en wordt continu in de zeik genomen door zijn collega's.
Dus ik denk dat zijn mening nier heel veel waarde zal hebben....
Volgens mij denken ze daar dat we uit een bananenrepubliek komen.
Nee joh , ze overschatten zichzelf gewoon enorm.Denken dat zij het uitgevonden hebben terwijl die hele competitie alleen zo goed is geworden door buitenlandse spelers en trainers
En geld natuurlijk. Zonder die gigantische miljoenengiften had het helemaal niks geweest. Kijk naar hun nationale team. Al jaren een bierelftal niveau. Dat kan je met smakken geld niet kopen. Dat is het echte Engelse niveau. Vergelijk het een beetje met een oerlelijke vrouw. Die kan je opsmukken met een lading smink, maar je blijft daar doorheen kijken. Het is niks meer dan de waarheid verdoezelen.