arne-slot-volendam

Nieuws

"Stap naar Premier League is groot, Slot moet niet dezelfde fouten maken"

Van de redactie

Engeland is in rep en roer met de aanstaande benoeming van Arne Slot als coach van Liverpool FC. De 44-jarige Bergentheimer maakte bij Feyenoord in drie seizoenen indruk, maar is niet een grote naam uit het trainersgilde waar de Premier League topclub voorheen voor koos.

Eerder toonde Liverpool-icoon Jamie Carragher zich al sceptisch over de naderende aanstelling, en ook clublegende Graeme Souness stelt zich terughoudend op. "Mijn grootste zorg is niet de relatieve onervarenheid van Slot, maar het feit dat hij afkomstig is uit de Nederlandse competitie", zo zegt hij in The Daily Mail”. 

Volgens de inmiddels 70-jarige Souness, die met Liverpool vijf landstitels en drie keer de Europa Cup I won, is de stap naar de Premier League groot gebleken. Slot moet daar volgens hem van leren. "Kijk maar eens hoe het met Erik ten Hag is gegaan. Hij vertrouwde op de spelers die goed waren in de Eredivisie. Hij betaalde honderd miljoen voor Antony en er waren er meer die de laatste jaren niet slaagden.” Souness kan ze allemaal opnoemen. "Denk aan Donny van de Beek, Andre Onana, Lisandro Martínez, Memphis Depay, Hakim Ziyech en Davy Klaassen", somt hij op. "Allemaal spelers met een grote reputatie in Nederland. Jarenlang waren de Nederlanders een verrijking: Gullit, Van Basten en Rijkaard gingen naar Italië. Bergkamp, Van Persie en Robben schitterden in de Premier League."

De slechte ervaringen met Nederlandse trainers van de laatste tien jaar, zorgt volgens Souness voor de terughoudendheid rondom Slot. “Frank de Boer heeft het na vier titels met Ajax maar vijf wedstrijden uitgehouden (bij Crystal Palace, red.), Ronald Koeman stond onderin toen Everton hem ontsloeg en Ten Hag is bij United ook geen succes gebleken. Slot moet niet dezelfde fouten maken. Het is bewezen dat het gat van de Eredivisie naar de Premier League immens is". 

Delen

Reacties

Mee eens. Slot doet er verstandig aan geen spelers uit de Eredivisie mee te nemen. Al is het alleen al door niet op Ten Hag te lijken.
Denk dat Slot binnen twee jaar terug in De Kuip is. Deze man is nog lang niet klaar voor een stap hoger.
Liverpool FC gaat Slot zijn voeten kussen net zoals wij al drie jaar lang gedaan hebben

Let maar op!

Hij maakt ze kampioen en wint de CL met Liverpool
Arne gaat niet dezelfde fouten maken van die kale debiel in Manchester..
Ze mogen hem ook gewoon terug geven hoor als ze het niet vertrouwen.
Toch wel toevallig dat het een paar ex-Ajax trainers zijn die het verpest hebben daar. Blijkt dat die bravoure in Engeland dus niet werkt. Maar Arne Slot is totaal het tegenovergestelde.
Ja, al die Ajax-trainers hadden hier superieure budgetten en dito spelers tot hun beschikking en dat voordeel viel daar volledig weg. Zeker als je het dan zo over de balk smijt; Antony voor 100 miljoen was natuurlijk complete waanzin, 52 miljoen voor Onana gaat ook nergens over.
Mooie analyse. Alleen- Ronald Koeman deed t best goed in Engeland. Het eerste jaar met Southampton clubrecords gehaald. Overstap naar Everton daarna pakte niet goed uit. Hij is wel de de uitzondering. En ook de enige trainer die van Feyenoord kwam - toevallig
Met die vergelijking met Ten hag begitnt hij al met een achterstand, die engelse pers is medogenloos, ik hoop dat Arne het tegendeel zal bewijzen, maar makkelijk zal het zweker niet worden, Succes Arne.
Slot is een stuk intelligenter dan zijn voorgangers, nuchter en heeft mensenkennis. Die gaat daar 100% slagen.
Liverpool heeft in paar weken tijd alles weggegeven, dat is gunstig voor Arne.
Met Salah zijn wat problemen, die kon al eerder naar de woestijn. Hij zal aardig budget krijgen en ik kan wel begrijpen als hij Geertruida mee neemt.
Die kan op meerdere posities spelen en op termijn plek van van Dijk innemen.
Hoeveel trainers zijn nu echt een succes? Vrijwel allen worden ontslagen binnen paar jaar
Slot heeft laten zien dat hij een ploeg echt veel beter kan laten voetballen. Hij moest zo'n beetje ieder seizoen beginnen met een nieuwe selectie en wist er toch fantastische prestaties uit de halen ook al waren het niet de beste spelers. Ik ben echt benieuwd hoe hij het gaat doen als hij veel betere middelen tot zijn beschikking heeft.
Die fout gaat Arne niet maken let maar wordt een wereld trainer
Dit is een goed onderbouwde reactie. Het zou voor ons enerzijds lekker zijn als hij er 1 of 2 meeneemt voor enorme bedragen. Aan de andere kant is dat in het verleden inderdaad vaak geen succes gebleken.
Vd belt en zerrouki denk ik dan meteen aan.