ramiz-zerrouki

Nieuws

"Het is voetbal, we willen die duels volgens mij ook graag zien"

Dennis

In de competitiekraker tussen Feyenoord en PSV (2-2) kwamen de Rotterdammers al snel op achterstand door een goal van Malik Tillman in de vierde minuut. Volgens Ramiz Zerrouki had zijn ploeg daarna even de tijd nodig zichzelf te herpakken. “Het is altijd een tik wanneer je snel achter komt”, zo zegt hij op de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 

De 25-jarige middenvelder zag Feyenoord daarna de rug rechten, “Ik denk dat onze reactie daarop wel goed is geweest. We hebben de achterstand uiteindelijk omgezet in een voorsprong. We weten wat we kunnen en laten ons niet gek maken. Dat is een kracht van ons”.

Zerrouki vocht in Eindhoven op het middenveld verbeten duels uit met directe tegenstander Tillman. De Algerijnse international vin dat dergelijke duels bij een topper horen. “Je probeert het elkaar moeilijk te maken en te voorkomen dat de ander in zijn kracht komt. Als hij aan de bal komt en de ruimte heeft, kan hij het spel maken. Daar probeer je op in te spelen, dat doet hij ook bij mij.” Na een stevige confrontatie gaf scheidsrechter Serdar Gözübüyük beide spelers vlak na rust de gele kaart. Zerrouki kan zich niet vinden in die beslissing. “Ik vond het onnodig dat het zo werd bestraft. Het is voetbal, we willen die duels volgens mij ook graag zien. Er mag toch strijd zijn? Als het dan zo snel wordt afgekapt, dan vind ik dat een beetje jammer.”  

Met het gelijkspel schiet Feyenoord op de ranglijst weinig op. “We wisten dat het moeilijk zou worden. Het gat was tien punten en na vandaag blijft het tien punten”, zo zegt Zerrouki die prolongatie van de titel daarmee uit zicht ziet verdwijnen.

Delen

Reacties

De essentie van dit artikel is het misgevoel van de aangewezen scheidsrechter. Niet de eerste keer dat deze man de wedstrijd beïnvloedt en dus de hele boel op scherp zet.
Tillman kreeg geen tweede gele kaart na het woest weggooien van de bal. Op de beelden zie je helaas en duidelijk de afwegingen van de scheidsrechter.
Daarnaast: in het geval van de gele kaart van Wieffer zag je dat De Jong juist Wieffer vasthield.
Gezien het feit dat zowel De Jong als als ook dit jaar Robin Pröpper blijkbaar met een maagdenvlies om zich heen mogen spelen krijgt Wieffer gewoon een gele kaart.
Prima en verdiend dat psv kampioen wordt, maar bespaar ons deze zichtbare willekeur. Laat Feyenoord maar lekker voetballen.
Nog een noot: het gemekker neemt maar toe.
Zeist heeft daar een beleid op maar iedere vrije trap of gemeende overtreding levert een belegering op de scheidsrechter zonder gele kaarten als gevolg. Ergo: de scheidsrechter gaat zich nog verantwoorden ook, triest genoeg.
Laten wij niet vergeten dat doro deze miskoop de 2-2 viel. Ik hoop dat feyenoord hem snel van de hand doet. Als je de beelden terugkijkt dan zie je het bij hem misgaan en hij laat Til daarna lopen.