timber

VK Sportphoto

Nieuws

Timber: "Uiteindelijk kregen wij wel controle"

Van de redactie

PSV - Feyenoord eindigde zondagmiddag in een 2-2 gelijkspel. De strijd tussen de nummers één en twee op de ranglijst was een intens duel, maar zonder winnaar. Quinten Timber maakt stappen in zijn ontwikkeling dit seizoen. Die ontwikkeling is ook bondscoach Ronald Koeman niet onopgemerkt gebleven. Timber zit in de voorselectie van het Nederlands Elftal en sprak na afloop over het duel tegen de Eindhovenaren en 'eerste stap' richting een debuut in Oranje.

"Het was intens en pittig, maar dat was te verwachten als je de vorige wedstrijden hebt gezien. We wilden graag winnen hier, maar dat is helaas niet gebeurd. Het was inderdaad intens", begint Timber tegenover ESPN. Vooraf had Feyenoord een duidelijk strijdplan. "Je kon het wel een beetje zien als wij de bal niet hadden. We lieten Ramalho vrij en vanuit daar wilden wij druk zetten."

Ondanks een plan, kwam de ploeg snel op achterstand. De thuisploeg had met name in de eerste helft de overhand. "We hadden het best wel lastig en zij speelden er goed onderuit.", concludeert Timber. Na rust begon Feyenoord sterk en kwam na een sterke fase op voorsprong in het Philips Stadion. "Uiteindelijk kregen we wel controle en de tweede helft kregen zij bijna geen kansen meer", vervolgt Timber. Dat PSV nog terugkwam tot 2-2 was geen verrassing. "Dat zie je eigenlijk heel het seizoen al. Ze zijn nog steeds ongeslagen dus alle credits naar hun. Misschien is 2-2 ook wel een terechte uitslag."

Timber zit in de voorselectie van het Nederlands Elftal. Arne Slot reageerde afgelopen vrijdag op de persconferentie als volgt: "Dat is een mooie boost voor hem richting de volgende weken. Hoe hij zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld dan zou ik dit bijna een logisch gevolg noemen." Timber zelf ziet het vooral als eerste stap. "Ik kreeg een appje, heel mooi. Het is een mooie eerste stapje en een goed teken denk ik. Dit smaakt naar meer. Ik ben dit seizoen fitter en ik kan het langer volhouden ook."

Delen

Reacties

Wil niet negatief zijn maar.. Timber moet echt minder postbode spelen.. hij maakt nog te vaak een "run" terwijl een simpel pass beter is.
Vind Timber echt geweldig dit seizoen. Oogde tegen Groningen erg vermoeid maar vandaag de beste Feyenoorder.
De tweede helft was inderdaad voor ons in tegenstelling van de eerste. Jammer van de goal van Til . Gelijk spel terecht! Tot volgende week Kameraden 🍻
Ik hoop nog een jaartje van Quinten genieten en dan mooie stap maken