bijlow

Nieuws

“Het mooiste is dat hij altijd de bal aanvalt"

Van de redactie

Justin Bijlow is bijna geruisloos teruggekeerd tussen de palen. De doelman kampte geruime tijd met blessureleed en werd verdienstelijk vervangen door Timo Wellenreuther. Nu is hij terug en keept hij alsof hij nooit is weggeweest. Willem van Hanegem is dan ook zeer te spreken over de doelman.

“We weten dat het gewoon een hele goede keeper is”, zo vertelt de Kromme aan Algemeen Dagblad. Dat Bijlow vlak voor zijn blessure een paar mindere wedstrijden zou hebben gespeeld spreekt Van Hanegem tegen. “Ik heb helemaal geen mindere fase gezien.”

Aanvallen
Naast zijn keeperskwaliteiten geniet Van Hanegem vooral van de speelstijl van Bijlow. “Het mooiste is dat hij altijd de bal aanvalt. Dat is geweldig om te zien van een keeper. Datzelfde zie je bij goede spelers. Hele goeie spelers wachten niet op het moment dat een bal op hun kop valt. Goede koppers vallen de bal ook aan. Dat doet Bijlow ook altijd.”

De Feyenoordlegende ziet wel een keerzijde aan de speelwijze van Bijlow. “Dat heeft hem waarschijnlijk wel een keer een blessure gekost. Dan moet je na gaan denken en de momenten gaan herkennen. Wanneer kan ik het wel doen, zonder een blessure op te lopen. Maar het is gewoon een goede keeper die gozert”.

Delen

Reacties

Natuurlijk ga ik niet zeiken over Justin, want hij is gewoon een fenominale keeper. Toch denk ik dat Wellenreuter de goal van RKC had voorkomen. We zullen het nooit weten...
Door de benen van Hancko als je op je verkeerde been staat? Die hebben niet veel keepers…
Alle lof voor Timon, maar Justin is op alle facetten beter