spandoek-feyenoord-nec

In beeld

Het verhaal achter "Ja, zo gaat dat met die dromerij, dromen gaan ook weer zo snel voorbij"

Stan

Enkele seconden voor het laatste fluitsignaal durfden de supporters van Feyenoord het aan: er werd een groots spandoek ontvouwd met de tekst: 'Ja, zo gaat dat met die dromerij, dromen gaan ook weer zo snel voorbij', wordt een liedje van André van Duin, die ook op het spandoek te zien is, gequoot. Het is een plaagstoot richting de aanhang van N.E.C. bij wie de aanloop richting de bekerfinale vooral in het teken stond van een ander Nederlandstalig nummer.

In Nijmegen was hét de bekerfinale-hit: 'Dans je de hele nacht met mij', van De Sjonnies (oorspronkelijk Karin Kent), die tevens verantwoordelijk zijn voor de goaltune van N.E.C. 'Japapa'. Oud-lid van de groep Ronnie Ruysdael treedt inmiddels solo op met de nummers en is dan ook een graag geziene artiest als er in de Keizerstad wat te vieren valt. De 'Lee Towers van N.E.C.' was gisteren ook aanwezig bij De Kuip om de fans van de Nijmegenaren op het fanplein te vermaken en liet daar ook weer het 'Dans je de hele nacht met mij' klinken. 

Het nummer is dit seizoen steeds vaker te horen in het Goffertstadion en toen gedurende het seizoen de bekerdroom van N.E.C. realistischer werd, vormden de zinnen uit het lied 'Die droom van jou is niet zo slecht. Ja, die droom van jou en mij is echt!', de lijfspreuk van de Nijmeegse club richting de bekerfinale. Er werden maar liefst twee nieuwe versies van het lied uitgebracht, de leus was te zien op een speciaal bekershirt en ook de sfeeractie in De Kuip verweest naar de tekst uit het nummer. 

Reactie Feyenoord
Ook bij de achterban van Feyenoord was de invloed van het N.E.C.-lied bekend en dus kwam het Legioen, toen de bekerwinst de Rotterdammers niet meer kon ontgaan, via een spandoek met een ludieke reactie. Op het grote doek dat enkele seconden voor het laatste fluitsignaal van arbiter Serdar Gözübüyük verscheen op de Noordzijde, was de volgende tekst te lezen: 'Ja, zo gaat dat met die dromerij, dromen gaan ook weer zo snel voorbij'. Het is een zin uit het liedje 'Dromen' van André van Duin en verwijst uiteraard naar de uiteengespatte bekerdroom van de Nijmeegse tegenstander. Daarbij was ook het hoofd van 'Willempie', een typetje van de Rotterdamse cabaretier, op het spandoek te zien. 

Voorafgaand aan de bekerfinale werden er door de Feyenoord-supporters al een aantal gehint naar het spandoek en de bijbehorende reactie op de N.E.C.-aanhang. Zo waren er in Nijmegen en omstreken meerdere posters opgehangen met de afbeelding van André van Duin. 

Lof voor N.E.C.
Ondanks dat N.E.C. niet wist zege te vieren tegen Feyenoord maakte de supporters er een feestje van tijdens de bekerfinale. De in ruim 150 bussen aangekomen aanhang zorgde voor een uitstekende sfeer en een prachtige sfeeractie in De Kuip. Feyenoord-spelers Alireza Jahanbakhsh, die in 2013 bij N.E.C. neerstreek in Nederland, en de geblesseerde Quilindschy Hartman waren in de reacties van een Instagram-post over de Nijmeegse sfeeractie dan ook lovend over de supporters van de uitspelende ploeg.

Luister hieronder naar 'Dans je de hele nacht met mij' van de Sjonnies en 'Dromen' van André van Duin:

Delen

Reacties

Het waren geweldige acties van beide clubs , de sfeer was uitstekend en ja...de reactie over t laatste doek plus posters zijn gewoonweg geweldig...
Mooie acties. Vraag me wel af of de doeken voldoende brandwerend zijn? Brandend doek boven een supportersvak lijkt me gevaarlijk.
Zijn zeker voldoende brandwerend. Genoeg wedstrijden gehad met fakkels onder het doek. Geen problemen. Uiteindelijk brand alles als het maar warm genoeg wordt
Bizar https://nos.nl/artikel/2517762-aboutaleb-fakkels-uit-stadion-houden-lastig-meegenomen-in-intieme-delen
Die doeken waren gaaf. De tokkies die fakkels op die doeken gooien nogal dom en vervelend.