gimenez-1

VK Sportphoto

Nieuws

“Het zit voortdurend vol met scouts die hem komen bekijken”

Van de redactie

Santiago Giménez kwam voor de winterstop veelal als invaller binnen de lijnen, maar is inmiddels de onbetwiste eerste spits van Feyenoord. Volgens Arne Slot heeft dat vooral te maken met het toegenomen uithoudingsvermogen van de Mexicaan en was er altijd vertrouwen in zijn kwaliteiten. 

“Waar Giménez staat, is nog behoorlijk hetzelfde op heel veel gebieden. Als Santiago er het laatste halfuur in kwam in het verleden, was hij ook gewoon dreigend, maakte hij goals en was hij gevaarlijk. Het is niet zo dat je een half jaar geleden dacht als je hem zag invallen: wat moeten we daar nou mee? Het grote verschil is dat hij het langer kan volhouden. Hij kan langer dan een halfuur op het veld staan in onze manier van spelen”, aldus de trainer in het Algemeen Dagblad.

De afgelopen zomer aangetrokken Mexicaanse international is inmiddels helemaal geland in Rotterdam. “Hij is van dag één heel populair geweest bij onze supporters. Wat ik knap vind: dat je uit Mexico komt en je past je zo snel aan binnen en buiten de lijnen. Dat is een groot compliment waard. Maar ook eentje richting zijn teamgenoten die ervoor zorgen dat hij zich op het veld zo thuis voelt”, zo vertelt Slot.

De 21-jarige spits scoorde tot dusver negen goals in de competitie, twee in de KNVB Beker en vijf in de Europa League. Door zijn productiviteit staat hij op de radar van grote clubs uit Europa. “Het zit voortdurend vol met scouts die hem komen bekijken”, zegt Dennis te Kloese. Volgens de algemeen directeur van Feyenoord is er van concrete interesse nog geen sprake en is de spits voornemens om nog wat langer in de Eredivisie te spelen. Te Kloese kan zich vinden in die gedachtegang. “Hij staat ook pas sinds de winterstop echt in de basis”.

Delen

Reacties

Je leest weinig over interesse in Hancko, terwijl Rutger zegt dat daar volop interesse voor is.
@ftm Dat van die 25 miljoen kan toch niet waar zijn? Ff serieus... Ontkracht het a.u.b.
Stond een 1 bij, dus ergens klopt het wel. Misschien alleen dat gedeelte dat Benfica interesse heeft. Maar Benfica is kansloos als er een club uit Engeland komt. Die bieden even 2x meer.
Maar Santiago wilt niet eens weg. Die wilt alleen weg als er een enorm goed bod komt.
Die scouts weten de weg naar de Kuip, tegenwoordig weer goed te vinden. Dat is ook wel eens anders geweest.
dat laatste is toch wel heerlijk om te horen
Dat we volgend jaar Champions League spelen gaat ervoor zorgen dat spelers alleen voor de hoofdprijs weg gaan... En ook dat het voor spelers van een hoger segment interessanter word om voor Feyenoord te kiezen...
Uiteraard was een speler als Szymanski al 'hoger segment' dan bijvoorbeeld Til vorig jaar. Ik denk echt dat het visitekaartje van Feyenoord in de conference league onder het spel van Slot spelers over de streep trekt. Zo ook een Hancko.
Zulke spelers kunnen behouden en soortgelijke aantrekken betekent relatief al(weer!) flinke groei. Dus met een CL budget en mogelijk een laatste jaar Slot (?), zou er veel mogelijk moeten zijn.