bijlow

Nieuws

Hiele: "Bij topclubs kijken ze ook naar die statistieken"

Van de redactie

Door zijn polsblessure mist Justin Bijlow niet alleen meerdere wedstrijden van Feyenoord, ook in de strijd voor een plek onder de lat van het Nederlands elftal wordt hij teruggeworpen.

Ronald Koeman is onlangs begonnen aan zijn tweede termijn als bondscoach bij Oranje. Een vaste eerste keeper heeft zijn voorkeur. Gezien zijn leeftijd (25), ontwikkelpotentie en vorm van de laatste weken, zou Bijlow daarop een goede kans maken. De polsblessure werpt hem nu terug. Het Nederlands elftal speelt interlands op 24 en 27 maart en het is onduidelijk of Bijlow op tijd daarvoor fit kan zijn.

Sinds het seizoen 2018-2019 miste Bijlow meer dan zeventig wedstrijden door blessures. “Dat zijn grof gezegd twee hele seizoenen”, zegt oud-Feyenoord-keeper Joop Hiele in Algemeen Dagblad. “Dat stremt hem wel, uiteraard. Hij moet elke keer terugkomen. Tegelijkertijd komt hij uit een goed nest en zit er een goede kop op. Je weet ook niet in hoeverre die blessures voortkomen uit pech, maar een feit is dat het hem wel gebeurt. Hij heeft absoluut de potentie om verder te komen en wordt toch geremd door al die blessures. En bij topclubs kijken ze ook naar die statistieken, hè?”, aldus de oud-doelman die maar liefst 352 competitiewedstrijden voor Feyenoord speelde.

Hiele denkt niet dat Bijlow op tijd fit is voor de eerste interlandreeks. Die interlandperiode komt snel. Ik kan me niet voorstellen dat-ie die redt, al weet je nooit hoe een koe een haas vangt”. De blessure zorg voor een valse start onder de nieuwe bondscoach, zo voorspelt Hiele. “Dan loopt hij er weer achteraan, terwijl er met de nieuwe bondscoach een nieuwe opening is. Als Justin fit was en had kunnen laten zien wat hij de laatste weken heeft laten zien, dan had hij een behoorlijke mogelijkheid gehad. We hebben meer goede opties, met Mark Flekken, Jasper Cillessen en Andries Noppert. Bijlow is de jongste, maar met zijn blessure wordt het wel een wat lastiger verhaal.”

Ook voor Feyenoord komt de absentie van Bijlow uiteraard zeer ongelegen. “De toekomst moet uitwijzen hoe groot het gemis is in deze periode. Bovenal is het gewoon ontzettend vervelend voor Justin. En als je naar het totaalplaatje kijkt ook voor Feyenoord en het Nederlands voetbal”, aldus Hiele.

Delen