higler

Nieuws

Higler fluit bekerkraker; leidsman bij Feyenoord onder vergrootglas

Dennis

Vorige week maakte de KNVB bekent dat Dennis Higler de leiding heeft over de bekerkraker tussen Feyenoord en PSV. De aanstelling van de 38-jarige scheidsrechter zal in het Rotterdamse kamp met weinig enthousiasme zijn ontvangen.

Wedstrijden van Feyenoord, waarin Higler de leidsman was, eindigden veelal met frustraties en discutabele momenten. De laatste keer dat Higler een wedstrijd van Feyenoord floot, zorgde zijn optreden eveneens voor de nodige ergernissen bij zowel de spelers als de supporters van beide teams. Feyenoord verloor met 1-0 in Enschede, maar na afloop ging het vooral over een charge in het zestienmetergebied van FC Twente-aanvoerder Robin Pröpper op Feyenoord spits Santiago Giménez. Higler wuifde het weg en liet het duel verder spelen, zoals hij die middag wel meer inconsequente beslissingen nam.

De cijfers wijzen uit dat Higler na Allard Linthout de scheidsrechter is waarmee de Rotterdammers het minste succes boeken. In het eerste seizoen onder leiding van Arne Slot werden er geen punten gepakt met Higler op het veld. Dat seizoen had hij driemaal de leiding over een Feyenoord-wedstrijd en in alle drie de gevallen werd verloren. Een wedstrijd die bij veel Feyenoorders nog in het geheugen staat, was de 2-1 nederlaag tegen AZ. Higler kende hierbij in de eerste helft twee dubieuze strafschoppen toe aan AZ. 

Eerder dat seizoen was het ook al raak tegen FC Utrecht, waarbij Bryan Linssen nog wat kritiek uitte op de arbiter. "Wij waren slecht, maar jij was nog veel slechter", zei de spits na afloop van de met 3-1 verloren wedstrijd in De Galgenwaard. Higler deelde in zeven wedstrijden twintig gele kaarten uit, waarvan er twee naar Arne Slot gingen. Dit zijn de enige twee gele kaarten die Arne Slot ontving in zijn carrière als hoofdtrainer. 

De optelsom makend, zal de aanstelling van Higler voor de clash in de achtste finale van de KNVB Beker tegen PSV niet tot een vreugdedansje hebben geleid. Daarvoor zijn er in het recente verleden onder zijn leiding iets te veel ongelukkige momenten geweest waarbij de wenkbrauwen werden gefronst. Voor Feyenoord staat er veel op het spel. De KNVB Beker kan het seizoen nog enigszins van glans voorzien, maar daarvoor dient het wel een PSV in topvorm te verslaan. Het belooft een bekergevecht te worden op het scherpste van de snede te worden. Hopelijk laat Higler de hoofdrol dit keer aan de spelers.

Delen

Reacties

Ook de penalties gegeven door higler aan Feyenoord en de tegenstander VS psv en de tegenstander zijn schrikbarend. Higler heeft voor beide clubs 36 wedstrijden gefloten. In deze wedstrijden kreeg Feyenoord 4 penalties voor en 9 tegen. PSV kreeg 7 penalties voor en 2 tegen.

Ook de rode kaarten vallen op. Feyenoord kreeg er 6 en de tegenstanders kregen er 2. PSV kreeg er 2 en de tegenstanders 5.
Hij geeft al een penalty als het publiek te veel kabaal maakt aan de tegenstander, en iedere keer worden we in belangrijke wedstrijden met deze oliebol opgescheept ,om het maar op zijn van der Gijp's te zeggen hij kan der geen kut van, hij hoeft niet voor te fluiten en ook niet tegen .maar hij geilt er volgens mij op als hij word uitgefloten en uitgescholden door een vol stadion
Even enkeltjes trappen, krijgen we hopelijk een andere scheidsrechter
En uitgereknd higler tegen psv en lindhout tegen twente, knvb probeert een kunstje te flikken
Dan wordt die handsbal van Bruno Martins Indi in die wedstrijd tegen AZ nog achterwege gelaten, daar had hij zijn 2e geel moeten hebben. Daarnaast waren volgens mij (bijna) alle penalties tegen vorig seizoen ook door Higler gegeven. Het is vreemd dat een scheidsrechter die duidelijk tegen een club fluit, belangrijke wedstrijden als dit mag fluiten. Het is objectief aantoonbaar dat er iets niet klopt, maar dat wordt volledig genegeerd door de KNVB...
Wat gaat dit een kut avond worden morgen… hopelijk fluit meneertje Higler voor het eerst eens een goede wedstrijd in de Kuip.
Een memorabele avond.....dit keer worden 3 van de 4 kansen wel afgerond. Psv maakt er 2. Het legioen zorgt voor 90 minuten 100 Db kabaal achter het team. Lang en Higler moeten het ontgelden. What has to be has to be.
Ik hoop dat dit inderdaad een wedstrijd gaat worden die ik nooit meer ga vergeten in positieve zin
De wedstrijd die mij ook bij blijft, was de wedstrijd Sparta uit vorig jaar. Je wint hem wel, maar je krijgt een penalty tegen door handsbal Wieffer. Als dat als hands wordt beschouwd, is prima. Maar dan slaat Vriends de bal weg voor Trauner zijn neus en dan is het opeens geen hands. Voor mijn gevoel gebeuren dit soort dingen vooral in uitwedstrijden met Higler.
deze man fluit voor alles, haalt het tempo uit de wedstrijd, spreekt elke speler extra lang toe en vervolgens trekken ze er 3 minuten extra tijd erbij ( elke wedstrijd van highler verloopt zo , niet alleen bij feyenoord)