fer-serrano-ajax

Nieuws

"Hij haat het als mensen hem behandelen als een superster"

Van de redactie

In het kielzog van publiekslieveling Santiago Giménez groeit eveneens de populariteit van zijn verloofde: Fernanda ‘Fer’ Serrano. Met haar korte kapsel, wijde kleding en voorzien van Feyenoordshirt is de vriendin van de Mexicaanse spits een opvallende verschijning tussen de spelersvrouwen.

“De spelersvrouwen zien er hier prachtig uit, alsof ze uit eten gaan. In Mexico gaat de familie van de spelers altijd gekleed in het shirt van de club naar de wedstrijd”, zo citeert Hand in Hand uit het boek Wij Gaan Winnen. Serrano leeft tijdens wedstrijden intens mee. “Ik kan niet anders. Het móét eruit”. Het deed haar besluiten om tijdens de laatste competitiewedstrijd eens een kijkje te nemen op Vak S tussen de luidruchtige aanhang.

Fer Serrano veroverde de harten van de supporters toen zij op 19 maart in Feyenoordshirt met de trein afreisde naar de Johan Cruijff Arena voor de wedstrijd tegen Ajax. Via Instragam deed zij verslag aan haar volgers. “Ja, dat was best een avontuur, maar ik wist niet dat dit helemaal niet kon. Onderweg stapten er tien dronken mannen in die me woedend aankeken. Toen trok ik snel mijn jas over mijn shirt aan, zette een bril en een pet op; ik was superbang. Maar ik moest en zou naar die wedstrijd”.

Feyenoordsupporters zijn zoals bekend niet welkom tijdens de Klassieker in Amsterdam. Via Serrano was het Legioen er toch een beetje bij. “Ik kreeg steeds berichten of het goed met me ging, mensen waren echt bezorgd. Het was moeilijk om niet te juichen toen Santi scoorde, maar dat zou echt problemen hebben gegeven. Toch wil ik de volgende keer weer gaan”, aldus de Mexicaanse.

Serrano pendelt op en neer naar haar vaderland, waar ze aan de weg timmert als actrice en presentatrice is. “Santi steunt me volledig daarin. Voor Mexicaanse begrippen is hij een heel progressieve man. Hij haat het als mensen hem behandelen als een superster.” Toch voelt zij zich thuis in Rotterdam. “Er heeft zelfs iemand in de stad een garagedeur beschilderd met die juichpose van Santi. Wij genieten echt zo ongelooflijk in Rotterdam, ik heb al zoveel vrienden gemaakt.”

Delen

Reacties

Toch gaaf met die Giménezzen: twee halen en maar eentje betalen.
En de media Feyenoord maar de schuld geven terwijl de supporters in amsterdam maar tekeer kunnen gaan als dieptepunt een pop ophangen van doelman vermeer. Wat hebben we later over gelezen zijn er straffen uitgedeeld niets is minder waard.
Misschien is het tijd voor een eigen supporters liedje ;-)
We moeten haar een contract aanbieden. Wat een topper
Kan ze Feyenoord TV niet gaan presenteren?
Als ze niet zo druk was met actrice zijn, was dat fantastisch geweest