img-1100

VK Sportphoto

Nieuws

'Hij kent geen angst, is nooit nerveus en maakt gewoon die acties'

Nigel

17- jaar jong en scoren bij je debuut. Eerder deed Orkun Kökçü dat ook voor Feyenoord. Of Leo Sauer net zo groot kan worden als de aanvoerder van vorig seizoen? Dat zal in de toekomst moeten blijken. Eén ding is wel zeker: "hij kent geen angst, is nooit nerveus en maakt gewoon die acties."

In gesprek met Voetbal International verteld Julius Sauer meer over zijn zoon en hoe zijn transfer naar Feyenoord tot stand is gekomen. De scouting van Feyenoord kwam Leo Sauer tegen op een EK- kwalificatietoernooi voor spelers onder de 17 jaar dat georganiseerd werd in Nederland. Hij scoorde tegen het Nederlands elftal de openingstreffer. De scouting van Feyenoord raakte op het toernooi overtuigd en wilde de toen nog 15- jarige Sauer naar Rotterdam halen. 

Toenmalig hoofdscout Mark Ruijl nam contact op met het management van Leo Sauer, moeilijk was dat niet. Zijn vader is ook zijn zaakwaarnemer. Dan kan het geregeld worden zou je zeggen. Alleen er was één probleem: SC Freiburg had al een topcontract klaarliggen voor de piepjonge Slowaak. Mark Ruijl moest alles op alles zetten om Leo Sauer naar De Kuip te halen. "Ik kwam maar niet van die Mark Ruijl af. Na dat toernooi in Nederland was er veel aandacht voor Leo. Toch wist Ruijl mij ervan te overtuigen om bij Feyenoord te kijken." Aldus Julius Sauer, de vader en zaakwaarnemer van Leo Sauer. Het lukte Mark Ruijl om zijn zaakwaarnemer naar Rotterdam te laten komen om hem zo alles te laten zien wat Feyenoord hun te bieden had. Julius Sauer had afgesproken alleen naar de academie komen als hij Robin van Persie kon zien. Ook dat was geen probleem: "Even later stond ik oog in oog met één met een van de beste spelers die ik ooit heb gezien." Diep in het hart wilde Julius Sauer dat zijn zoon in Nederland ging voetballen. "Hij past bij het avontuurlijke en aanvallende voetbal waar jullie als land voorstaan." 

Feyenoord nam Leo Sauer na een verhuurperiode definitief over van MSK Zilina. "Dat was nog een heel gevecht. MSK vond het niet fijn dat een speler al op zo'n jonge leeftijd zou vertrekken. Bovendien speelde Leo zijn broer ook nog bij MSK. Maar gelukkig rolde er een overeenkomst uit waarmee iedereen kon leven. Leo wilde maar één ding: zo snel mogelijk naar Feyenoord." 

Leo Sauer begon zijn carrière bij FK Raca, een klein clubje in Bratislava. Maar heel snel kwam door het grote Slovan Bratislava, een enorme eer zou je zeggen om daarheen te gaan. Alleen zijn vader zag dat anders: "Was ik persoonlijk geen fan van, doordat die club het opleiden niet zo hoog in het vaandel heeft staan. Maar toen een goede vriend van ons er trainer werd, zijn we toch gegaan." Sauer ging samen met zijn broer Mario naar Slovan Bratislava, waar ze het geweldig deden. En toen kwam daar MSK Zilina. 

Als de tijd rijp is voor de volgende stap, ga je naar MSK Zilina volgens zijn vader. Leo veroverde bij een proeftraining alle scouts die stonden te kijken. En zo werd Leo Sauer speler van MSK Zilina evenals zijn broer Mario. Waar later moest blijken dat zijn volgende transfer naar het buitenland was: hij vertrok naar Feyenoord. 

De ouders van Leo Sauer zagen zijn invalbeurt niet aankomen. "Hadden we nooit verwacht. We wisten wel dat hij het goed deed en in de voorbereiding ook de nodige kansen heeft gekregen, maar zo'n derby is toch serieus en big."  Aldus Sauer senior. Het verbaasde hem niet hoe zijn zoon speelde. "Dat doet hij al zijn hele leven. Hij kent geen angst, is nooit nerveus en maakt gewoon die acties. Het juichen na zijn goal zag er heel introvert en rustig uit. Maar wij hebben hem nog nooit zo uit zijn dak zien gaan! Leo is heel introvert, een binnenvetter en altijd cool, calm and collected." 

De Slowaakse kranten zien Sauer al samen met zijn broer Mario in het nationale elftal spelen. Leo Sauer lijkt nu zijn plek verdiend te hebben in de selectie van Feyenoord. Maar zijn vader begeleidt veel jongens en weet als geen ander: "Een carrière op die leeftijd gaat met ups-and-downs." 

Delen

Reacties

Tsja, er is nog steeds geen geld. Ik vind het leuk dat Sauer eindelijk gebracht wordt en gelijk belangrijk is. Het is te hopen dat we toch nog min of meer de jackpot winnen met Geertruida, zodat er nog wat kan. Daarna wordt het gewoon spannend hoe iedereen zich ontwikkelt. Ik vond Timber niet slecht, maar zoals Willem zo mooi zei: hij mag wel iets meer door hebben hoe veel ruimte hij wel niet heeft.
Lange aanloop om te schrijven dat ik hoop op Sauer als grote surprise!
Ik zie liever een veel vettere jackpot door inkomsten vd CL met Geertruida op defensie.
https://www.sport.cz/clanek/fotbal-ceska-1-liga-lingr-je-blizko-odchodu-ze-slavie-ma-namireno-do-nizozemska-5009388
Las het net Ondrej Linger van Slavia naar Feyenoord @FTM?
Sauer leverde gisteren elke bal direct in. Uiteindelijk schiet hij die afvallende bal goed in, maar verder was het echt niks. Kun je ook niet verwachten van een 17-jarige.
Ik neem nu toch wel aan dat Te Kroese een plan B heeft en ze niet tot 31 augustus 2023 blijven wachten op die Kroaat. Hugo Borst schrijft in het AD dat Feyenoord heeft gefaald op transfergebied.
Met het zooitje ongeregeld dat nu is aangekocht, Serrouki incluis, gaat Feyenoord pertinent geen kampioen worden.
Daar moeten ze de CL mee in: 6 wedstrijden, 0(nul) punten. Ik zie Feyenoord dit jaar achter AZ eindigen.
Mijn voorspelliing voor dit jaar: 1.)PSV; 2.) AZ; 3.) Ajax en 4.) Feyenoord.
En dan laten ze Karlsson lopen naar zo'n aftandse club als Bologna... spelen nergens in mee.
Ooooh, heeft Hugo Borst dat gezegd? Dan is het altijd waar en dan kunnen we beter gewoon de deuren naar alle Feyenoord-facilitieten sluiten. Laat die lekker op het Kasteel gaan zitten. Letterlijk, op een van die puntige torentjes.
Hugo Borst huh..
Wauw. ..die heeft het zo goed voor met Feyenoord dan moet het wel kloppen.
Wat een giller!!
Loop het artikel nog eens door, staan nogal wat taalfouten in.
Laten we hopen dat wij nu de dipjes ervaren die anderen nog gaan meemaken later in het seizoen
Nee dat zijn geen dipjes, dat is het etaleren van een schrijnend kwaliteitsgebrek.
Onze hoop in bange dagen. Ik zeg dat Alireza nu niet meer in de basis gaat spelen door Sauer en zelfs niet meer op de bank mag plaatsnemen. Hopelijk gaat Idrissi zijn ontwikkeling niet in de weg staan.
Alles was in kannen en kruiken.
Na zaterdag zou het in orde zijn want er lag een akkoord.
En toen bleef het stil.........
Wat een verschrikkelijke soap is dit dan!!
Het gaat toch niet meer door,waarom duurt het anders zolang!!
Nee Feyenoord hoopte op zondag de deal rond te kunnen maken.
Is niet gelukt, maar kan nog steeds later in de week gebeuren.
Of anders niet en genieten van Idrissi 😬
Toppertje en natuurlijk goud om Hancko als mentor erbij in de ploeg te hebben
Dit is niet echt wat ik hoop in mijn scherm te krijgen als ik een melding krijg van 1908. Maarja het is nog 2 weken en er hoeft natuurlijk niks gedaan meer te worden aan de selectie…..
Toptalent. Klasse van de scouting en jeugdopleiding. Moet veel kansen krijgen.
Deze jongen naar mijn mening blijven opstellen ipv jahanbaksh totdat ivanusec (hopelijk) komt!
Zeker. Alireza wordt bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren maar die mag echt vertrekken hoor... Is niet in staat een fatsoenlijke voorzet te geven en komt zijn mannetje gewoonweg niet meer voorbij...
exact, speelt nog steeds elke wedstrijd met inzet en passie maar kan helaas simpelweg kwalitatief gezien niet meer mee. Dan moet je de lastige keuze maken om hem te bedanken en te laten gaan.
Sauer was gisteren op zijn doelpunt na de slechtste speler aan Feyenoord kant. Minteh en Ueda brachten echt wat.
Vond sauer persoonlijk dreigender dan alireza, heeft een actie in huis en snelheid iets wat alireza erg mist.