Nieuws
"Hij traint precies zoals hij speelt: hard, fel en vol overgave, misschien soms iets té fanatiek"
Bij Feyenoord is er momenteel wat te doen rond Jeyland Mitchell. De jonge verdediger, twintig jaar pas, traint sinds kort niet meer met de hoofdmacht, maar met de beloften. Volgens Martijn Krabbendam van Voetbal International zit daar meer achter dan alleen tactische keuzes.
Robin van Persie, die bij Feyenoord de touwtjes stevig in handen heeft, liet eerder al weten dat het simpelweg ook met de bezetting te maken heeft. "Ik moet keuzes maken: waar kan iemand minuten maken? En Mitchell heeft daarom bij de jeugd meegetraind en ook een wedstrijd gespeeld", sprak de trainer van de Rotterdammers afgelopen week op de persconferentie.
Maar volgens Krabbendam speelt er meer mee. De journalist omschrijft Mitchell als iemand die geen moment twijfelt in een duel, en dat laat hij ook op de training zien. "Hij traint precies zoals hij speelt: hard, fel en vol overgave. Misschien soms iets té fanatiek", stelt Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast.
Vergelijkingen met clubicoon Rinus Israël zijn niet uit de lucht gegrepen, want ook Mitchell staat bekend om zijn nietsontziende manier van verdedigen. Hij deinst nergens voor terug. "Bij elk duel met bijvoorbeeld Igor Paixão denkt hij niet: die moeten we sparen voor PSV. Nee, dan telt maar één ding: die bal is van mij, koste wat kost." En dat is nou nét waarom de technische staf hem tijdelijk bij Jong Feyenoord laat meetrainen. In deze cruciale fase van het seizoen is voorzichtigheid geboden. Blessures wil je koste wat kost voorkomen. Bovendien is er volop concurrentie achterin bij het eerste elftal, en moet Mitchell nog het een en ander bijleren.
Volgens Krabbendam zit het met zijn instelling wel goed. "Hij is keihard, echt een apart type. Maar hij zit pas een jaar in Rotterdam, dus er is nog volop ruimte voor groei."
Reacties
Zijn manier van trainen deugde niet.Daardoor veel blessures,die je echt niet allemaal kan toeschrijven aan Mitchell.Dat geloof ik niet….
Ik denk dat het uiteindelijk ligt aan de volgende dingen:
Slechte voorbereiding dan loop je al achter de feite aan.
Keuze 1e keeper niet duidelijk vanaf begin.
Communicatie tussen medische staf, spelers en assistenten van prikse.
Priskes manier van spelen en trainen .
Dat allemaal bij elkaar heeft de spelers afgemat.