Justin Bijlow voorafgaand aan FC Twente - Feyenoord | VK Sportphoto

VK Sportphoto

Nieuws

"Hij zal moeten aantonen dat hij weer de oude Justin is"

Stan

Met de uitstekende prestaties van Timon Wellenreuther voor Feyenoord is het geen uitgemaakte zaak dat Justin Bijlow zijn plek onder de lat weer terugkrijgt als hij is hersteld van zijn blessure. Arne Slot vertelt vrijdagmiddag tijdens de persconferentie hoe hij in de keeperskwestie staat. 

Sinds dat Bijlow in de wedstrijd tegen AZ uitviel met een kuitblessure, vervangt Wellenreuther de geblesseerde doelman met vlag en wimpel. De Duitser behoort de laatste weken steevast tot de uitblinkers bij Feyenoord en stelt Slot daarmee voor een lastige keuze. Zet de trainer Bijlow gewoon weer tussen de palen als hij terug is van zijn blessure?

Slot beschouwt de geblesseerde doelman nog altijd als zijn eerste keeper, wat zou betekenen dat Wellenreuther bij een rentree van Bijlow weer op de bank plaats moet nemen. "In principe is dat wel de logica. Maar zoals bij de eerste keeper, of eerste centrale verdediger, of eerste rechtsbuiten, of eerste spits; mensen moeten wel een bepaalde vorm hebben en als ze terugkeren van een blessure weer in de vorm zijn zoals je van ze verwacht. Dan zal Justin op het trainingsveld, als hij weer gaat trainen, wel moeten aantonen dat hij gewoon weer de oude Justin is."

Delen

Reacties

Lekker Wellenreuther laten staan tot einde van Seizoen.
Nog geen wedstrijd verloren met die man onder de lat. Op Roma na dan maar dat was na Pingels.
Naar mijn mening is Timo ook beter dan de ‘oude Justin’. Sorry maar ik heb bij Bijlow te vaak het gevoel gehad dat hij bepaalde ballen wel had kunnen hebben.
Al gun ik Justin zeker wel een top transfer. Dat zou natuurlijk de ideale situatie zijn
Justin is altijd de 'oude Justin'. Hij heeft alleen blessures. Kwaliteit verdwijnt niet zomaar
Ook al heb je kwaliteit kan het ook in je kop gaan zitten. Als je net iets minder zeker bent als je een bal aanvalt dan is het resultaat ook gewoon minder. Iedere speler heeft een paar wedstrijden nodig om weer de 'oude' vorm op te pakken na een blessure.
Moet wel, met oog op Oranje en verkopen in de zomer. Dat ook aan Wellie vertellen, dat hij volgende zomer 1e keeper kan worden. Al zal hij wel een (jong talent) concurrent krijgen.
Dit jaar alleen laten spelen als hij echt helemaal weer fit is. Ze willen hem denk ik mee laten gaan met oranje.
Misschien dat er dan nog een aantrekkelijk bod komt. Vlg jaar Timon verlengen en op de 1e plek zetten. Timon de bekerfinale laten keepen.
Je raakt Wellenreuter wel zo kwijt als je hem direct weer op gaat stellen. Bijlow is een goede keeper, maar Wellenreuter is niet een mindere keeper. En op basis van blessure gevoeligheid, word het tijd op Bijlow zeker de rest van het seizoen op de bank te laten zitten, als die weer terug is na zijn blessure. Wellenreuter heeft na dit seizoen ook nog maar een contract van 1 jaar toch?