slot-3

VK Sportphoto

Nieuws

Slot vreest niet voor transferzomer: "Dat heb ik in mijn verleden als coach aangetoond"

Stan

Nu de slotfase van het voetbalseizoen voor de deur staat, gaan de ogen voorzichtig al op de volgende jaargang. De afgelopen weken wordt er al grondig gespeculeerd over een eventuele renovatie bij Feyenoord. Meerdere basisspelers staan voor een vertrek en dus zal de komende transferperiode veel gebeuren in het Maasgebouw. Arne Slot gaat er vrijdag tijdens de persconferentie op in.

Slot en zijn staf overleggen vaak met Dennis te Kloese over de gang van zaken bij Feyenoord. "Dat doen we bijna wekelijks. Of dagelijks, afhankelijk van hoe vaak Dennis en ik elkaar spreken. Dan kijk je naar de toekomst, maar dat zijn nog geen gesprekken van: ‘We hebben zoveel geld en als die weggaat blijft er zoveel van over’. Dat nog niet. Maar dat gesprek zit er wel aan te komen. We hebben het natuurlijk wel dagelijks over de ontwikkeling die ik zie bij de spelers in onze selectie, de dreigingen die hij ziet vanuit de transfermarkt en de kansen die hij ziet vanuit de transfermarkt."

Dat er komende zomer zomaar een groot deel van zijn selectie kan vertrekken, daar ligt Slot niet wakker van. "Volgens mij heb ik in mijn verleden als coach aangetoond, dat ik mij daar nooit zo heel druk om heb gemaakt. Want bij Feyenoord is het alleen nog maar geweest dat we, bij wijze van spreken, op nul moesten beginnen. Toen ik hier startte was eigenlijk mijn absolute wens: laat Steven Berghuis blijven. Ik weet dat ik mezelf er niet populairder door maak dat ik dat nu tweeënhalf jaar later zeg. Maar dat was wel mijn absolute wens, omdat hij topscorer was, bijna bij elke goal betrokken was. Hij ging weg en we kregen er amper geld voor. Een jaar later ging bijna de hele selectie weg. En afgelopen seizoen zijn er ook wel weer de nodige spelers weggegaan."

De coach geeft aan dat Feyenoord, zoals elke club, uitkijkt om de selectie in de transferperiode te versterken. "Het gaat er dan vooral om wat dan het perspectief is, wat voor je spelers je dan kan aantrekken. Of ik dan nog de trainer ben of een ander en of Dennis dan nog de technisch directeur is of een ander; iedereen wil een zo goed mogelijke selectie hebben. We hebben gezien wat PSV gedaan heeft op de transfermarkt en de verwachting is dat Ajax zich ook wel weer gaat roeren. Dan weet je dat je elftal moet gaan versterken, omdat we 10 punten achter de koploper staan. PSV was vorig jaar tweede, die hebben ervoor gekozen om het elftal extreem te versterken. Dat zal de nummer 2, of nummer 3, want we zijn nog niet zeker van de tweede plek, komende zomer ook gaan doen om de numero 1 in te kunnen halen."

Delen

Reacties

De club is zoveel sterker geworden de afgelopen 2,5 jaar. Er wordt goed financieel beleid gevoerd. In de zomer gaan we oogsten en verder versterken. Hulde voor Te Kloese, Slot, scouting , etc
Heel belangrijk voor het vervolg waar blijft hoofdsponsor!!!!???
Een Slot die blijft zou bepalender zijn dan iedere mogelijke inkomende transfer.
Wanneer Slot blijft, dan lig ik ook nergens wakker van. Hoe hij sinds zijn komst samen met Te Kloese vormt geeft aan de club maakt mij trots. Ik koester zijn aanwezigheid.
Extreem te gaan versterken. Dat is zoiets als buitensporig. Er zullen dus nog aardig wst woordjes op deze site geschreven worden. Dit alles maakt mij reuze nieuwsgierig.