slot-1

VK Sportphoto

Nieuws

Slot over tijdstip Heracles-thuis: "Ik ben groot voorstander van een avondwedstrijd in De Kuip"

Stan

Feyenoord neemt het zondag om 20:00 op tegen Heracles Almelo. Niet iedereen is even blij met dat tijdstip, laat op de zondagavond. Arne Slot werd er tijdens de persconferentie van vrijdagmiddag naar gevraagd.

Slot begint met het opperen van het idee voor een toevoeging van een nieuwe speeldag in de Eredivisie. "Er werd mij net gevraagd naar AS Roma. Die speelden op maandagavond toen zij hier de uitwedstrijd gespeeld hadden. Ik zou dat ook vanuit het perspectief dat je Europese wedstrijden hebt een hele goede speelavond vinden voor Nederlandse ploegen in Europa."

Vanuit het perspectief van Het Legioen is zondagavond om 20:00 geen fijn tijdstip. "Ik snap heel goed dat zondagavond voor de supporter die niet uit Rotterdam komt en wat verder wegkomt, en daar hebben we er een paar van, verre van ideaal is als je op maandag weer moet werken. Maar ik denk dat deze wedstrijd is ingepland op basis van het idee dat we afgelopen donderdag wel eens Europees hadden kunnen spelen. Ik ben wel een groot voorstander van een avondwedstrijd in De Kuip, omdat ik dan de sfeer vele malen beter vind dan in een wedstrijd die overdag gespeeld wordt."

"Maar dan liever op zaterdagavond", gaat Slot verder. "Dat willen wij ook heel graag, maar dat programma van ons wordt altijd ingevuld vanuit het idee dat als wij na de winterstop in Europa op donderdag spelen, dan gaan al die wedstrijden naar de zondag. Wij willen heel graag wat later op de dag spelen in uitwedstrijden, als je dan nog in Europa zit. De burgemeesters verbieden dat altijd allemaal. Vandaar dat als we dan thuis spelen en nog in Europa hadden gezeten, dat het dan thuis wat later is."

De Feyenoord-trainer vat zijn woorden samen: "Als je niet Europees speelt: niet nodig. Jammer voor de mensen die wat verder dan Rotterdam komen. Qua sfeer in het stadion is het best prima dat we in de avond spelen."

Delen

Reacties

Klopt helemaal.
Een avond wedstrijd in een verlichte Kuip is magisch
Weinig toe te voegen; goed gezegd door Slot! Helemaal mee eens