bijlow

VK Sportphoto

Nieuws

Slot hoopt Bijlow en Trauner na interlandperiode weer terug te hebben

Stan

Als alles volgens plan loopt, sluiten Justin Bijlow en Gernot Trauner na de interlandperiode weer aan bij de selectie van Arne Slot, zo geeft de trainer vrijdagmiddag tijdens de persconferentie aan. Feyenoord moest de twee sterkhouders de afgelopen weken missen vanwege blessures.

Slot heeft goede hoop spoedig weer over Bijlow en Trauner te kunnen beschikken. "Zij zouden om en nabij na het interlandweekend weer beschikbaar kunnen zijn. Maar goed, de laatste fase van het herstel is vaak ook waar het nog wel eens een beetje naar de positieve of de minder positieve kant kan gaan."

Bijlow viel in het duel tegen AZ uit met een kuitblessure en miste daardoor al het tweeluik tegen AS Roma en de wedstrijd tegen PSV. Voor aanvoerder Trauner geldt hetzelfde. De Oostenrijker heeft last van een hamstringblessure. Na de interlandperiode, die op 18 maart begint,  zullen beiden waarschijnlijk weer terugkeren in de selectie.

De oefenmeester van Feyenoord heeft nog meer goed nieuws: "Thomas van den Belt is ook weer terug. Die gaat morgen zijn eerste minuten bij de beloften maken." Gjivai Zeichïel, die met een knieblessure kampt, staat nog voor langere tijd aan de kant.

Stengs
Deze week kwam ook al het nieuws naar buiten dat Feyenoord Calvin Stengs minder lang hoeft te missen dan in eerste instantie werd gevreesd. Dat zorgde voor veel opluchting. "Ten eerste bij hemzelf, maar ook bij zijn medespelers en bij zijn trainer. Dat heb je bij elke speler, want je wil bij geen enkele speler dat hij langdurig geblesseerd raakt. Maar bij iemand waar je nog een verleden meehebt dat hij dat ook al eens heeft meegemaakt, voelt dat nog extremer zo. Dus is het heel mooi dat het geen, op het oog, zware blessure is.

De aanvallende middenvelder zal gelijktijdig met Bijlow en Trauner weer kunnen terugkeren."We hopen dat hij er naar de interlandweek weer bij is, maar dan moet er wel een aantal stadia doorlopen worden. Dus daar we hopen we op en verwachten we ook. Maar dat moet wel eerste even gebeuren natuurlijk."

Delen

Reacties

Alle drie voorlopig, gewoon rustig brengen. TW, Beelen en Lingr doen er echt niet voor onder
Laat Wellenreuther maar lekker staan. Veel meer zekerheid dan dat kneusje
Wat een respectloze reactie, kneusje
@ramm niks tegen die jongen, maar als topclub kun je gewoon niet op die gast bouwen.
Je tweede reactie toont als meer respect. Dat “kneusje” vond ik nogal overtrokken.