ono

Foto: Alamy | Tekst: Feyenoord.nl

Nieuws

Shinji Ono aanwezig bij Klassieker in De Kuip

Stan

Feyenoord verwelkomt op zondag 7 april aanstaande Shinji Ono in De Kuip. De voormalig Japanse topspeler, die onlangs op 44-jarige leeftijd een punt zette achter zijn carrière, is door de club uitgenodigd om die dag de Klassieker bij te wonen.

Ono heeft laten weten graag op de uitnodiging in te gaan en reist speciaal vanuit Japan af naar Rotterdam. Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax (aanvang 14:30 uur) zal hij het veld betreden voor een warm weerzien met het legioen.

Ono kwam in de zomer van 2001 over naar Feyenoord, speelde er tot 2006 en groeide uit tot een publiekslieveling. Hij was een van de sterkhouders in het legendarische team dat onder Bert van Marwijk de UEFA Cup won in 2002. In dat jaar werd hij door Aziatische voetbalbond ook verkozen tot Aziatisch Speler van het jaar.

Mooiste goals op Feyenoord ONE
Shinji Ono speelde 148 wedstrijden voor Feyenoord en maakte daarin 24 doelpunten. We hebben de 10 mooiste voor je op een rij gezet. Bekijk de ‘Top 10 – De mooiste goals van Shinji Ono’ op Feyenoord ONE. Hiervoor is geen lidmaatschap nodig.

Delen

Reacties

De beste middenvelder van dit millennium. Zonder twijfel en by far.
Mwah. Goede middenvelder, maar 'beste' ietwat overdreven. Wieffer. Guzman. Bosveld. vGastel. Tomasson. Kokcu. Aursnes. Allemaal beetje zelfde niveau met ieder hun specifieke kwaliteiten.
Ono was een sierlijke voetballer.. maar verdedigend voor de balans was hij weer matig en een klein schriel menneke. Desalniettemin sws een van mijn Feyenoord legends
Wordt er vanuit Feyenoord gekeken om deze legendarische publiekslieveling in te zetten als Feyenoord ambassadeur in Japan? Mede om Japanse talenten bij Feyenoord te laten opbloeien natuurlijk.
Misschien dat Ueda dan wel scoort🤞