yv20231025yv20231025a1c08782

VK Sportphoto

Nieuws

"Hij zal moeten leveren, maar daar hebben we alle vertrouwen in"

Moreno

Dat Santiago Gimenez momenteel in een mindere fase zit, is duidelijk. De spits staat vier wedstrijden droog en ook het spel van de Mexicaan is niet om over naar huis te schrijven. Slot reageerde in de persconferentie op zijn vormdip. 

"Net als hele elftal was hij zondag aan de bal uiterst matig", begint de coach van Feyenoord. "In de wedstrijd ervoor (FC Twente-thuis, red.) heeft hij kansen gehad, maar niet gescoord. Supporters zingen hem keer op keer toe, en hij kan ook op onze volledige steun rekenen."

Wel hoopt Slot snel op verbetering bij de spits. "Net zoals alle andere jongens is het wel zaak om beter te gaan spelen dan zondag. Wat ik van hem verwacht, is dat hij keihard werkt. Hij zal ook moeten blijven leveren; we hebben het wel over een topclub. Maar daar hebben we alle vertrouwen in."

Wat de reden is van Gimenez' mindere fase, is ook voor Slot lastig om te achterhalen. Een van de mogelijke oorzaken kan de weinige rust van de spits geweest zijn, omdat hij ook deze zomer nauwelijks rust had in verband met de CONCACAF Gold Cup met Mexico. "Dat zijn wel dingen die door je hoofd schieten, maar het zou wel gek zijn als hij na twaalf dagen rust ineens minder presteert", doelt Slot op de winterstop. "Het is iets ongrijpbaars. Ook de beste spelers spelen wel eens een periode wat minder."

Delen

Reacties

Gewoon eerst terug naar de basis. Makkelijk voetballen. Niet geforceerd op zoek gaan naar eigen geluk. Dan komt dat wat je goed kan vanzelf weer. Scoren...
No existe una carrera sin problemas. Pero cameron que se duerme se va a la ching... Entonces animo Santi!
Santi gaat gewoon weer scoren. Te beginnen met morgen.
SI! Morgen weer Santrio. 4-1 winst met een hattrick voor Gimenez
Ik had een visioen van voor Feyenoord-PSV dat Feyenoord uit door ADO uit de beker vliegt. Hopelijk zit dit visioen er naast, en 1 doelpunt kan al heel lekker zijn voor Santi
Ik had een visioen dat ik rihanna verkrachte terwijl ze een 020 shit san had