knvb-finale-1994

Archief 1908.nl

In beeld

Historische finale: Feyenoord - N.E.C.

Twan

Feyenoord zal vanavond in de Kuip met N.E.C. af moeten rekenen om een plek in de kwartfinale te bereiken. In de geschiedenis werd één keer eerder een bekerduel in eigen huis afgewerkt tegen de ploeg uit Nijmegen: De bekerfinale in 1994.

Feyenoord bereikte de finale door in de halve finale eenvoudig af te rekenen met NAC Breda (0-3). Waar een Klassieker als finale werd verwacht, verraste N.E.C. dat destijds nog in de eerste divisie speelde. Op bezoek bij Ajax won N.E.C. met 1-2.

Een stunt in de finale zat er niet in voor de ploeg uit Nijmegen. In de 7e minuut benutte Ruud Heus een penalty na een overtreding van doelman Wilfried Brookhuis. Pas laat in de tweede helft wist John van Loen de 2-0 binnen te koppen. In de 90e minuut doet N.E.C. nog wat terug met een doelpunt uit een rebound van Bennie Dekker.

Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 2-1, en mocht Feyenoord zich voor de 7e keer bekerwinnaar noemen. N.E.C. Nijmegen speelde in totaal vier finales, maar wist nooit als bekerwinnaar van het veld te stappen.

 

Bekijk hieronder de samenvatting van de historische finale tegen N.E.C.

Delen

Reacties

De prijs was prima en de halve finale uit in Breda was echt een heel goede wedstrijd maar de finale was werkelijk niet om aan te gluren; zulk pover voetbal. Het jaar later was het niet anders tegen Volendam. De eerste goal van Taument was nog wel mooi maar verder had je paracetamol nodig vanwege de pijn aan je ogen. Maar ja, beide bekers staan in de prijzenkast en dat telt.
Daar was ik bij, had toen kaartje gekocht in de plaatselijke schoenenwinkel van , jawel ene fam. Van Wonderen, Kees speelde toen bij nec, wat ze er niet bij vertelde was dat Kees die kaarten geregeld had bij nec ik zat dus in mijn Feyenoord shirt in het nec vak, werd er redelijk snel uitgehaald door een steward , met een grote glimlach vroeg ie, van wonderen zeker?, moest ik 2e ring achter het doel zitten, midden tussen de harde kern van Feyenoord.