Betrouwbaar
slot

VK Sportphoto

Nieuws

'Leeds United houdt Arne Slot in de gaten'

Twan

Arne Slot zou volgens Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam de interesse van Leeds United hebben gewekt. De club heeft zich tot dusver niet officieel gemeld, en de kans dat een winterse overstap van de trainer werkelijkheid wordt is minimaal. Zo meldt Voetbal International

Leeds United, dat momenteel 17e staat in de Premier League, heeft niet officieel geïnformeerd bij Feyenoord. Het informeren gebeurt vooral bij betrokken personen rondom de club. "Dat doet een club door te bellen met spelers, agenten, scouts, insiders. Luis Sinisterra speelt bijvoorbeeld voor Leeds en trainde vorig seizoen onder Slot.”

Slot is ook niet de enige trainer die op het lijstje staat bij technisch directeur Orta. Andoni Iraola, de huidige trainer van Rayo Vallecano is de droom kandidaat voor de baan. Het informeren in Slot is voornamelijk met het oog op de toekomst. De prestaties van de trainer zijn in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Krabbendam schrijft dat Leeds dan ook niet de enige geïnteresseerde buitenlandse club is.

Al stond Slot wel bovenaan het lijstje, had Feyenoord niet mee willen werken aan een winters vertrek van de succesvolle trainer. Slot heeft wel de ambities om in de Premier League aan de slag te gaan, vandaar de clausule die in zijn contract staat.  ''Dit betekent niet dat Slot bij ieder bod sowieso zal gaan vertrekken. Feyenoord en zijn trainer gaan na afloop van het seizoen evalueren. Het is te verwachten dat de club dan het contract graag nog een keer wil verlengen en verbeteren.''

 

Legenda

Bevestigd Bevestigd
Betrouwbaar Betrouwbaar
Onbevestigd Onbevestigd
Gerucht Gerucht

Delen

Reacties

The Guardian;
Although Feyenoord’s Arne Slot has been heavily linked with the vacancy, it is understood he did not feature on Leeds’s original shortlist.
Dat gaat Slot ook zeker niet doen, vermoed ik. Hij zal sowieso een héél sterke voorkeur hebben voor een zomerse instap omdat hij een selectie naar zijn moet kunnen zetten en dat lukt je alleen met een voorbereidingsperiode. Hij zou, denk ik, uitermate geschikt zijn om een Duitse subtopper dichterbij Bayern München te brengen. Een Klopp-carrière voor onze Arne. Maar nu nog even niet!
Toptrainer is het, maar komt er een grotere club, denk zelf aan een Liverpool, dan is hij weg.
Zaak is dan trainer te vinden die op deze weg doorgaat. Clausule zou gaan om 6 miljoen, dan neemt hij meteen Kokcu mee.
Dat levert in ieder geval dan een mooi bedrag op.
Het is een absolute toptrainer. Het is voor Feyenoord te hopen dat hij minstens nog een seizoen blijft om het project van wederopstanding af te maken. Binnen Nederland haal je geen gelijkwaardige vervanger, hoewel ik Wim Jonk wel een interessante trainer vind die voor verzorgd aanvallend voetbal staat, maar ook niet schroomt om een heel andere speelwijze toe te passen nu dat zo uitkomt. Overigens zou ik als ik Slot was wel een categorie hoger mikken dan Leeds. Ik denk dat hij bij ploegen als Leipzig, Dortmund of Tottenham ook prima past.
https://www.bbc.com/sport/football/64540122
Als Feyenoord nog één of twee rondjes Europa league overleeft dan wordt Slot behouden lastig. Dan wordt de vraag hoeveel van de verandering van de afgelopen jaren blijvend is.
Precies, munten voor hemzelf en voor selectie bieden. Topsportklimaat verder versterken. Rust in de eigen organisatie en hopen dat je hem kan behouden.