timon-wellenreuther

VK Sportphoto

Nieuws

"Feyenoord wil kampioen worden. Hij raakt niet in de war van die druk"

Van de redactie

Justin Bijlow staat meerdere weken aan de kant met een polsblessure. Timon Wellenreuther is zijn vervanger onder de lat. Oud-Feyenoorkeeper Harald Wapenaar heeft vertrouwen in de keeper, die hij voorheen naar Willem II haalde.

Wapenaar werkte de Tilburgers jarenlang samen met de Duitser en heeft gemerkt dat hij stoïcijns zijn werk kan doen. “Hij heeft een tijd niet gespeeld en moet er dan ineens staan in een topper als Feyenoord - PSV. Ik weet dat hij goed met de druk kan omgaan. Echt onderscheiden kon hij zich niet, maar daar was het ook de wedstrijd niet voor. Maar wat ik zeg, hij is vrij onverstoorbaar en all-round”, zo zegt hij in Algemeen Dagblad.

Volgens Wapenaar, die zelf als reservekeeper geen officiële wedstrijd voor Feyenoord speelde maar wel twee keer met de KNVB Beker en één keer met de kampioensschaal op de Coolsingel stond, looft de mentale sterkte van Wellenreuther. Hij geeft een voorbeeld. “Hij is goed met ruimte achter de laatste linies. Kan bijna als een soort extra libero spelen. Maar bij Heracles speelden we een keer overdag op stroef kunstgras en stond hij vrij hoog op het veld. Kwam er een bal tussen hem en de laatste linie en was hij te laat. Die fout kostte ons de wedstrijd en werd in de media breed uitgemeten. Wij konden er wel begrip voor opbrengen omdat we de omstandigheden kenden. Maar, een wedstrijd later ‘lobde’ hij als eerste een bal naar de rechtsback, die ging uit. Je hoorde een reactie vanuit het publiek. Tweede bal, deed ‘ie het wéér, kwam die wél aan. Daarna zat hij in de wedstrijd en speelde hij uitstekend. Dat bedoel ik met onverstoorbaar. Hij kan goed voetballen en met beide benen trappen en daar is hij heel zeker in. En als het een keer misgaat, probeert hij het de volgende keer weer.”

Door de vele blessures van Bijlow hebben reservekeepers bij Feyenoord de afgelopen seizoenen speeltijd gekregen. Zo keepte Nick Marsman eerder zeer verdienstelijk een hele rits wedstrijden toen Dick Advocaat nog voor de groep stond. En Ofir Marciano stond vorig seizoen nog in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille op doel. Voor Wellenreuther zal dit hebben meegewogen toen hij dit seizoen naar Rotterdam verkaste.

Nu krijgt de Duitser zijn kans. “Timon heeft nu een fantastisch podium. Ik ben groot fan van Bijlow, een fantastische, complete keeper. Maar Feyenoord heeft het heel goed gedaan door daarachter Wellenreuther te zetten. Tegen PSV heeft hij zijn vuurdoop gehad. Feyenoord wil graag kampioen worden en ik denk dat hij niet in de war zal raken van die druk”, aldus Wapenaar.

Delen

Reacties

Even off topic.
Zijn er meer mensen die niet fr12 kunnen komen?
Bijlow is niet blessuregevoelig als ik bij iemand op zijn pols ga staan dan breekt die. Niet alleen bij Bijlow. Justin is relatief vaak geblesseerd maar is niet perse blessuregevoelig. Hij is niet zwak!

Weet iemand wie hem heeft geblesseerd?
Ik was van de zomer al wel blij dat ze deze keeper hadden gehaald. Vanwege de blessuregevoeligheid van Bijlow is het echt cruciaal om een betrouwbare keeper achter de hand te hebben.
Een beetje Marsman 2.0
In potentie wel een stukje beter.