slot-feylaz-1

Nieuws

"Hoe harder ik werkte, hoe meer geluk ik kreeg"

Van de redactie

Feyenoord trok afgelopen zaterdag in de laatste minuut de winst naar zich toe tegen AZ. Marcus Pedersen noteerde aan het eind van de reguliere speeltijd met een afstandsschot voor de 2-1.

Het was dit seizoen niet de eerste keer dat de Rotterdammers laat in de wedstrijd toesloegen. Eerder wist Feyenoord in extremis te scoren tegen FC Utrecht, PSV en NEC (beker). Arne Slot vindt dat zijn ploeg de beslissende momenten afdwingt. “Natuurlijk was de goal van Pedersen gelukkig, want de bal wordt van richting veranderd”, zo blikt de trainer in Algemeen Dagblad terug op de winnende goal tegen AZ. “Maar de bal was wel in de buurt van het zestienmetergebied. We hebben alles gedaan om te winnen en hebben het geluk een klein beetje afgedwongen door op hun helft te voetballen.”

De trainer snapt dat de vele late treffers opvallend zijn, maar geeft ook aan dat Feyenoord verdedigend af en toe ongelukkig is geweest. “AZ had een doelpunt, maar in de hele wedstrijd geen schoten op doel. Dat is wat ongelukkig voor ons.” Ook tegen PSV en Ajax incasseerde de Rotterdammers tegendoelpunten terwijl de tegenstander amper voor het doel kwam.

Feyenoord kwam de laatste weken geregeld op achterstand, maar weigerde als team op te geven. Slot roemt dan ook het doorzettingsvermogen van zijn team. “Uit de laatste acht duels hebben we zestien punten behaald, tegen niet de minste ploegen. Iedereen die mij kent, weet dat ik het liever met goed voetbal doe. Maar we hebben wel een ploeg die speelt om te winnen en blijft gaan tot het einde. Dat zit in het DNA van deze club”.

Slot geloofd dat de late treffers het resultaat zijn van strijd leveren en geloof houden in en resultaat tot het bittere einde. Hij verwijst daarbij naar een quote van een sportlegende. “Oud-basketballer Michael Jordan sprak ooit de woorden: hoe harder ik werkte, hoe meer geluk ik kreeg.”

Delen

Reacties

We zijn gewoon zoveel meer fitter dan de meeste ploegen. Dat verklaart ook waarom wij verreweg de meeste goals score laat in de eerste helft en laat in de tweede helft... Bij de meeste ploegen is dan het bekende kaarsje op