nieuwkoop

VK Sportphoto

Nieuws

Honderd keer Nieuwkoop in Feyenoord 1: "Ontzettend trots op"

Van de redactie

Bart Nieuwkoop speelde tegen RKC Waalwijk zijn honderdste wedstrijd voor Feyenoord. Voorafgaand aan het thuisduel tegen Heracles werd de rechtspoot in het zonnetje gezet door algemeen directeur Dennis Te Kloese. Een mooie mijlpaal voor de inmiddels 28-jarige rechtsback en tegenwoordig ook zo nu en dan rechtsbuiten die na afloop trots sprak met Feyenoord ONE. "Ongelofelijk trots op", aldus Nieuwkoop.

"Een prachtige mijlpaal en daar ben ik ontzettend trots op", begint Nieuwkoop bij Feyenoord ONE. De wedstrijden zijn verdeeld over twee perioden, nadat Nieuwkoop afgelopen twee seizoenen in België voetbalde. "Ja en dat maakt het misschien ook nog wel mooier. Als je eenmaal weggaat bij een wedstrijd of tachtig a negentig, verwacht je niet dat je nog de honderd gaat halen. Na twee jaar ben ik weer teruggekomen en toch de honderd wedstrijden gehaald."

Feyenoord won zondagavond van Heracles en kreeg vooraf een duidelijke boodschap van de technische staf. "Veel energie geven, zeker in het eerste kwartier om te laten zien dat hier weinig te halen valt", aldus Nieuwkoop. "Ik denk dat wij vooral in de eerste helft Heracles goed onder druk hebben gezet waardoor zij weinig aan de bal kwamen. Uiteindelijk een 3-0 en een 'clean sheet'. Misschien was het niet onze beste wedstrijd, maar het is een hele goede overwinning."

Nieuwkoop is het meest tevreden met het feit dat de Rotterdammers wederom geen tegendoelpunt hebben gekregen. "Je behoud die 'cleen sheet'. Dat doen we nu al een aantal weken en daar zijn wij het meest tevreden mee. Verder hadden we vandaag drie goede goals, dus prima overwinning", sluit Nieuwkoop af.

Delen

Reacties

Mooi. Kind van de club deze Bart 👍
Kan nóg boos worden op Hans Kraay die hem meerdere keren live op TV denigrerend over hem sprak. Hans fucking Kraay!! 🥶🥶