van-wonderen

Nieuws

Van Wonderen vertrekt na seizoen bij aanstaande opponent Heerenveen

Stan

Kees van Wonderen zwaait na het huidige seizoen af als hoofdtrainer van sc Heerenveen, zo maken de Friezen maandagochtend bekend. De oud-Feyenoorder had een aflopend contract in het Abe Lenstra Stadion en in overleg met de club is besloten zijn tweejarige dienstverband geen gevolg te geven. De afscheidstournee van Van Wonderen begint komend weekend, als Heerenveen in eigen stadion Feyenoord ontvangt. 

In de zomer van 2022 werd Van Wonderen aangesteld bij Heerenveen, nadat hij Go Ahead Eagles in het seizoen daarvoor terug naar de Eredivisie had geloodst. In zijn eerste seizoen bij de Friese club voldeed de oud-verdediger van Feyenoord met een 8e plek aan de verwachtingen. Ook dit seizoen is Heerenveen nog altijd in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. Desondanks zijn club en trainer tot het besluit gekomen de samenwerking na dit seizoen te beëindigen. 

Naast Heerenveen en Go Ahead Eagles was Van Wonderen na zijn spelerscarrière in meerdere functies werkzaam bij onder andere FC Twente, de KNVB en Feyenoord. Tegen de Rotterdammers, met wie hij in 2002 de UEFA Cup bemachtigde, neemt hij het zondagmiddag als trainer op. De aftrap van het duel in het Abe Lenstra Stadion staat gepland om 14:30.

Delen

Reacties

Dat is mooi, dan kan hij zondag de wedstrijd laten lopen, 3 puntjes mee naar Rotterdam
Gewoon assistentie van Arne slot maken.
2 jaar meelopen en dan hoofdtrainer maken.
ik hoop het niet, veelste defensieve speelstijl
Gelukkig bepaal jij het beleid niet