yv20231128yv20231128a1a06340

VK Sportphoto

Nieuws

Slot speculeert over langer verblijf Minteh: "Nog mooier als dit soort jongens van jezelf zijn"

Stan

Yankuba Minteh begint zich bij Feyenoord steeds meer te ontpoppen tot een belangrijke speler. De jeugdige huurling scoorde zondag tegen Heracles al voor het derde duel op rij. Arne Slot ging na afloop van het duel in op het spel van de Gambiaan en de mogelijkheid op hem nog een seizoen te huren van Newcastle United. 

Arne Slot ziet Minteh de afgelopen weken duidelijk stappen maken. "Met name dat hij meer rendement krijgt, dat hij ballen binnenschiet. Ik was al heel erg tevreden over het spel zonder bal. Dat is drukzetten, maar het spel zonder bal is ook het tempo van diepgang en de snelheid waarmee hij mensen ook aan de bal opzoekt. Dat hij dat de laatste weken ook nog weet te combineren met het maken van goals, is goed en normaal voor een buitenspeler van Feyenoord. Maar met zijn jeugdige leeftijd is dat wel een mooie ontwikkeling die hij doormaakt."

Door die ontwikkeling rijst de vraag of Feyenoord de Gambiaan niet nog een seizoen in De Kuip wil houden. "Daar zijn natuurlijke meerdere partijen bij betrokken: Feyenoord, hijzelf en Newcastle ook", is Slot realistisch. "Hij maakt een hele goede ontwikkeling door, maar het is altijd de vraag wat een speler kost, of hij weer verhuurd kan worden ja of nee, wat de andere opties op de markt zijn en wat wij kunnen betalen. Dat is een afweging die we zullen moeten gaan maken de komende maanden. Dat hij zich goed ontwikkelt, is helder."

Voor trainers is het een leuke uitdaging om met spelers als Minteh aan de slag te gaan. "Maar het is nog mooier om met dit soort jongens te werken als ze van jezelf zijn, want dan levert het ook nog iets meer geld op voor de club." Slot vertelt dat in zijn tijd bij AZ al het beleid werd gehanteerd om aanvallers zelf onder contact te hebben staan, omdat dezen snel in waarde kunnen stijgen. "Maar je kan ook als club in de omstandigheid komen dat je een bepaalde kwaliteit niet zelf kan kopen of kan krijgen, waardoor het interessant is om te huren. Dit seizoen gold dat al voor Minteh."

Ongeacht of Feyenoord de rappe buitenspeler volgend seizoen wel of niet weer wil huren, is het afhankelijk van diens werkgever Newcastle. "Misschien willen ze hem zelf wel heel graag terughebben als ze zien dat hij zich heel goed ontwikkelt. Dat ze zelf denken dat hij al klaar is voor dat niveau. Ik weet alleen niet of dat volgens de regelgeving al mag. Maar dat zien we de komende weken wel."

Delen

Reacties

Yakuba Minteh huren met koopoptie en met terugkoop optie voor Newcastle United.
Eigenlijk moet je niet nog een seizoen willen huren. Kopen van Newcastle (wat ze vast niet willen) of zelf een andere speler kopen waar je op termijn geld aan kan verdienen.
Beide lijkt me! Ik hoop stiekem dat er iets moois voorbijkomt voor Paixao. Dan heb je op links Sauer en Ivanusec. Kan je rechts Minteh huren en dan goed investeren in een tweede rechtsbuiten. Met opnieuw een huur van Minteh, hoef je dan geen 2 spelers te kopen en kan je dus in een hoger segment shoppen. En daarnaast vind ik dat Minteh stappen zet. Het is nog steeds opportuun en onrustig, maar wel al wat volwassener. Van die ontwikkeling kan je volgend jaar gaan profiteren.