14-1

VK Sportphoto

Nieuws

Huldiging bij bekerwinst Feyenoord op de Binnenrotte

Twan

Als Feyenoord de finale van de TOTO KNVB-beker weet te winnen, zal het de volgende dag op 22 april gehuldigd worden op de Binnenrotte. Gemeente Rotterdam en Feyenoord zijn tot dit besluit gekomen in overleg met de politie, zo meldt de Gemeente Rotterdam op sociale media.

Geen huldiging op de Coolsingel, maar een huldiging op het grootste plein van Rotterdam: de Binnenrotte. De vorige keer dat Feyenoord de beker won was in 2018. Toen werd Feyenoord de volgende dag in eigen stadion gehuldigd. Het stadion stroomde destijds allesbehalve vol, waarop nu besloten is dat het weer in de stad gevierd zal worden.

"Het moet gewoon weer een mooi evenement worden waarbij fans en spelers hopelijk met elkaar de overwinning kunnen vieren" vindt burgemeester Ahmed Aboutaleb. De Binnenrotte: het grote plein bij de Laurenskerk, de Markthal en de kubuswoningen, biedt ruimte voor tienduizenden supporters. Gemeente Rotterdam geeft aan meer informatie te delen zodra dit bekend is.

Delen

Reacties

Waarom niet huldigen op het Leidseplein in 020. Ultieme vernedering voor onze Neuzenvriendjes…
Aboutaleip zijn afscheidscadeau. Maandagochtend op 10:00 op een achteraf veldje. DE BESTE BURGERMEESTER VAN DE WERELD!!!
Eerst maar eens winnen... NEC altijd lastig....
Misschien kunnen we een trein regelen naar de Amsterdam Arena? Hebben dan toch geen wedstrijd staan.
Prima. Beker is natuurlijk leuk en ik ken de opmerking je hebt maar 3 prijzen enzo. Maar het is gevoelsmatig geen echte hoofdprijs. Binnenrotte is denk ik prima.
De echte hoofdprijs betaal je voor het bier op de Binnenrotte. Verder een prima locatie.
Binnenrotte is ook wel leuk,maar had liever de Coolsingel. Ook al is een bekerwinst minder uitbundig dan een titel.
Waarom in Rotterdam? De meeste supporters komen van buiten Rotterdam. Een huldiging in die prachtige Kuip lijkt me prima.
🙈🙈🙈 waarom in Rotterdam??? 🙈🙈🙈 nee we zullen het in Limburg houden! En optie de Kuip... maar ja die staat ook in Rotterdam!🤔
In de binnenstad is dan toch anders. Misschien ook omdat het al "van oudsher" in de binnenstad is en het een soort traditie is, een andere dimensie, het gevoel hebben van dat je een prijs hebt gewonnen.

Ze mogen het ook in mijn woonplaats Zwolle houden, heb ik geen problemen mee!🤪 Wezenlandenpark is groot genoeg, daar is ook jaarlijks het Bevrijdingsfestival.