nextmatch-3

Vrouwen

NEXT MATCH • PSV V1 - FEYENOORD V1

Van de redactie

Aanstaande zondag is het Vrouwen Eredivisie Weekend. Er wordt dan geen mannenvoetbal gespeeld en dus is alle aandacht volledig op het vrouwenvoetbal gericht. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de wedstrijd tussen de nummers 3 en 8 afgewerkt in het Philips Stadion. 

Terugblik op de afgelopen weken
De equipe van Jessica Torny is al 4 wedstrijden achter elkaar ongeslagen. In de beker werden achtereenvolgens ADO Den Haag en FC Twente uitgeschakeld waardoor er een halve finale in het verschiet ligt tegen aartsrivaal Ajax. In de competitie werden stadsgenoot Excelsior en PEC Zwolle aan de zegekar gebonden. Dit ging gepaard met prima voetbal en een gezonde portie werklust. Na een jaar legio sportieve tegenslagen lijkt het tij te zijn gekeerd voor de Rotterdamse formatie. Mede dankzij de tandem Toko Koga - Sisca Folkertsma op het middenveld en Oliwia Szymczak op doel is de ploeg veel stabieler geworden en ziet het spel er volwassener uit. Vooral de laatste wedstrijd voor de beker tegen FC Twente werd een daverend succes. Waar voorheen nog een hoop kansen nodig waren om tot scoren te komen, vallen de doelpunten de laatste weken als rijpe appelen. Het vertrouwen in de groep is enorm toegenomen en het blijkt  maar weer wat dit met een team kan doen. Kunnen onze vrouwen dit een vervolg geven in Eindhoven?

  Vorm

PSV 🔴🟢🔴🟢🟢
Feyenoord 🟢🟢🟢🟢🔴

De tegenstander
De PSV vrouwen moeten zoals wel vaker de laatste seizoenen achter FC Twente en Ajax aanhobbelen. Wederom valt er een ruime achterstand te noteren op de inmiddels wel vaste top 2. Het lukt de ploeg uit de lichtstad maar niet om aan te haken. Vorig seizoen werden de  Eindhovenaren zelfs vierde achter Fortuna Sittard. Dit seizoen is een derde plaats het hoogst haalbare gezien de ranglijst. De Herdgang-vrouwen zullen zondag gebrand zijn op eerherstel nadat zij de vorige speelronde op het nippertje onderuit gingen bij FC Twente. Voor de TOTO KNVB Beker werd PSV eerder al uitgeschakeld door SC Heerenveen.

Onderlinge resultaten

Seizoen Thuis Uit Uitslag
23/24 Feyenoord PSV 0-2
22/23 Feyenoord PSV 1-1
22/23 PSV Feyenoord 3-1
21/22 PSV Feyenoord 2-1
21/22 PSV Feyenoord 1-0
21/22 Feyenoord PSV 2-1

* In het seizoen 21/22 werd anderhalve competitie afgewerkt.

De ziekenboeg stroomt leeg
Deze week mocht trainster Jessica Torny weer 2 speelsters verwelkomen op het trainingsveld. Maxime Bennink en Jacintha Weimar zijn weer aangesloten bij de selectie na een afwezigheid wegens blessures. Dit betekent goed nieuws voor de selectie in aanloop naar het einde van het seizoen.

Een Feyenoord vak is zondag gerealiseerd!
Supportersvereniging De Feijenoorder heeft wederom geregeld dat er een apart Feyenoord vak beschikbaar is voor aanhangers van de Rotterdammers! Via de website van Feyenoord zijn er nog kaarten voor dit vak te koop a €7,50. Ook wordt er vanaf De Kuip een busreis georganiseerd. Deze busreis is gratis en dus betaal je alleen je wedstrijdticket. PSV zelf heeft inmiddels zo’n 10.000 kaarten over de toonbank weten te krijgen.

De wedstrijd aanstaande zondag tussen de vrouwen van PSV en Feyenoord in het Philips stadion begint om 14:30 uur. De regie is in handen van scheidsrechter Van Es, geassisteerd door Snoeren en De Haan. De vierde official is Nigro.

Niets missen van het nieuws rondom Feyenoord Vrouwen? Volg ons dan nu via Instagram en ons X-account!

Delen

Reacties

Nog geen reacties